HarjoitteluTestit

Triathlon training center

Triathlon training center ? Mikä sellainen voisi olla. Olen otettu että pääsimme ensimmäisten joukossa testaamaan Tahkolle lanseerattua uutta konseptia. Ajatuksena on yhdistää erilaisia voimavaroja sekä fasiliteetteja ja valjastaa ne treenikäyttöön.

Moni hiihtokeskus on yrittänyt erilaisia juttuja jotta kausi pitenee. Hyviä yrityksiä on ollut ja on varmasti monta eri alan juttua jotka toimivatkin, edelleen mutta Tahkolla on otettu aidosti hyppäys seuraavalle levelille.

Tahkolla on äärettömän hienot puitteet koko perheen tai seuran aktiivilomalle. Olimme elokuun lopussa tutustumassa paikkoihin. Turkulaisena Tahkolle ajeli n 6 tuntia mikä nyt matkana ei ole mikään mahdoton ihmiselle joka on tottunut matkustamaan. Majoituimme Tahko suitesiin jossa oli hetivalmis kiuas odottamassa 6 tunnin ajon jälkeen, aitoa luksusta. Tahkon majoitus on jännä yhdistelmä keskusta-asumisen mukavuuksia ja luonnonläheistä sijaintia. Asuntoon pääsi suoraan kellarin parkkihalista hissillä mikä on laukkujen ja ison määrän tavaran kanssa liikkuvalle jees juttu. Muutoinkin asunnot ovat todella laadukkaita ja täynnä pieniä juttuja joita urheileva lomalainen osaa arvostaa, mainittakoon vaikkapa oma pesukone ja kuivauskaappi, näin voi märät treenikamat pestä ja kuivata vaikkapa jo illan treeneihin.

Mutta itse tekemiseen, ei ole sinänsä mikään uusi juttu mennä hiihtokeskukseen mäkijuoksemaan tai ulkoilemaan. Tämä palvelee jo montaa liikkujaa, mutta Tahkolla on kerätty hienosti todella monen lajin harjoittelumahdollisuudet yhteen. Tästä juurikin nimi Triathlon Training Center, mutta tämäkään ei aseta minkäänlaisia rajoja. On mahdollisuus käydä salilla, uida ja kellottaa lumisateessakin aika Wattbiken kanssa vaikkapa 40km vedolle. Sellaiselle joka haluaa käyttää viikonloppunsa laadukkaaseen olemiseen ja urheilla siinä samalla on Tahko hieno paikka.

Itse majoituin Tahkolle koko perheen voimin, muu perhe löysi tekemistä kukin tahoillaan. Joko allasosastolta, salilta tai rinteestä kiipeämästä ja vaikka kaikki puuhailvat osan ajasta omiaan on silti paljon aikaa viettää yhdessäkin. Väittäisin itse että tälläisestä ajasta moni muukin pitää. Silloin kun tekee paljon kiireistä duunia oppii arvostamaan vapaa-aikaa ja sen puitteita ihan eri tavalla. Vielä kun olisi ollut niin että netti ei toimisi tuolla olisi saanut samalla älypuhelindetoxin mutta asuinnoissa oli wifi mukana.

Aktiviteeteista jos aloittaisi niin toki majoituspuitteet ovat alueella huikeat. Maisemat ovat komeat ja sekä juostessa tai pyöräillessä ei tule tylsää maisemaa tai liian tasaista jos mäkeä haluaa ajaa tai juosta. Kuntosalilta löytyy kaikki tarpeellinen sekä voimaharjoitteluun että aerobiseen tekemiseen, hiihtoergot ja Wattbiket. Samoin iltaohjelmiin on laadukkaat ravintolapalvelut ja koko perheen puuhaksi vaikkapa sitten hohtokeilaus. Talvi ja kesäaikaa perusjuttuina emme tässä sen kummemmin käsittele, talvella toki Tahko on äärettömän monipuolinen hiihtokeskus ja kesällä Triathlon Training center konseptin lisäksi on Tahkolla Golf toimintaa.

Juttelimme viikonlopun ohessa Tahkon Resort Maganerin Pekka Allisen kanssa ja totesimme yhteen ääneen että konseptille on taatusti tilausta ja tarvetta.  Tahko Spa ei jatkossakaan jää makaamaan laakereilleen vaan urheilevan väen lisäksi Tahko on tekemässä yhteityötä terveysmatkailun saralla. Terveysmatkailijoita ovat venäläiset KYS:in kirurgisiin toimenpiteisiin omaistensa kanssa matkustavat asiakkaat. Tahko Spa tarjoaa valmistautumis–ja  toipumisajan majoitus, ravitsemus–ja kuntoutuspalveluja.

Lisäksi jo olemassa olevia kilpailuja ja tapahtumia kehitetään entisestään. Näitä on jo nyt mm. Tahko MTB, Tahko Triathlon, Tahko vuorijuoksu, Tahko Run, Tahko Golf – tapahtumat ja eri rinnelajien tapahtumat. Jani Lakasen suunnistusleirit ovat myös ohjelmassa, eli kaikkien lajien harrastajia hemmotellaan omien lajien huippujen suunnittelemilla reiteillä ja ohjelmila.

Ja erikseen ruuhkasuomessa asuvana täytyy antaa iso kiitos Tahkon henkilökunnalle. Jollain tavalla ihmiset ovat tuolla ihan erilailla kohteliaita vaikka respassa ja vastaavissa kiire olisikin niin aina on hymy ja aikaa asiakkaalle. Huikean hyvää palvelua !

Suosittelemme ehdottomasti niin juoksu, pyöräilyn tai triathlonin harrastajia tutustumaan Tahkon palveluihin. Aina ei tarvitse lähteä leirille ulkomaille saadakseen täyden palvelun kattauksen.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.