LifestyleTestit

DxO ONE kamera testissä

Testissä DxO ONE

Testasimme DxO One kameran. Testilaitteen toimitti www.fotoman.fi

Vähän taustaa itse laitteesta. Monen käyttäjän kuvaaminen on menossa siihen suuntaan että kaikki kuvat otetaan sillä kameralla mikä on mukana. Oli sitten töissä, työmatkalla tai missä liikkuukin on kieltämättä se kamera paras kuvaamiseen mikä on mukana.

DxO ONE

Minkäänlaisesta hienostakaan järjestelmäkamerasta ei ole mitään iloa jos se ei ole mukana. Näin on luontevaa ja odotettavissa että valtaosa osa ihmisten ottamista kuvista otetaan puhelimella. Se kun on väline mikä kulkee jokaisella liki aina mukana. Tämän takia kuvaamiseen on muodostunutkin oma alalajinsa, iPhoneography. Tuo mieleen vanhat Polaroid ajat missä oli se viehätys että säätöjä kuvissa oli vähän ja silloin miettii enemmän mitä on kuvan sisältönä.

DxO ONE

Puhelimella kuvaamista ei voi verrata ihan suoraan tähän kun säätöjä on. Uudet puhelimet tekevät jo oikeasti niin hyvää jälkeä että useinkaan edes oikean kameran kuskaamiselle mukana ei ole edes tarvetta. Kuva kun usein menee käytettäväksi sosiaaliseen mediaan tai johonkin nettikäyttöön.

DxO ONE
Shot with DxO ONE

Ongelmat tulevat lähinnä hämärässä ja niissä hetkissä kun jokin säätö laajemmin olisi paikallaan. Tähän on nyt tullut ratkaisu, Dxo One on laite mikä liitetään iPhonen tai iPadin lightning liitäntään.

DxO ONE

Teknisesti laitteen erottaa vaikkapa siitä puhelimen kamerasta kennon fyysinen koko. Pikselimäärä on hämärässä kuvatessa toissijainen juttu, kuvan dynamiikan ja kohinattomuuden määrittelee kennon fyysinen koko. DxO ONE:ssa kennon koko on 1″ / 20.1 MB. Linssinä on kiinteäpolttovälinen 11,9mm linssi joka 1″ kennokoossa vastaa 32mm optiikkaa. Optiikka on 1,8 valovoimainen mikä yhdistettynä hyvään kennoon tekee tästä oivallisen pelin. ISO-herkkyyn on 100-51200 ja suhteellisen korkeatkin herkkyydet ovat vielä varsin käyttökelpoista jälkeä. Jos verrataan järjestelmäkameramaailmaan niin 32mm/1,8f optiikka olisi jo pelkästään todella kallis. Laitteen hinta n. 640,- Suomessa kuulostaa nopeasti iPhoneen liitettäväksi kameraksi kalliilta. Mutta tässä kohtaa suosittelemme ehdottomasti ensin tutustumaan tähän ja sitten miettimään tarpeen uusiksi. Laite on kooltaan niin pieni että se kulkee aina mukana. Tämä tuntuu pieneltä jutulta kun vertaa järkkäriin mutta kuinka monesti se järkkärilaukku oikeasti tulee mukaan.DxO One on ollut itselläni testin alusta asti jatkuvasti mukana, kulkee takin taskussa huomaamatta.

Tässä vielä videon muodossa mistä laitteessa on kysymys:

DxO ONE
Shot with DxO ONE

Laite ladataan micro-USB portista esim koneella tai siihen sopivalla laturilla. Kameraan menee normaali micro-sd kortti. Kuvat tallentuvat sekä jpg että DNG muodossa. Jpg kuvassa riittää usein liki kaikkeen käyttöön säätövaraa mutta jos kuvaa haluaa säädellä niin DNG tarjoaa siihen RAW kuvan kaltaiset mahdollisuudet. Lisäksi laitteen mukana tulevat DxO Optics Pro 10 Elite Edition että DxO Film Pack 5 Elite edition -ohjelmistot. Ohjelmat erikseen ostettuna maksavat 209 euroa ja 135 euroa. Eli voidaan summata että hintalaatu suhde on hyvä.

