Ravinto

Onko pullolla väliä? esittelyssä Lifefactory pullo

En ole itse juurikaan ennen pohtinut saatikka vaivannut pientä päänuppiani sillä, mitä materiaalia juomapulloni on. Tuskin kovin moni muukaan, vai oletko?

Itse olen täysin vailla huolen häivää juonut veteni, palkkarini sekä treenilaturini tutusta muovipullosta  a.k.a sheikkeristä. Kunnes minulle kerrottiin, että toisinkin voisi olla! Kaikkihan lähti siitä kun tuo teeveestäkin tuttu Jenni Levävaara ohjeisti minua jalkojen kireäksi saamisesta parisen vuotta takaperin kun olin innostuneempi fitness touhuista, yksi niistä ohjeista oli muovien välttely. Muovipulloista juominen sekä muoviastioista syöminen meni suurennuslasin alle. Eli mistä on kyse?

Pieni johdanto, joka pohjautuu BioSignature-mittaukseen. Eli BioSignature-analyysissa mitataan 12 pisteestä ympäri kehoa ihopoimuja rasvaprosentin mittauspihdeillä. Eli jos tuo perinteinen pihtimittaus, jolla selvitetään rasvaprosenttiasi on tuttu, niin tämä on tavallaan sama mutta versio 2.0!  Mittauksella saat tietoa kehosi hormonaalisesta tilasta ja siitä mihin juuri sinulla keräytyy rasvaa eniten. Mittauksen tekijä analysoi sitten mihin sitä rasvaa kertyy ja millä valinnoilla siitä pääsee eroon. Itselläni mittaus kertoi, että takareisiin ja takapuoleen se kaikki ylimääräinen kertyy, joka kertoo siitä että estrogeeniä kertyy liikaa elimistöön. Miten tämä sitten liittyy pulloihin?

Se liittyy sillä tavalla, että tuo liiallinen estrogeenin kertyminen voi johtua vähäisestä proteiinin saannista, e-pillereiden tai muiden hormonivalmisteiden käytöstä, huonokuntoisesta suolistosta, maksan heikosta toiminnasta tai ravinnevajeesta. Myös miehillä voi olla ongelmana liiallinen estrogeeni, jotka johtuvat liian korkeasta insuliinitasosta, kova stressistä tai sinkin puutteesta. Molemmilla sukupuolilla vaikuttaa myös kosmetiikasta elimistöön joutuneet estrogeenin tapaan toimivat kemikaalit eli xenoestrogeenit. Näitä haitallisia kemikaaleja irtoaa myös muoviastioista ja pulloista. Esimerkiksi useimmat muovipullot sisältävät polyetyleeniterftalaattia (PET), mikroon tarkoitetut kovat astiat polykarbonaattia (PC). Kaikki käyttävät muovia mutta muovista voi irrota haitallisia ainesosia, varsinkin jos muoviastia haisee voimakkaalta aivan varmasti siitä myös irtoaa jotain esim. ruokaasi mitä syöt. Ei kuulosta kovin hyvältä syödä salaattinsa kanssa vaikkapa polystyreenstä (PS) mahdollisesti syöpää aiheuttavaa styreeniä, polykarbonaatista (PC) bisfenoli A:ta. Asiasta voi lukea lähemmin täältä.

Kuva lainattu Ruohonjuuren sivuilta

Mutta anyway, sain tosiaan muovin haitallisuuden takia suosituksen rueta käyttämään juomapullona lasipulloa, jonka sainkin Ruohonjuuresta, Lifefactory lasipullon. Todella kätevä kapistus! Lisäksi kehoituksen rueta käyttämään luonnnonkosmetiikkaa ja tottakai muutenkin syömään mahdollisimman puhtaasti! Sain myös luonnonkosmetiikkaa Ruohonjuuresta, mutta niistä kerron joskus toiste.

Nyt estradille Lifefactory lasipullo, minulla on tuommoinen punainen!

Pullo on tosiaan lasia, jossa on päällä muoviton silikonihuppu. Suojaa pulloa kolhuilta ja pari kertaa tuo on tippunut lattialle, eikä ole mennyt rikki. Eli suojaa myös tiettyyn pisteeseen asti rikkoontumiselta! Eka sain vähän kummaksuvia katseita kaivaessani pullon laukusta ja ottaakseni huikkaa, mutta aika moni tuttukin on intoutunut pullon ostamaan. Mitä etuja lasipullossa on verrattuna muovipulloon? Ruohonjuuren sivuilta lainattu lasipullo vs. muovipullo.

