Testit

Testissä Cycleops Silencer

Testissä Cycleops Silencer harjoistusvastus. Testaajana jutussa Turun Urheiluliiton kilpapyöräilijä Mika Simola.

Vuosien saatossa on talviaikaan ehtinyt alla pyörimään monenmoista harjoitusvastusta. Tacxin perinteisestä magneettivastuksesta aikanaan aloitettu, sähkömoottorilla säädettävien harjoitusvastusten kautta on päädytty harjoituskaveriin, joka edustaa juuri sitä mitä itse harjoitusvastukselta kaipaan.

  • Yksinkertaisuutta.
  • Toiminta varmuutta.
  • Hyvää ajotuntumaa.

 

Cycleops Silencer

 

Cycleops: The Silencer – Direct Drive Trainer

Cycleops on monelle tunnettu merkki laadukkaista tehomittareistaan. Kymmenkunta vuotta sitten Cycleopsin Powertap -takanavat alkoivat yleistymään vauhdikkaasti ja nykyään Cycleops tuottaa myös tehomittaripolkimia ja -eturattaita.

Cycleopsilla on myös laaja valikoima erilaisia harjoituslaitteita. Alumiinirullat, myös vastuksella, ovat klassikko monen pyöräilijän tallissa. Harjoitusvastuksia löytyy laajalla skaalalla eri vastustapoja hyödyntäen. Myös kokonaista harjoituspyörää hamuava löytänee Cycleopsin valikoimasta omansa.

Cycleops Silencer

Cycleops Silencer on harjoitusvastuksena poikkeus perinteisestä vastuksesta, jossa takarengasta vasten asettuu vastusrulla, joka polkiessa hidastaa (tai nykyään jopa nopeuttaa) takarenkaan, ja sitä myöden polkijan, liikettä. Silencerissa takakiekko irrotetaan pyörästä ja pyörä asetetaan suoraan suoravetovastukseen.

Silencer tulee myyntipaketista ulos erittäin valmiina. Laitteen runko pitää yhdistää vastukseen kolmella ruuvilla ja kiinnittää takarataspakka (9-11v yhteensopiva) paikalleen, jonka jälkeen laite on jo ajovalmis. Pyörä on myös helppo asettaa kiinni Silenceriin ja laitteen runko on suunniteltu siten, että ajaminen on mahdollista pyörillä joissa on 130mm (maantierunko) tai 135mm (maantie disc, cyclocross, MTB) leveä takahaarukka. Tämä mahdollistaa siis laitteen käyttämisen helposti myös maasto- tai cyclocrosspyörällä ja helpottaa näin kilpailuihin lämmittelyä ilman huolta takarenkaan nappuloiden kulumisesta.

Pyörä asettuu Silenceriin erittäin tukevasti ja takahaarukan kiristäminen laitteeseen tapahtuu kahden kiristysvivun kautta, joka vaikuttaa ajatuksena hyvältä hiilikuiturunkoja vastukseen kiinniteltäessä. Silencerin magneettivastuksen vaijeri on riittävän pitkä, että sen saa mukavasti aseteltua tankoon. Silencerissa on neljä säädettävää jalkaa laitteen rungossa, joten harjoittelun olettaisi sujuvan myös ulkona, vaikkapa kilpailuihin lämmitellessä.

Cycleops Silencer

Ajotuntuma Silencerissa on miellyttävä. Laite painaa lähes 18 kiloa, joten pyörän ja harjoitusvastuksen liitto tuntuu tukevalta. Laitteen tukevuus ei kuitenkaan tunnu ajossa jäykkyytenä, jollaista on mahdollista havaita, jos pyörä lukittuu harjoitusvastukseen ilman mahdollisuutta pienimpäänkään sivuttaisliikkeeseen. Laitteen jalat eivät ole ”keinuvat”, kuten Kurt Kineticin -laitteissa, mutta tuntuvat myötäävän liikettä sen verran, että ajotuntuma säilyy hyvänä. Melkein kuusi kiloinen vauhtipyörä antaa tasaisen ajamisen tunteen johon magneettivastuksella on helppo lisätä vaativuutta. Cycleops lupaa manuaalissaan laitteen tehoalueeksi 8-800 wattia. Silencer vaikuttaa, nimensä mukaisesti, hiljaiselta ajossa. Harjoitusvastus itsessään ei pidä suurempaa ääntä vaan ketju tuntuu, ainakin ajajan korvaan, kovimmalta ääneen aiheuttajalta. Toki äänettömäksikin lupailtu laite ansaitsee alleen pientä maton palaa, joka poistaa laitteen värinästä aiheutuvaa ääntä.

Valitettavasti laitteesta ei ole muuta kerrottavaa. Ei ole firmwarea päiviteltäväksi, laitteen appseja ladattavaksi tai softia tutkittaviksi. Pyörä, Silencer ja polkija. Tehoja voi kurkkia tehomittarista, jos sellaisen omistaa. Harjoituksia voi hyvin kehitellä ja seurailla kampikierrosten ja sykkeen kautta. Läppäristä voi katsella treenivideoita tai piirrettyjä.

Cycleops Silencer tarjoaa hyvää ajotuntumaa yksinkertaisessa paketissa ilman pelkoa appsien ja softien kaatumisesta. Laite paketista, ruuvit ja pakka kiinni, pyörä laitteeseen ja ajoa. Vastusta vaijerivetoisesta vastusvivusta ja hienosäätöä pyörän omista vaihteista. Helppoa, toimivaa ja hiljaista.

Cycleops harjoitusvastukset tuo maahan Oy Huntteri AB ja jälleenmyyjänä toimii mm Bikeshop.fi – Myös Cycleops Silencer löytyy heiltä, klik klik!

Tagit : Cycleops Silencerpyöräilytestitraineri

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.