LihashuoltoTestit

Voice massage -terapia

Voice Massage -äänihuulihieronta

Reilu viisi vuotta sitten aloin kärsiä vahvemmin hengitysongelmista, luullen niiden johtuvan kokemastani ylikuntovuodesta ja seurauksena sairaspäivien laiminlyömisistä-niitä en siis pitänyt lainkaan. Myös ammattini parturi-kampaajana saattoi aiheuttaa lisäksi jatkuvaa limakalvojen ärsyyntymistä. Kävin pitkällä aikavälillä, tuosta aina tähän päivään asti tutkimuksissa, lähinnä epäillen astmaa. Vaihdoin jopa juoksunkin ”helpompaan” Ironmaniin, siinä ei tarvinnut mennä juurikaan maksimiharjoittelun puolelle. Oireet tulivat kuitenkin esiin uudelleen sisäspinningissä sekä viimeksi tehdessäni triathlontasotestin. Maksimiin ei päästy, seinä tuli aivan puskista. Toki syynä epäilin olevan palautumattoman täysmatkan kisan, mutta tunsin että jotain hengityksessä oli poikkeavaa, se oli pinnallisempaa kuin ennen. Tuntui kun olisi pillin kautta saanut happea ja jossain vaiheessa epäilinkin jonkin sortin paniikkikohtausta, koska tilanne aktivoitui tilanteissa joissa jännitin, esim. kisat.

voice massage

Pari viikkoa sitten kävin polkaisemassa Jyväskylän Keskussairaalassa spirometriatestin ergolla, jossa nenä puudutettiin ensin ja mikrokamera työnnettiin letkulla nieluun. Ei niin paha miltä kuulostaa;) Siinä sitten veivattiin ja heti kun vastus nousi maksimialueelle, tapahtui äänihuulten niiausta. Puhutaan äänihuulisalpauksesta. Eli jos pystyt viemään itsesi niin äärirajoille, etkä osaa hengittää oikein, siihenpä kupsahdat. Mutta helpotus sentään, silloin lihakset rentoutuisivat ja tilanne laukeaisi- ei sentään kuolemaa, huh! Oireiden tullessa kuitenkin esiin, sain lähetteen puheterapeutille, joka opasti minut Voice Massagen pakeille. Eli tämä on ”hierontahoito, jonka tavoitteena on rentouttaa ja tasapainottaa hengitykseen, äänentuottoon ja purentaan osallistuvia lihasryhmiä.”

voice massage

Sain onnekseni peruutusajan, tuntuikin olevan kysyttyä kamaa. Syykin ehkä paljastui, kun tekijä sanoi että ääritapauksissa hoitoon voi tulla jopa lähetteellä. Siis silloin kun jo itse puhumisen kanssa alkaa olla jo vakavia ongelmia. Hetken epäilin mennessä olinko oikeasti nyt kyseisen hoidon tarpeessa, kroppa kaipasi enemmän hierontaa, mutta nyt olen jo huolissani kun joudun yli kuukauden odottamaan seuraavaa aikaa!

Eli ensin perusjuttu, paita pois ja hierontapöydälle vatsalleen. Lyhyt rentoutus ja sitten hengitysharjoitus, nenän kautta ilma sisään niin paljon kuin mahtuu, ja suun kautta sihisten ulos. Keuhkoja ja kapasiteettiä löytyi tekijän mielestä, mutta hänen ohjauksensa avulla onnistui paremmin. Eli pitää tuntea ja ajatella kuinka ilma täyttää kehon alhaalta ylöspäin, vatsa, kyljet leviävät ja rinta nousee. Ja muutaman kerran jälkeen kunnon puhallus lopulta ulos. Hengitys meni alkuun lähinnä palleaan, eli tässä oli heti korjattavaa. Honasin kuitenkin aika hyvin homman, mutta tuumasin että tämä onkin sitten haasteellisempaa kun samalla pitää liikkua.. Selän aluetta käsiteltiin hieman ja samat hengitysharjoitukset tehtiin hierojan painaessa vastaan yläselästä vastuksena, joka teki hommasta hieman haasteellisempaa. Pyörähdettiin toisinpäin ja samat asiat etupuolella, tekijän tarkkaillen ja antaen samalla neuvoja. Kylkiäkin käsiteltiin kainalon alueelta hieman, vaikkei sinänsä kuulunut hommaan, auts, kukaan ei ollut ennen käpälöinyt sieltä… Kirreetä oli!

voice massage

Rintalihasten hieronta oli myös uusi alue ja kireys jatkui. Selkeästi makein ja kivuliain osuus säästettiin loppuun. Kaulalihakset ja leukaperät. Nielu oli kamalin. Kireys paheni kun mentiin lähemmäs kasvoja. Tiesin jo hammaslääkärin kertomana, että yöpurentaa oli, jopa kiskot oli teetetty muttei niitä voinut pitää. Syykin selvisi, väärin hiottuina niitä ei voisi pitää kukaan, vaan niiden ei pitäisi tuntua lainkaan suussa. Seuraavana vuorossa oli kieli, jota käsiteltiin kurkun alueen kautta. Huh, piinapenkki saisi jo loppua! Tekijä kiskaisi kumihanskat käsiin ja otti otteen posken sisäpuolelta, luulin että vasen puoli olisi kireämpi kuten muukin kroppa, mutta siellä pahempi puoli olikin oikealla. Aivan kuin koko alue olisi ollut puolta pienempi ja paksumpi, syön ruokaa enemmän sillä puolella. Hieroja varoittelikin että hetken se kirpaisee, ja sitten tuntuikin kuin olisin loppuajan maannut kieli poskella 🙂

voice massage

Loppuun hieman rentouttavampaa kasvojen painelua ja päänahan kuopsutusta, hengissä selvittiin puolentoista tunnin käsittelystä! Sain kotiin monisteen hengitysharjoituksista, ja nyt olisi oikeasti panostettava niihin. Suosituksena myös uudet ja toimivat yökiskot, sinne kosahtaakin sitten lähes 500€.. Mielenkiintoista seurata kuinka jatkuvalla säännöllisellä käsittelyllä on suorituskyvyn parantamiseen urheilussa, ensimmäisiä tuloksia koen varmasti jo viikon päästä alkavalla parin viikon harjoitusleirillä.

Kenelle voice massage sopii:

  • Voice massage auttaa ennaltaehkäisemään/hoitamaan äänihäiriöitä (puhe- ja lauluammattilaiset)
  • Tukemaan puhe- ja ääniterapiaa sekä lauluopikelua
  • Laukaisemaan purentalihasten jännitys- ja kiputiloja
  • Helpottamaan puhallinsoittajan ansatsi- hengitysongelmia
  • Yleisenä rentouttamiskeinona (kehotietoisuus ja mielen rentoutuminen luovat perustan tasapainoiselle äänenkäytölle)
  • Refluksitaudin lisähoitona rentouttamaan kurkunpään lihaksia ja palleaa
  • Keuhkosairauksissa parantamaan hengitysfunktiota
  • Erilaisissa neurologisissa sairauksissa helpottamaan nielemistä/puhumista/hengittämistä

Aiheesta lisää: voicemassage.fi

Booking.com
Tagit : terapiaVoice massage

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.