 • lasipullosta juoma maistuu puhtaalle, aidolle – siihen ei liukene muovin tai metallin makua
 • terveellisin vaihtoehto, lasista ei liukene mitään haitallisia aineita, se ei muodosta ilman tai veden kanssa ruostetta tai muuta kyseenalaista
 • lasipullo puhdistuu täysin, sen voi pestä käsin tai pesukoneessa
 • lasipulloon ei tule ei tule ajan myötä naarmuja, joihin epäpuhtaudet voivat pesiytyä
 • lasipullosta näet hyvin juomapullon sisällön
 • laadukas lasipullo kestää kauan, se on pitkäikäinen hankinta

Lifefactory -pulloja löytyy erikokoisina – ja värisiä jos värillä on väriä. Ruohonjuuren värivalikoimaan kuuluu ainaki pikaisella vilkaisulla; harmaa, punainen, turkoosi, pinkki, vihreä, sininen, violetti ja keltainen. Näitä löytyy kahdessa eri koossa, 650ml isoon janoon ja 450ml vähän pienempään janoon. Perheen pienimmille löytyy myös nokkamuki joka on 250ml.

Oma henkilökohtainen mielipiteeni Lifefactory pullosta on positiivinen! On kätevää kun samasta pullosta voit juoda kuumat ja kylmät juomat, koska jos juoma kuumaa, silikonihuppu estää näppejäsi palamasta. Sen lisäksi että siitä voi juoda juomaa kuin juomaa, on loistavaa ettei juomapullon oma materiaali pilaa juomani makua! Eikä Lifefactory pullo tosiaan haise miltään, varsinkin jos sitä muistaa pestä riittävän usein 😉 Itselläni välillä unohtuu ja käytän sitä viikkotolkulla!

Myös suurena teen ystävänä minusta on mukavaa juoda kerralla riittävä määrä teetä, eikä mitään minikupillista josta tulee vaan äkäseks! Koollakin siis on väliä – mitä pulloihin tulee! Itselläni pullo on aktiivisesti treeneissä mukana, alkuun se oli vähän outo ilmestys, mutta nykyään lasipulloja näkyy muillakin salikävijöillä!

Suosittelen siis inventoimaan pulloon, lasiseen Lifefactory pulloon! Ruohonjuuresta niitä ainakin saa 🙂 Sitten kun vielä hankkii veden suodatinkannun, niin voiii että on elämä yhtä auringonpaistetta ja linnunliverrystä!

-Elina

Booking.com
Tagit : ruohonjuurituotetestaus

2 kommenttia

 1. Olit unohtanut listata lasipullon negatiiviset puolet; särkyy ja on kovakuorinen.

  En ole oikein ymmärtänyt kovakuorisen juomapullon käyttöä. Kovia pulloja myydään muovisina, alumiinisina ja näköjään myös lasisina. En ole vielä löytänyt pulloa josta juoma tulisi ulos yhtä helposti kuin pehmeästä muovipullosta. Pahimmillaan kovakuorisessa pullossa on hampailla avattava venttiili josta saa imeä kuin viimeistä päivää. Koska korvausilmaa ei tule mistään, joutuu imemään pulloon alipaineen.

  Itse olen tottunut fillarikisoissa nappaamaan pullon, truuttaamaan kunnon tujauksen juomaa suoraan kurkkuun ja palauttamaan pullon takaisin. Usein urheilukilpailuissa ei ole aikaa jäädä imeskelemään ja kova hengästyminen jo estää pitkään jatkuvan imutuksen. Siksi en pidä myöskään camelback-tyyppisistä ratkaisuista.

  Kaikkein parhaaksi on osoittautunut suurella reiällä varustettu pehmeä muovipullo josta voi puristamalla truutata juoman suoraan nieltäväksi. Pari desiä menee hetkessä eikä aiheuta ylimääräistä hengästymistä tms. Ja pulloa voi heitellä miten haluaa, pelkäämättä sen menevän rikki.

  1. Hei
   Kiitos kommentistasi ja tarkastelin lähinnä ihan tavallisessa käytössä/sisätiloissa liikkuvan näkökulmasta hyötyjä, kuin myös terveydellisestä näkökulmasta miettien muovin haitallisuutta. On totta ettei pullo ole ykkösvalinta mitä tulee fillarikisoihin, nimenomaan tuon kertomasi asian takia. Harmillista että kaikki ”terveyspullot” tosiaan taitaa olla noita kovempia versioita, ei nimittäin itsellekään ole tullut vastaan. Tuo silikonihuppu aika hyvin suojaa kolhuilta ja itsellä tippunutkin pullo pari kertaa lattialle ja säilynyt ehjänä (toistaiseksi).
   Mutta jokainen pitäytyköön siinä pullossa minkä parhaaksi näkee 🙂

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.