HarjoitteluTapahtumat

Tavoitteena Myllyn pyöräily

Suuntana Myllyn Pyöräily

Keväiset ilmat saapuivat tänä vuonna jo poikkeuksellisen aikaisin ja myös hiekkojen lakaisu teiltä oli aloitettu hyvissä ajoin. Näin ollen maantiepyörät kaivettiin esiin jo maaliskuun alussa, hätäisimmät heittivät ensi lenkit jo helmikuun puolella. Itse en ollut ajanut koko talven aikana kertaakaan trainerilla vaan kaikki harjoittelu oli tapahtunut maastopyörällä ulkona. Niinpä ensikosketus maantiepyörään liki puolen vuoden tauon jälkeen vaati lievästi sanottuna totuttelua ajoasentoon. Kevään ensiajona maantiepyörällä otin vain kevyen totuttelun hakeakseni tuntumaa ja ajoin työmatkat noin 15 kilometriä. Heti alkuun jalkapohjani kipeytyi ajosta erittäin pahasti. Testiajon jälkeen kaivoin komerosta esiin Specializedin pohjalliset joissa on korotettu jalkaholvi. Juuri kipeytyneiden jalkapohjien syystä pohjalliset viimekaudella hommasinkin, mutta enpä alkuun moista muistanut ja laitoin kenkiin tavalliset pohjalliset. Korotetut pohjalliset poistavat ainakin itselläni tehokkaasti polkemisesta aiheutuvan jalkapohjien kivun.myllyn pyöräily

Kauden ensimmäisen varsinaisen maantielenkin ajoin sunnuntaina 15.3. Päivä valkeni aurinkoisena ja lähdin jo rohkeasti ajamaan ilman takkia. Lämpötila oli n. viiden asteen luokkaa ja valitsin asukseni lämpimät ajohousut, irtohihat, lyhyen ajopaidan, lämpimän ajopaidan sekä tuuliliivit. Kenkien päälle laitoin vielä suojukset. Lähdin liikkeelle yhdeksän aikaan aamulla Pääskyvuoresta ja aluksi suuntasin Piispanristille josta ystäväni liittyi seuraani. Kauniina sunnuntaiaamuna ajoimme ensin Piikkiöön josta pitkin rauhallisia maalaisteitä suuntasimme Paimion kautta Yliskulmalle ja sieltä edelleen Lietoon. Liedosta matka jatkui Ilmaristen kautta Orikedolle ja sieltä edelleen Raision kautta takaisin kotiin. Matkaa lenkille tuli 85,02km ja aikaa matkaan kului 3.13.29h. Keskinopeus oli siis melko vaatimaton 26,35 km/h, muttei lenkkiä millään suurilla sykkeillä vedettykään sillä keskisyke oli 121bpm. Erityis miinus Raisiolle siitä että lakaisukoneista ei siellä ollut taidettu vielä puhuakaan ja saattoipa olla jopa edellis talven hiekat vielä teillä.

Seuraavan lenkin tein heti seuraavana aamuna ennen töihin menoa. Nyt lenkki jäi rajallisesta ajasta johtuen huomattavasti lyhyemmäksi ja ajoin Kaarinan kautta Piikkiön josta edelleen Ohikulkutietä pitkin Orikedolle ja sieltä Kärsämäkeen. Olin jälleen samassa vaatetuksessa liikkeellä kuin edellisenä aamuna, mutta nyt ilma oli viileämpi keskilämpötilan ollessa 1,4 astetta. Eli vaatetta olisi saanut olla enemmänkin päällä. Matkaa tälle lenkille kertyi 35,80km ja aikaa kului 1.14.52h, eli keskinopeudeksi muodostui hieman edellistä päivää parempi 28,78km/h. Keskinopeuden nosto reilulla kahdella kilometrillä tunnissa nosti myös keskisykettä huomattavasti joka oli nyt 142bpm.

