MotorsportTestit

Testissa Goodyear Ego2

Testissa Goodyear Ego2

Tällä kertaa testissä sähköskootteri, Goodyer Ego2. Sähkö tekee tuloaan kaikkiin liikkumisen muotoihin. Tätä testasi koko meidän talous. Minä, vaimo sekä 16 ja 18 vuotiaat lapset. Tytär liikkuu mopolla ja poika autolla ja A2 moottoripyörällä. Saatiin siis hyvä hajonta erilaisia testaajia.

Goodyear Ego2

Ensivaikutelma laitteesta on laadukas. Kaikki kytkimet ja rakenteet ovat laadukkaita. Skootteri ei ulkomuodostaan huolimatta pysy itsestään pystyssä vaan tuntuu päällä istuelta todella liukkaalta. Eli ensihuomio on että tämä ei ole trike vaan edestä keinuvalla akselistolla varustettu kolmipyörä.

Goodyear Ego2

Skootterissa on auton tapaan napista hälytin päälle ja pois. Laite reagoi liikkeeseen ja valoin ja äänin ilmoittaa koskettelijalle ottamaan etäisyyttä. Hyvä lisäarvo jolla varmasti jokunen varkaus vältetään. Avain virtalukkoon, pyöräytys ja virta tulee päälle. Mittaristo kertoo kaiken tarpeellisen. Akun tilan, nopeuden ja paljon muuta. Kaasukahvassa on kytkin millä voi valita 1 tai 2 moden. 1-modella laite kulkee 25 ja 2-modessa 45 missä tulee rajoitin. Skootteri vetää huomattavan hyvin ja kiihtyy näppärästi sähkömoottorin tavoin. Tämä oli tyttärenkin ensikommentti 2-tahtisen skootterin jälkeen, ”tämä kiihtyy kivasti”. Ääntä kun ei ole niin se jopa vähän hämää ja vauhtia on vaikea hahmottaa.

Goodyear Ego2

Ajamaan lähtiessä mietin että luistaako etupää herkästi ja miten tällä voi kantata mutkiin. Sen että renkaita on kolme unohtaa oikeastaan heti kun lähtee ajamaan, kippaavan akselin kautta ajaminen ei ole lainkaan kuten mönkkärissä saati moottorikelkassa vaan Goodyear Ego2 kallistuu ihan normaaliin tapaan. Mutkiin voi itseasiassa ajaa todella kovin jos kantti kestää, pitoa on hyvin eikä ole pelkoa että se lähtee alta.

Goodyear Ego2

Liikkuessa saa varautua joka pysähdyksellä selittämään että mitä toi oikein on. Varsinki lisävarusteena tulevien laukkuen kanssa laite on sympaattisen näköinen skootteri mistä ihmiset tulevat juttelemaan. Lopulta kuitenkin isoi yllätys kaikille on kun toteaa että tämä toimii sähköllä.

Goodyear Ego2

 

Teknisesti Goodyear Ego2 sisältää pari varsin näppärää ratkaisua. Sähköajoneuvoissa on polttomoottokäyttöisiin muutenkin vähän huoltokohteita mutta tässä on sähkölaitteeksikin vähän liikkuvia osia. Ehdottoman iso plussa on että moottori on takanavassa joka tekee sen että ei ole mitään hihnaa vaihdettavaksi. Akku latautuu täyteen noin neljässä tunnissa mutta emme ajaneet mitä täysin tyhjäksi, kapasiteetti on kaupunkiin, töihin ja harrasteisiin täysin riittävä. Toinen laturi kustantaa 145,- jollaisen voisi hankkia esimerkiksi työpaikalle jos on pidempi matka. Kapasiteetti yhdellä latauksella on n. 50km. Skootterissa on myös paikka toiselle akulle jollaisen hankkimalla saa kapasiteetin tuplattua mutta käytännön testeissä ei tälläiselle aitoa tarvetta huomattu. Lisäksi laturin saa jemmaan rungossa olevaan tilaan joten yhtäkin laturia on helppo kuljettaa mukana eikä lisälaturi ole välttämätön. Laturi itsessään on pieni joten se ei vielä paljoa tilaa.

Goodyear Ego2

Ajaminen on helppo ja huoletonta, jalka ylös ja kahvaa vääntämällä matkaan. Myös nousukykyä löytyy, sähkömoottorin vääntöalue on mukava kaikenlaiseen liikkumiseen.

Goodyear Ego2

Jälkikasvu hoiti paljon asioita skootterilla ja takalaukku sai tyttäreltä kiitosta, koulu yms tarvikkeet kulkevat hyvin mukana ja pysyvät kuivana. Kaatosadettakin sattui testin varrelle ja luonnollisestikaan peli ei vettä säiky. Eikä myöskään talvea, sähköskootteria voi käyttää yhtälailla talvella kuin kesälläkin. Toki jokainen akku ei anna ihan samaa kapasiteettia kylmällä kuin lämpimällä mutta siltikään ei ole kyseellä mikään sekonkipeli vaan kulkine ympärivuotiseen käyttöön. Kolme rengasta ehkä jopa pääsevat elementtiinsä kun pinta alkaa olla liukas.

Goodyear Ego2

Ja kun mainitsin että sympaattisen näköinen ajopeli herättää keskustelua missä sen kanssa liikkuukin niin tässä hyvä esimerkki. Pitkällä roadtripillä ollut Ranskalainen motoristi tuli juttelemaan kun kuvattiin laitetta Turun Linnan luona. Juteltiin pitkään niitä näitä ja kävipä hän ajamassakin sillä korttelin ympäri. Oli kyseessä mopo, skootteri tai moottoripyörä niin motoristit tulevat aina juttuun keskenään. Hänen matkaansa voit muuten seurata Instagramissa osoitteessa: www.instagram.com/tranber55/

Goodyear Ego2

Laitteen mitoista ja suorituskyvystä valmistaja kertoo seuraavaa.

 • Max. nopeus: 45 km/h

 • Toimintasäde: n. 50 km

 • Kantavuus: 150 kg

 • Moottori: Brushless 60V 1500W

 • Akku: 60V 26AH Lithium

 • Max. nousukulma: 12°

 • Paino: 90 kg

 • Jarrut: edessä/takana levyjarru

 • Latausaika: 3,5 h

 • Koko: 1763 x 584 x 970 mm

 • Renkaat: Etu 90/90-12, taka 120/70-12

Kenelle tämä sitten sopii? Kyseessä ei ole missään tapauksessa pelkästään mopoikäisten kulkine vaan aito vaihtoehto sähköavusteiselle pyörälle tai kakkosautolle kaupunkiin. Helppo parkkeerata, vie vähän tilaa, huoleton ylläpito ja todella kätevä keskustaan. Tämä on jälleen yksi niitä laitteita mitä käyttäjän pitäisi itse käydä kokeilemassa niin voi todeta monikäyttöisyyden.

Goodyear Ego2

Lisätietoja laitteesta: www.masco.fi

Tagit : Goodyear Ego2

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.