Testit

Fatbike työmatkoille

Fatbike työmatkoille

Fatbike ei ole pelkkä metsäpyörä vaikka niin usein luullaan. Tässä jutussa pari pientä vinkkiä miten pyörän käyttöastetta saa nostettua huimasti ylöspäin eikä pyörä jää näin pelkkiin metsäreissuihin.

Fatbike työmatkoille

Yksi este usein maastopyörän käytölle on lokasuojien puute ja näin vaatteet ovat töihin mennessä kuin juurikin sen metsälenkin jäljiltä. Fatbikeen saa monenlaisia lokasuojia joiden kanssa voi ajaa niin että vaatteet säilyvät puhtaana. Silti lokasuojat on nopea napsaista pois lenkille lähtiessä.

Fatbike työmatkoille

 

BBB Fatfender pakkauksessa tulee kaikki tarvittava eikä asentaminen luonnollisesti vaadi minkäänlaisia työkaluja. 10 minuutissa lokarit ovat paikallaan.

 

Etulokarin kiinnike tulee kiinni alaputkeen, lokari kiinnittyy siihen näppäreillä joten sen saa myös sekunneissa irti. Kiinnike tulee kiinni kumisilla remmeillä joten jälkiä ei myöskään runkoon jää.

Fatbike työmatkoille

Takalokari tulee perinteisesti satulatolppaan kiinni.

Fatbike työmatkoille

Sekä etu että takalokari on hiukan lyhennetty, materiaali on pehmeää joten se onnistuu helposti saksilla. Mutta koska lokarit ovat yli-isot saa niistä jokainen muotoiltua varmasti mieleisensä.

Toinen muokattava juttu on polkimet. Kukaan ei kiistä lukkopolkimien etua lenkeillä eikä työmatkoillakaan. Mutta jos ei ole mahdollista mennä jostain syystä pyöräilykenkien kanssa töihin olisi yksi vaihtoehto 2-puoleiset polkimet mutta se ei ole taas lenkeillä kätevin mahdollinen vaihtoehto. Tällaiseen on hyvä vaihtoehto BBB-Feetrest BPD-90 yhdistettynä BBB BPD-14 lukkopolkimiin. Feetrestin idea on se kiinnitetään lukkopolkimeen. Se ei tee polkimesta 2-puoleista mutta feetrestit kulkevat helposti mukana ja ovat nopea kiinnittää. Kiristys ja avaaminen tapahtuu samalla tapaa kuin klossin jäykkyyden säätö.

img_4575

Näin voi työmatkan tehdä vaikka sitten melkein puku päällä lakerikengissä ilman kenkien silpoutumista polkimiin. Feetrest on suhteellisen isokokoinen pinta-alaltaan, joten se ei tunnu epämukavalta edes suhteellisen ohuilla Converse lenkkareilla ajaessa. Suosittelemme kokeilemaan.

Fatbike työmatkoille

Pyörä on aina silloin parhaimmillaan ja mahdollisiman hyvä sijoitus, kun sille saa hyvän käyttöasteen. Samalla pyörällä niin lenkille, töihin kuin rauhalliselle pyöräilylle vaikkapa jälkikasvun kanssa. Ja tämän pitäisi entisestään madaltaa kynnystä ajatukselle että Fatbike taipuu oikeasti todella monenlaiseen käyttöön.

Tagit : fatbikeFatbike työmatkoillelokasuojatlukkopolkimettyömatkatyöpyöräily

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.