RavintoTestit

Alku.fi -valmennus; lähtötilanne ja aloitus

Sain tilaisuuden kokeilla eripuolilla mediaa kohistua Alku-valmennusta. Tämän valmennuksen takapiruinahan toimivat kilopoliisin tittelin saanut Sami Sundvik ja kahvakuulakuningatar Kukka Laakso. Valmentaja-kaartissa pyörii tällä hetkellä pari muutakin nimeä, mutta heihin pääset tutustumaan täältä.

unnamed-5

Alku-valmennuksen ideologia pyörii aika pitkälti gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion ympärillä. Suositaan oikeaa puhdasta ruokaa ja hiilareita syödään maltilla. Sinänsä aika yksinkertaisen kuuloista, mutta varsinkin kun meikäplikka testailee valmennusta täältä rapakon takaa, missä ruokaympyrän kolme tukipilaria ovat valkoinen leipä, vino tinto ja oliiviöljy, niin voi siitä jo päätellä, että jonkunlaisia kompromisseja tulee tulevien viikkojen aikana tehdä. Viinikään ei kuulemma kuulu ruokavalioon – aika tylsää eikö?

Sinänsä maidoton ja gluteeniton ruokavalio ei ole itselle kovinkaan vierasta tai uutta. Noudatin ehdotonta maidottomuutta ja gluteenittomuutta kuitenkin Suomen kamaralla asuessa varmaan vuoden vai kaksi? En muista. Kuitenkin noina aikoina kun yritin saada kilpirauhasparkaani uudelleen skulaamaan. Tykkäsin kyllä ruokavaliosta ja pitihän se painon automaattisesti aisoissa ja olo oli kaikin puolin loistava. En tiedä mitä kävi kun Espanjaan muutin, kenties suklaakakut veivät mennessään? Täällä kuitenkin tilanne on tällä hetkellä se, että syön ihan kohtuuterveellisesti muina aikoina paitsi silloin kun vedän kaksin käsin suklaakakkua naamariini! Kelien puolesta urheilu sujuu täällä paremmin kuin koskaan, joten odotan ehkä eniten valmennukselta sitä, että jospa ulkomuodollisestikin alkaisin näyttämään siltä että teen muutakin kuin makaan auringossa. Sen näkee sitten.

Alku-valmennus on itselle tälläinen pienenpieni sivumauste 58 päivän herkkulakkoon, jottei vaan olisi liian helppoa. Herkuttomuutta on tosin takana jo kokonainen viikko ja omien laskutoimituksien mukaan reilu 7 viikkoa jäljellä. Lupaan siis pyhästi noudattaa ainakin seuraavat 7 viikkoa Alkua, ehkä sen jälkeen jatkan, ehkä en.

Aloituskuvat ja mitat on otettu. Kuva kertoo kyllä parhaiten totuuden, kyllä sen verta pötkylältä näytän että muutama suklaakakku on johonkin uponnut. Mutta, kuvan julkaisen sitten kun johonkin on päästy. Mutta mitat (31.5) kiinnostaa kaikkia, eli tässä tulee:

  • vyötärö 72 cm
  • lantio 98 cm
  • reidet 54 cm
  • rinta 91 cm

Painoa en päässyt aamulla mittaamaan, mutta viimeksi kun olin puntarilla se näytti 66,5kg, eli en usko että se on juurikaan mihinkään suuntaan muuttunut. Varsinkin kun viime viikot minulla on ollut vieraita ja elämä on ollut sen mukaista. Pituutta tähän runkoon on kertynyt 157cm ja kun nainen tulee tiettyyn ikään, ei valitettavasti kasva muuta kuin leveyttä. 😀

Tavoitepainoksi voisin ottaa 60kg. Koska siiinä painossa olisin aika bueno enkä oikeastaan muista milloin olis puntari ainakaan alle 60kg näyttänyt! Mutta eniten seuraan itse peilikuvaa, mittanauhan mittoja ja sitä kautta toivottavasti ilmenevää tiivistymistä.

Odotan Alkua innolla ja tutustuttiinkin taistelutoverini Herra Been kanssa ruokavalio-ohjeisiin antaumuksella.

Bee hengessä mukana!

Huomenna se starttaa, meikäläisen uusi Alku. Kaikki hyvähän alkaa aina maanantaisin, eikö?

Tervetuloa matkaan mukaan. Matka jatkuu 7 viikkoa ja lupaan puolessa välissä väliraportin ja varmasti matkan varrelta ilmestyy kuvia instagrammiin nimimerkin @elinasonne taakse 🙂

Voikaa hyvin ja muistakaa!

unnamed copy

Tagit : alkualku.fielina testaagluteenitonmaidotonruokavalio

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.