HarjoitteluLifestyleUutiset

Urheilijaesittelyssä Sari Saarelainen

Urheilijaesittelyssä Sari Saarelainen. Esittelemme kaikenlaisia mielenkiintoisia urheilijoita ja persoonia. Tällä kertaa esittelyssä Suomen naispyöräilyn kärkeä, Sari Saarelainen.

Kuka olet ja mistä tulet?
Sari Saarelainen, asun Nurmijärvellä, tulen Vantaalta.Sari Saarelainen

Millainen on taustasi, oletko harrastanut lapsesta vai millainen on urheilutaustasi?
Olen harrastanut urheilua käytännössä koko ikäni, aloitin 11 vuotiaana pyöräilyn ja sillä tiellä ollaan edelleen.

Harrastatko muita lajeja?
Harrastan myös hiihtoa, tosin en läheskään niin aktiivisesti kuin pyöräilyä. En harrasta kilpailumielessä muita lajeja pyöräilyn ja hiihdon lisäksi, mutta treenaan monipuolisesti eri lajeja, mm. kuntosali ja juoksu.

Tavoitteesi kaudelle 2015?
Yksi päätavoitteista oli onnistua Bakun Euroopan kisoissa ja onnistuin rakentamaan kuntopiikin tuolle ajalle ja kisat meni hienosti. Pienemmät tavoitteet kesän tulevissa etappiajoissa sekä MM-kilpailuissa. Tavoitteena kerätä pisteitä Rion olympialaisia varten aina 30.5.2015 asti.

Entä tulevaisuudessa?

Tulevaisuudelta odotan että pääsen Rion kisoihin. Sen jälkeiselle ajalle en ole vielä kantanut ajatuksia.

Mikä kuuluu ruokavalioosi kisapäivänä ja kuinka paljon tämä poikkeaa treenipäivien ruokailuista?
Kisapäivän ruokavalio on aika kevyt. Kisat on sen verran pitkiä, että ne syö aika suuren osan päivästä. Yleensä kisat alkavat vielä puolen päivän jälkeen, jolloin lounas tulee syötyä myöhäisellä aamiaisella, kuitenkin niin, että kisaan lähdetään vatsa lähes tyhjänä. Etappikisat on sitten asia erikseen. Tilanne on joka tapauksessa kisapäivänä ihan erilainen kuin normaalissa arjessa. Palautumiseen treenin jälkeen on kiinnitettävä hyvä huomio, eteenkin jos ollaan monipäiväisillä etapeilla. Varsinkin jos on kuumat olosuhteet kuten Bakussa oli, ja kroppa laittaa vastaan kiinteälle ruoalle, on keksittävä hyvät keinot saada helposti sulavaa ja nieltävää ravintoa. Tässä kohtaa nousee esille laadukkaiden lisäravinteiden arvo.

Paljonko treenaat viikossa?

Treenimäärät riippuvat hyvin paljon missä kohtaa kautta mennään. Kesällä käytetty treeniaika on lyhyempi, mutta teho korkeampi. Kun taas talvella ollaan pitkälti peruskestävyyden puolella. Kesäisin tärkein treeni on kisaaminen.

Onko sinulla jotain treenivinkkiä, minkä haluaisit jakaa harrastajille?

Treenivinkkinä voin jakaa kaikille: panostakaa riittävän peruskunnon rakentamiseen. Kun pohja on tehty huolella, voi siihen päälle rakentaa muita treenejä ja kisoja. Kannattaa käydä myös tarkistamassa ajotekniikka ja –asento.

Ja se ainainen välineurheilu, mitä löytyy pyöräkellaristasi?

Pyörätallista löytyy pino erilaisia välineitä. Maantiepyörä Cipollini Bond, TT-fillarina tuliterä, sillä Bakussa ensimmäinen kisa ajettu Cipollini Nuke TT. Lisäksi löytyy maastoon Torpado Nearco S 27,5”. Ns. postilaatikkopyörä Vicini Cruiser ja vetotreeneihin Wattbike. Kiekkoja ja muuta sälpettä löytyy liiankin kanssa.

Toimit yrittäjänä, onko tästä etua vai haittaa harrastamiseen?

Toimin yrittäjänä, meillä on mieheni kanssa pyöräliike ja pyöritän myös kuntosalia jo useamman vuoden ajan. Tästä on sekä etua että haittaa. Taloudellinen tilanne varmistaa sen, että voin pyöräillä. Naispyöräily kun on ammattimaista työtä, mutta ei sillä palkaaansa tienaa. Oma yritys varmistaa sen, että saan sanella aikatauluni. Työ ja yrityksen vastuut sitovat olemaan Suomessa ja vie oman aikansa. Tämä on taas pois palautumisesta ja täysipäiväisestä ammattiurheilijan duunista.Sari Saarelainen

Kerro liikkeestänne, mitä tuotteita myytte ja ketkä ovat pääsiasiallinen asiakaskuntanne.

Pyöräliike watmax on ollut kohta vuoden pystyssä. Tuomme maahan pyörämerkkejä Cipollini, Fondriest, Torpado ja Vicini sekä ajokenkiä ja –varusteita DMT ja lisäravintetia ProAction ja uutuutena CNP (Team Sky). Asiakaskunta on pääasiassa pyöräilyn aktiiviharrastajia laidasta laitaan. Useimmiten liikkeeseen astuu 40+ mies tai nainen, joka haluaa hyvän, massasta erottuvan laadukkaan pyörän, mageet ajovarusteet ja valmennuksen. Me sitten toteutetaan tämä yhtälö.

Ja vielä terveiseni lukijoille: oikein aurinkoista ja liikkuvaa kesää! Nautitaan pyöräilykaudesta!

– Sari

Booking.com
Tagit : aika-ajohenkistä pyöräilyäpyöräily

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.