DxO ONE
Shot with DxO ONE

Kenelle laite sitten sopii tai on tarkoitettu.

 • Matkailijalle, kamera millä saa kuvat vähässäkin valossa ja muualla pääsee säätöihin vaikuttamaan on laite melkoisen optimi.
 • Bloggarille, messuilla, harrastaessa tai mistä sitten juttua tekeekin on laite paikallaan.
 • Moottoripyöräilijälle, tässä jos jossain on tärkeää se että ylimääräistä tavaraa on mahdollisimman vähän ja se on kevyttä.
 • Polkupyöräilijälle, sama kulma kuin moottoripyörän kanssa.

Laitteelle tulee nopeastikin mietittynä valtavasti loistavia käyttökohteita.

DxO ONE
Shot with DxO ONE

Kaikki jutun kuvat on otettu DxO ONE kameralla ja käsitelty myös puhelimen ohjelmilla, tässä on taas yksi hyvä lisähyöty kun kuvat voi ottaa ja muokata aidosti mobiilissa. Ei ole tarvetta siirtää kuvia mihinkään muokkausta varten, niin blogi kuin lomakuvissa on aidosti lisäarvoa tuova juttu että laadukkaat kuvat saa suoraan laitteesta verkkoon. Oma käyttöni on juuri kaikkea näitä joten omalla kohdallani kävi niin että ostin testilaiteen itselleni. Laitteen videosta tulee erillinen esittely myöhemmin.

Kiitos testilaitteen lainasta www.fotoman.fi

DxO ONE

Ja vielä speksit pähkinänkuoressa:

 • CMOS kenno
 • 11,9mm optiikka (32mm kinokoossa)
 • Valovoima f/1.8
 • Iso herkkyys 100-51200
 • Videossa sähköinen kuvanvakaaja
 • Valonmittaus, piste, keskustapainotteinen ja monialue
 • Suljinnopeus 1/20000 – 30s
 • Kuvausmoodit, automaatti, urheilu, maisema, yö, program, A, S ja M
 • Lyhin tarkennusetäisyys 20cm
 • Tarkennustavat, single, follow ja käsitarkennus
 • Liitäntä, micro USB
 • Paino 108g
 • Akun kesto, n 200 kuvaa
 • Mitat: 67.5 x 48.85 x 26.25 mm
Tagit : DxO ONEkameratesti

4 kommenttia

 1. Mielenkiintoista luettavaa ja saas nähdä jääkö ainoaksi tuotteeksi tällä saralla. helppo kannettavsuus yhdistettynä pienen kokoon on tiestysti se ensimmäinen kriteeri, joka tässä täytyy hienosti.

  Minusta tuosa on pikseleitä liikaakin kennon 1″ koosta huolimatta, sillä nimenomaan pikselin koko määrittää hyvin pitkälle sen ”herkkyyden” jos rinnakkain on kaksi samaa teknologiaa (esim. BSI) edustavaa tuotetta. Kyse on kuitenkin aina kaivon keräämästä fotonien määrästä.

 2. Itse uskoisin että laitteesta tulee varmasti eri versioita ja myös laiteita muiden toimijoiden tekemänä ja onhan Sonyllakin tästä versionsa. Laite saa helposti lelun määritelmän mutta kuvanlaatu kyllä yllättää kriittisenkin katsojan. Mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla ja testata jos jossain tarjoutuu mahdollisuus.

 3. Kamera tallentaa melko hitaasti muistikortille. Tämä voi olla pieni pettymys iPhonen kameran tai superzombie-kameroiden nopeuteen tottuneelle. Muutoin hyvin toimiva kokonaisuus

 4. Itsellänikin lähti juuri kamera tilaukseen. Noita sovelluksia ei taida enää tulla mukana, nettisivun mukaan pakettiin sisältyvät vain DxO Connect software (Mac/PC) ja DxO OpticsPro for OS X Photos – DxO ONE Camera only (Mac).

  Tämä toki sopii itselleni, sillä pidän Kuvat-sovelluksen virtaviivaisesta toiminnasta.OpticsPro-plugari minulla on jo ennestään. En vain ole ihan varma, että siirtyvätko raw-kuvat iCloudin kautta läppärille.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.