Ravinto

Elina testaa: Rawlicious raakakeksit

Kuten aika moni muukin suomalainen, myös minä olen perso leivälle. Varsinkin ruisleipä. Tuore ruisleipä voin ja juuston kera, nam! Mutta valitettavasti vatsani ei oikein ole asiasta samaa mieltä, eikä tämä melkein vankkumaton paleo-ruokailun kannatukseni, niinpä olenkin jättänyt leivän turhana ruoka-aineena päivittäisestä ruokavaliostani pois. Silloin tällöin vatsaani ja vakaumustani uhmaten tosin syön palan tai toisen, mutta se on toinen tarina jo.

Sain Ruohonjuuresta testiin heidän uutukaisuuksiaan, Rawlicious raakakeksejä. Niitä löytyy kolmea erilaista sorttia; tomaatti-pizzanäkkäri, artisaaninäkkäri ja taateli-cashew keksit. Tuotteet ovat täysin laktoosittomia ja gluteenittomia. Rawlicious raakakeksit sopivat vegaaniseen ruokavalioon ja kaiken kukkuraksi ovat ne luomusertifioituja! Sounds good!

Rawlicious
Taateli-cashew keksi
Rawlicious
Tomaatti-pizzanäkkäri
Rawlicious
Artisaaninäkkäri

 

Sitten testaamaan!

Ensimmäisenä tarkastan ravintosisältöä, mitä sisältää ja paljon löytyy energiaa ja missä suhteissa proteiinia, hiilaria ja rasvoja. Syynissä ensin Rawlicious tomaatti-pizza näkkäri. Punertava näkkäri, jonka tuoksusta tulee mieleen oikeasti pizza!

Rawlicious
Pinaattia ja vuohenjuustoa, ja tilkka seesamöljyä

Minipizza sisältää per 100g proteiinia 18,2g , hiilihydraattia 22g ; joista kuituja 9g ja sokereita 6,1g sekä lisäksi rasvaa 38,2g. Energiaa noista löytyy 523kcal/100g ja yhdestä keksistä 98kcal. Energiapitoisuus on suuri mikä johtuu runsaasta rasvan määrästä, mutta tuotesisältöä tutkaillessa löytyy vastaus kysymykseen mistä rasva tulee! Näissä on enemmän ja vähemmän erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Muummoassa auringonkukansiemeniä, parapähkinää sekä pellavansiementä. Lisäksi aurinkokuivattua tomaattia ja yrttejä. Nom!

Olin kieltämättä hitusen skeptinen tämän ehkäpä tulevan leivän korvaajan kanssa, mutta turhaan! Tuoksu oli paketin avatessa valloittava, koska kuka nyt ei hyvästä pizzasta tykkäisi? Ulkonäkö hieman no, sanotaanko erilainen. No miettikääpä nyt, punainen näkkkäri? Mutta maku. Maku oli loistava! Omille makuhermoille sellaisenaan niin paljon maukkaampaa kuin tavallinen leipä! Yrttijen ja aurinkokuivatun tomaatin maut iskivät tajuntaani kuin metrinen halko! Söin näkkäriä sellaisenaan sekä lisukkeiden kanssa, tällä kertaa jääkaapista löytyi pinaattia ja vuohenjuustoa. Lisukkeet päälle ja ääntä kohti.

Vaihtaisin ruisleipäni sekä tavallisen näkkärini välittömästi näihin! Jos et usko niin testaa itse, Ruohonjuuresta näitä saa, klik klik!

Toisena tietenkin tutkailen yhtä innostuneena Rawlicious artisaaninäkkäriä, jonka ulkomuoto muistuttaa enemmän tavallista leipää tai näkkäriä. Koska on sen väristä mitä leipä on, ruskeahkoa. Jälleen kerran ravintosisältö syyniin.

Rawlicious
Sama setti, eri näkkäri!

Tässä kaverissa on per 100g proteiinia 24,4g, hiilihydraattia 22,9g; joista kuituja 16g ja sokereita 3,1g sekä lisäksi rasvaa 43,6g. Energiaa 550kcal/100g ja yhdestä keksistä 103kcal. Sisältää vielä enemmän rasvoja kuin toi ensimmäinen testattava, mutta jälleen kerran tuotesisältö kertoo että sisältää mm. pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä sekä auringokukansiemeniä. Hyvältä kuulostaa tämäkin. Tämä meni kanssa kiireisen suuhun sellaisenaan sekä pinaatin ja vuohenjuuston kera!

Näistä kahdesta ehdoton suosikkini oli tomaatti-pizza näkkäri, koska se sisälsi enemmän makuja. Ei jälkimmäinenkään huonoa ollut, hieman tylsempää vaan suun makunystyröille!

Mutta ei kahta ilman kolmatta. Kolmannesta kaltaiseni makealle ja herkuille perso ihminen kiittää! Taateli-cashew keksejä, luulen että ravintoarvoiltaan päihittää perus kaurakeksin, mutta miten käy maun kanssa? Energiaa näissäkin on, 591kcal/100g ja yhdessä keksissä 49kcal. Jakauma menee niin, että 100g löytyy proteiinia 9,7g, hiilihydraattia 37,3g; joista kuituja 9,4g ja sokereita 23,4g, lisäksi rasvaa 46,9g.

Näissä Rawlicious ihanuuksissa on mm. kuivattua kookosta, taatelia, cashew-pähkinää sekä rusinaa. Eli luonnon omaa sokeria riittää. Välttämättä jokapäiväiseen herkutteluun taikka välipalahetkeen en näitä suosittelisi, mutta silloin tällöin miksei! Varsinkaan jos ei ole linjoissa huolehtimista. Tykkäsin näistäkin kovin, eli ostoskoriin tipahtaisi mieluummin näitä kuin kaurakeksejä, vaikka kuivattu kookos ei jostain syystä tunnu meikäläisen suuhun hyvältä. En tiedä olenko saanut traumoja lapsuuden leivonnaisista joissa oli kamalasti kookoshiutaleita niin sen koostumus tuntuu vieläkin suuhun vieraalta. Mutta niinhän sitä sanotaan, että lapsuudesta toipumiseen menee koko aikuisikä?

20131029_200609
Teetä ja sympat.. keksejä!

Näitä voit nauttia esimerkiksi Clipperin lakritsiteen kanssa 😉 Josta täytyy näin sivuhuomautuksena mainita, että ensimmäinen lakritsitee jossa meikäläinen jopa maistaa lakritsin. Ihmekös tuo, koska tee on valmistettu luomulaatuisesta lakritsanjuuresta! Pitääkin muuten kokeilla tehä joku päivä smoothie tuohon lakritsiteehen, eikös suklaa-lakritsismoothie olisi aika valloittava?

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin!

– Elina

Sivusto on myös Facebookissa, klik !

P.S. Pahoittelen luokattoman huonoja kamera räpsyjä tässä postauksessa, parempi kamera on muuton jäljiltä jossain!

Tagit : paleoraakaruokaruohonjuurituotetestaus

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.