Harjoittelu

Lenkkiesittelyssä kivikauden polku

Lenkkiesittelyssä kivikauden polku

Maastopyöräilyssä yksi hienoimpia juttuja on se että maisemia voi helposti vaihtaa ilman valtavia siirtymiä. Ei tarvise useinkaan mennä kuin toiselle puolelle kaupunkia tai naapurikunnna puolelle niin polut ja maisemat ovat täysin erilaiset. Turun laitamilla olevan Ilmaristen tanssilavan pihassa kokoontui kolme keski-ikäistä pyöräilijää varusteineen ajatuksena ajaa ilman mitään verenmakua suussa Kivikauden polku kun siinä olimme usein lukeneet.

kivikauden polku

Pari fatbikea ja yksi 29″, välineillä ei ole reitillä hirveästi merkitystä jos tarkoitus ei ole ajaa kilpaa. Rentoa menoa hienossa kelissä oli lähinnä se mitä haettiin. Ilmaristen tanssilava olisi hyvin pyöräilymatkan päässä mutta osalliset tulivat kaikki niin eripuolilta Turku-Raisio sektoria että saavuimme kaikki ekologisesti omilla autoilla, yksi sentään oli hybridi. Ilmaristen tanssilavan osoite on:Pahkalaukkaantie 58, 21350 Lieto. Jos haluat navigaattorin kanssa saapua joskus kokeilemaan.

kivikauden polku

Maarian Allas Ry kertoo reitistä seuraavaa.

Maarian Kivikautinen polku

Maarian altaan itäpuolella sijaitsee Myllyojan sillalta alkava Kivikautinen polku, jonka kokonaispituus on noin 5 kilometriä. Autopaikoitus löytyy osoitteesta Paimalantie 369, jossa sillan läheisyydessä sijaitsee Paimalan vanhan koulun kenttä. Siitä kulkee polku sillalle. Kivikautinen polku kulkee vaihtelevassa maastossa, ja reitillä tulee vastaan mäkiä, ojan ylityksiä, liukasta kalliota, kivikkoa, juurikkoja, savimaata, soratietä ja pehmeää humusmaata. Kivikautisen polun reitiltä hiukan poikkeamalla Sipilänhakan alueella, kannattaa poiketa katsomaan Korkeakalliolle josta avautuu upeat maisemat Maarian altaan Krotinlahden suuntaan. Eräs mielenkiintoisimmista kohteista reitin varrella on Hyllylähde, joka on toiminut entisaikojen asukkaiden varavesikaivona. Se on halkaisijaltaan noin 4 metriä. Polun varrelta löytyy myös erikoinen iso kivi, jonka ympärille puu on kasvattanut juurensa.

 

Alla videota reitiltä. Video on editiltään tylsähkö koska ennemmänkin on tarkoitus avata millaisesta reitistä on kyse. Kuten videoltakin näkyy on reitti todella helppoa ajattevaa, vaativuutta ei kannata turhaan pelätä. Ja onpa reitillä hyvin myös mahdollisuus evästää jos haluaa pidemmän ajan reitillä viettää.

Sen vakavammin ei datoja reissulta kerätty kun kyseessä oli ulkoilumeininki ja vähän reittiin tutustuminen mutta tässä My Dirty Fatbike blogista tutun Jarkon GPS-jälki. Jarkko on myös yksi Aika-ajon Jämi 84 kisaan starttaavista myyntitykeistä. Projektista lisää tässä: http://www.aika-ajo.com/uutiset/jami84-projekti-alkaa/

kivikauden polku

Viikko sitten kun reissu tehtiin oli aavistuksen jäistä ja nastoista olisi ollut apua mutta ilmankin pärjäsi. Reitti on varmasti vielä moninverroin hienompi ajatteva kun kesä tulee ja polut kuivavat.

kivikauden polku

Tulemme kevään aikana käymään myös Fiskars Willagessa ja sieltä on tarkoitus raportoida myös. Emme tule tekemään vaativia rataesittelyitä vaan lähinnä avaamaan jokaiselle uusia lenkkimaastoja jotka voivat olla hyvin lähelläkin.

Onko sinulla jokin reitti minkä haluaisit Aika-ajo.com sivustolla esitellä, joko kuvin, videoin tai näiden yhdistelmällä? Sinun ei tarvitse olla ammattireportteri, into aiheeseen riittää. Saataisiin näin isolla porukalla maastopyöräilyn suosio uusiin atmorfääreihin.

Tagit : fatbikekivikauden polkumaastopyöräily

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.