Ravinto

Elina testaa: Puhdistamon tuotteet osa 1

Vihdoin alkaa taas ajatus virtaamaan ja pääsee kirjoittelemaan näistä tuotteista, joita jo pitkälle ennen uutta vuotta sain testiin! On ollut kiire ja mitä kaikkea, mutta on myös ollut mielikuvitus välillä hukassa mitä tuotteisiin ja niiden käyttämiseen tulee. Sain siis ison kasan Puhdistamon tuotteita testattavaksi ja ns. arvioitavaksi ja tässä ajattelin kerralla kirjoittaa jokaisesta sanasen 🙂 Tässä puhdistamon tuotteet osa, jatkoa seuraa lähitulevaisuudessa!

Toco

Kuva lainattu Puhdistamon sivuilta.

Tämä kyseinen tuote oli meikäläiselle aivan uusi tuttavuus ja sen takia se kiinnostikin kovasti. Puhdistamon sivuilla tuote tunnetaan myös nimellä riisinlesejauhe. Tuote sisältää paljon E-vitamiinia, sekä B-ryhmän vitamiineja; B12 sekä B3. Suositellaan käytettäväksi makunsa vuoksi esimerkiksi pirtelöihin sekä raakasuklaaseen. E-vitamiini on siitä tärkeä vitamiini, koska se ehkäisee hapettumista, eli voidaan puhua yhdestä tärkeimmästä elimistön antioksidantista. Sanotaan myös E-vitamiinin vaikuttavan myönteisesti veren kolesterolitasoon sekä verenkierron edistämiseen. Itse tietenkin suosituksesta innostuneena tungin sitä kaikkialle mihin mieli teki, myös raakasuklaamassaan. Siitä voitte lukaista reseptin täältä.

Tuli myös mieleen kun tein sitä itse omin pikku kätösin tehtyä mantelimaitoa, että saisiko tällä tocolla maidon koostumuksesta parempaa? Pitänee laittaa testiin heti pikimmiten!

Mutta täytyy sanoa, että tietynlaista makua ja pehmeyttä toco kyllä toi smoothieisiin, koska itse teen smoothiet vesipohjaisena ilman rahkaa, tulee koostumuksesta helposti vetinen – no shit! Mikäli tarkempi ravintosisältö tästä E-vitamiinipommista kiinnostaa niin tässä tulee, lainattu Puhdistamon sivuilta:

Puhdistamo Toco ravintosisältö / 100g:

 • Energiaa – 486,5 kcal
 • Proteiinia – 7,5 g
 • Hiilihydraatteja – 57,5 g
 • Rasvaa – 26,5 g
 • Karotenoideja – 46,57 µg
 • B3-vitamiinia – 76,60 mg
 • E-vitamiineja – 18 mg
 • Fytosteroleita – 413,16 mg
 • Kaliumia – 1562 mg
 • Magnesumia – 170 mg
 • Fosforia – 763 mg

Instant Pakuri

Kuva lainattu Puhdistamon sivuilta

Pakurikääpä – tuo metsistä löytyvä taikakääpä, jolla ainakin meikäläinen leikki pienenä. Harmi vaan kun pentuna tiennyt tuon olevan varsinainen superfoodi, olisin muuten pistellyt poskeen. Tiesittekö että Puhdistamon Instant Pakuri on voittanut vuoden 2013 Superruoka-palkinnon? No nyt tiedätte. Enemmän valinnasta voitte lukaista täältä.

Pakuri ei sinänsä ole minulle tuntematon tuote, olen vain aiemmin saanut joidenkin ystävieni omin käsin kerättyä, kuivattua ja jauhettua tavaraa. Mutta pakuri kuin pakuri, onhan tälläinen valmisversio helpompi, ei minulle, mutta niille minun pakurin kerääjä kavereille 🙂 Tämä Puhdistamon Instant Pakuri on käyttövalmis, kuivattu kuumavesiuute täysin suomalaisesta pakurikäävästä. Pakurin sanotaan olevan todellinen supertuote, väitetään sen vahvistavan immuunijärjestelmää ja auttavan sitä toimimaan paremmin.

Tätäkin voi mielestäni sekoittaa mihin vain, vaikka sinne raakasuklaaseen, mutta itselläni suurin osa pakurista on kulunut teen seassa. Vihreää teetä, laku-uutetta ja pakurikääpää niin voilá – siinä on todellinen supertee. Tämän valmisteen maku on mieto ja pienestä koostaan riippumatta, purkki kestää äärimmäisen pitkään. Puhdistamolta löytyy myös pakurikääpäuute sekä havupuu-pakurivalmiste.

Ruusujuuriuute

Kuva lainattu Puhdistamon sivuilta

Ruusunjuuri tuli tutuksi itselle ensimmäisen kerran vuonna 2011, jolloin treenasin isosti ja kovaa. Treeni ja ruokavalio kulki niin käsikädessä kuin pystyy kulkemaan, olin myös 8kg kevyempi kuin tällä hetkellä, mutta myös helvetin väsynyt. Tingin unesta ja korvasin erilaisilla adaptogeeneillä unen puutetta ja ”huijasin” elimistöäni virkistymään.

Puhdistamon Ruusujuuriuute on lähtöisin Lapin mailta, mutta jo 3000 vuotta sitten Kiinassa ruusujuurta on käytetty moniin eri ongelmatiloihin ja tuomaan voimaa. On ollut myös yksi viikinkien voimaatuova kasvi. Jos haluat olla oman elämäsi viikinki ja kuningas – käytä ruusujuurta.

Huomasin jo tuolloin 2011, että ruusujuurella oli vaikutusta jaksamiseen ja mielentiloihin jonkun verran, adaptogeeneissä on vain se huono puoli, että elimistö tulee niille äkkiä immuuniksi. Senpä takia ei olekaan suositeltavaa käyttää adaptogeenejä pitkää aikaa putkeen, vaan 2-3viikkoa kerrallaan, pitää taukoa tai vaihtaa tuotetta.

Puhdistamon ruusujuuriuutteen käyttösuositus on 1-3 kertaa päivässä 25tippaa kerrallaan. Itse olen lisännyt sitä teehen, pirtelöihin sekä treeniveteen. Maku on mieto ja häviää muiden makujen alle. Samalla tavalla tämäkin valmiste potkii, kuin muutkin ruusujuurivalmisteet joita olen kokeillut. Sen lisäksi, että ruusujuuren sanotaan olevan voimaatuova valmiste, auttavan masennukseen sekä mielialaan, on se myös loistava stressaavalle ihmiselle. Lisää stressinsietokykyä, mikäs sen parempaa tässä hektisessä maailmassa.

Tässä oli tällä kertaa tarinaa Puhdistamon tuotteista, suurennuslasin alle joutuvat vielä tulevissa kirjoituksissa kasviplankton, riisiproteiini, kaakaojauhe,kaakaovoi, lesitiinijauhe sekä kylmäpuristettu neitsytkookosöljy.

Onko siellä ruudun toisella puolella Puhdistamon tuotteiden fanittajia? Mikä mahtaa olla lempituote?

– Elina

Tagit : puhdistamotuote-esittelytuotetestaus

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.