RavintoTestit

Alku – ensimmäisen viikon kommellukset

Alku – ensimmäisen viikon kommellukset

Alun aloitin intoa puhkuen maanantaina, koska kaikki hyvä alkaa aina maanantaisin. Varsinkin uusi elämä, eikö? Onni on, että aina tulee uusi maanantai. Ehhe.

Aina kaikki ei mene kuitenkaan kuin strömsössä vai miten se sanotaan? Maanantaina täysin ohjeiden mukaan aloitin oman Alku valmennukseni, kävin jopa tekemässä kevyen treenin, vaikkei olisi ehkä kannattanut. Mietin vähän treeniä tehdessä, että kuinka onkaan näin kevyt näin nihkeää ja vaivalloista. Mutten suonut sille sitten sen enempää ajatusta, luulin että vanhaa painaa edelleen viikonlopun aamuyön pikkutunneilla asti kestäneet grillibileet kera vino blanco kuorrutuksen. Mutta kuinkas kävikään? Sairastuin pahaan kuumeeseen ja angiinaan. Ei hyvä ajatellen säntillistä syömistä, mutta hei. Tulipa vedettyä parin päivän mehupaasto ja hikoiltua viimeistäänkin kaikki viikonlopun paska pois.

alku
Alkuruokaa; alla kanaa ja päällä erinäisiä kasviksia

Sen lisäksi, että ensimmäistä viikkoa varjosti sairastaminen. Meillä oli sovittuna myös keskiviikosta sunnuntaihin kestävä surffireissu El Palmariin, jossa ruokailut menivät hitusen soveltaen. Tosin kuitenkin täysin gluteenittomasti, maidottomasti ja viinittömästi – siitä en tingi! Se ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön.

Fiilikset ensimmäisestä viikosta ovat äärimmäisen ristiriitaiset. Gluteeniton ja maidoton on hyvä asia, mutta ai saakeli semisuorittajaa suoraan sanottuna v*tuttaa kun menin sairastumaan. En tiedä mistä se tauti posahti, kuin halko ohtaan? Kenties vieraiden kestitysstressi laski niin paljon, että pääsin alttiiksi pöpöille? Eikä kahta ilman kolmatta! Oli sairastuminen, oli surffireissu ja viimeisenä tämä ah niin ihana naisellinen hormoonitoiminta eli NE päivät – tiiätte kyllä. Mutta ei siinä, sehän kertoo vaan, että kroppa pelaa. Koska kieltämättä olen ollut todella vainoharhainen kilpirauhasen uudelleen”käynnistymisen” jälkeen hiilihydraateista. Niitä pitää olla – minulla niitä on kuulunut ruokavalioon liiallisestikin.

 

Alun aloituksessa, niitä ei hirveästi ole. Niitä rajoitetaan jonkin verran, mutta jos ei treenaa, mihin niitä paljon loppupeleissään tarvitsee? Ei juuri mihinkään. Eli, ei stressiä tästäkään asiasta kuuluisi ottaa, mutta koska nainen. Otan!

Mutta miltäs minusta noin muuten niin kuin tuntuu?

Tuntuu hyvältä. Ei turvota, ei väsytä. Ei tee mieli makeaa, mikä on kaltaiselleni sokerihiirelle hämmentävää. Ei tee mieli sokeria, mitä?! Varsinkin menkat ja suklaa on vahvasti assosioitunut päähäni, että nämä kaksi asiaa kuuluu yhteen. Mutta ei. Olen nainen ja minun ei tee mieli suklaata, hetkinen?

Muuten ruokaa on sopivasti. Nälkä tosiaan hiipii salakavalasti kuin tiikeri – ei iske kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ruoka-annos ideoita olen yrittänyt ammentaa #alkuruokaa hästägin takaa instagrammista, sekä erinäisiltä ulkomaalaisilta paleosivustoilta sekä instagram-tileiltä. Olen mykistynyt. Hämmentynyt siitä miten jotkut luulevat, itseni mukaan lukien, että maidottomuus ja gluteenittomuus on kuivaa mautonta ja ankeaa. Tai, että ruokavaliosta tulisi yksipuolinen. Eikö maitorahka mehukeitolla, leipä kalkkunalla, ja vielä kerran maitorahka mehukeitolla ole yksipuolista ja ankeaa? Tuollaistakin ruokavaliota joskus noudattaneena voin kertoa, että on. Siinä menee mieli ja maha sekaisin. Hyi!

Eikä pahalla ketään kohtaan, joka tykkää syödä maitorahkaa ja ruisleipää, syökää. Jokaiselle on omanlainen ruokavalio ja välillä tekee kaikille hyvää laajentaa ruokafilosofiaansa. Tiedän myös sen, että moni ajattelee gluteenittoman ja maidottoman ruokavalion a.k.a paleo-ruokavalion olevan vain trendisettereiden, hifistelijöiden ja kilopoliisien heiniä. Mutta sanoisin, että siinä olette väärässä. Meidän jokaisen isoäidit- ja isät ovat ennen syöneet puhdasta, raikasta ja omasta maasta saatua ruokaa. Lihat saatiin oman pihan lehmistä ja kanoista, maito tuli oman lehmän utareesta ei Valion kevytmaitotölkistä. Ei ollut paahtoleipiä, einestuotteita, muffinsseja, pikaruokaa vaan aitoa oikeaa, puhdasta ruokaa. Vai olenko kovin väärässä?

Mutta paasausta on tässä maailmassa tarpeeksi, niin palataanpa tähän Alkuun. Niin mitäs minä söin? Ja koska uskon vahvasti ettei ketään, ei siis ketään kiinnosta yksityiskohtaisesti tietää mitä tarkalleen ja kuinka paljon olen suuhuni ruokaa laittanut. Sanon vaan sen verran, että ravintoni kulmakivet ovat viikon ajan olleet, mehu sairasajalta poislukien, vihannekset ja kasvikset kaikissa muodoissaan, liha, kalkkuna, kana, kala, äyriäiset, kananmunat, pähkinät, hedelmät, oliiviöljy, riisikakut sekä juomana totta kai raikas vesi. Kahvia en ole juonut paria kupillista enempää, mutta vihreää teetä jonkin verran enemmän.

Ainut asia, mitä en ole kaappeihini hankkinut on heraproteiini, koska tahdon syödä mieluummin oikeaa ruokaa, enkä proteiinivalmisteita. Vaikka hera olisikin loistava aamusmoothieisiin ja muihin, mutta ei. Toistaiseksi sitä ei meikäläisen kaapeista löydy. Siinä asiassa olen onnellisessa asemassa, että tuoreiden ja hyvänmakuisten vihannesten ja kasvisten saanti on täällä Espanjassa helppoa, sekä tietenkin kanat, lihat ja kalat ovat tuoreempia ja parempilaatuisia kuin Suomessa. Ainakin minun mielestäni!

Ensimmäisen viikon jälkeen mieli ja olo keventynyt, ehkä jopa vyötärönympäryskin kaventunut – siitä en mene takuuseen koska mittanauha jäi duunipaikalle. Mutta seuraavassa raportissa kerron miltä mitat näyttää 🙂

Ihanaa viikkoa ja muistakaa, Alkuun voi päästä aina mukaan!

Elämä on ihanaa <3 Booking.com
Tagit : alkualku.fialkuruokaaelina testaagluteenitonmaidoton

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.