myllyn pyöräily

Tiistaina pidin välipäivää pyöräilystä ja tein päivän treenin juoksemalla. Koska perheellisellä aika on usein erittäin kortilla, on työmatkat hyvä yhdistää treeniin. Näin ollen käytin työmatkan hyväkseni ja menin juoksemalla töihin. Kiertomatkaa käyttämällä työmatkan pituudeksi tuli 13,80km ja aikaa matkaan kului 1.23.06h. Juoksun keskivauhti siis 6,01min/ km ja keskisyke työmatkalla oli 137bpm. On muuten komeaa juosta aamusta Ravattulasta Halisiin vievää hiekkatietä pitkin. Paikka on äärimmäisen rauhallinen, ei juuri muita liikkujia ja hyvin hiljaista. Ja aurinkoisena lämpimänä aamuna olo oli kuin olisi jo kesäinen aamu. Tällaiset hetket ovat todellisia liikunnan helmiä. Koska pojallani oli työpäiväni jälkeen painitreenit työpaikkani läheisessä Alfa liikuntakeskuksessa, hoisin paluumatkan yhdessä poikani kanssa kaupungin joukkoliikenteellä. Perheelliselle muuten lasten treeniajat ovat myös mitä parhainta treeniaikaa. Monissa harrastuksissahan ei edes pidetä siitä että vanhemmat odottelevat treeneissä joten lasten harrastusten aikana on myös vanhempien hyvä hoitaa omia harrastuksiaan.

myllyn pyöräily

Keskiviikkona pääsin jälleen hyvissä ajoin ylös sängystä ja lähdin maantielenkille ennen työpäiväni alkua. Lähdin liikkeelle jo tutuksi tulleessa vaatetuksessa ja tällä kertaa se oli virhe. Aikaisesta aamusta johtuen ilma oli vielä pakkasen puolella ja takki olisi ollut enemmän kuin tarpeen. Onnesta jonkun aikaa ajettuani aurinko rupesi jo sen verran lämmittämään että ei aivan kohmeessa joutunut ajamaan. Liian vähissä vaatteissa ajaminen saattaa aiheuttaa erittäin epämiellyttäviä seurauksia, kuten nyt vaikkapa tulehduksen intiimialueille (nimim. kokemuksen syvä rintaääni). Joten muistakaa laittaa riittävästi vaatetta vaikka ilma näyttääkin kauniin keväiseltä! Lenkki suuntautui tällä kertaa pitkälti samoille reiteille kuin sunnuntaina, sillä erotuksella ettei Ohikulkutietä pitkin jatkettu Raisioon. Matkaa tälle lenkille tuli 62,84 km ja aikaa kului 2.15.59h. Keskinopeus oli 27,73km/h ja syke 122bpm. Tällä lenkillä sain osoituksen maantiepyöräilyn vaarallisuudesta; Hämeentiellä hieman ennen Liedon keskustaa linja-auto ohitti minut aivan vierestä ja jokainen maantiepyörää ajava tietää millaisen imun iso auto aiheuttaa ohittaessaan hyvin läheltä. Tuossa kohtaamisessa oli kaatuminen enemmän kuin lähellä ja varmasti lenkin korkein syke saatiin tässä vaiheessa. Lenkki ei muutenkaan ollut täysin onnistunut, sillä n. 40 kilometrin ajon jälkeen vaihteet rupesivat katoamaan pyörästäni. Loppu matka lenkistä mentiin parilla vaihteella. Lenkin loputtua syykin vaihteiston katoamiseen löytyi; vaihdevaijeri oli kahvan sisältä enää muutaman säikeen varassa katkeamisesta. Tässä hyvä muistutus kaikille pyörän huollon tärkeydestä ennen kauden alkua.

Torstain treeni oli käytännössä kopio tiistaista. Melko lailla samaa reittiä juosten töihin, tällä kertaa matkaa kertyi 12,80km ja aikaa meni 1.19.40h. Keskivauhti oli siis hieman alhaisempi eli 6,13min/km ja syke 133bpm. Myös ilta meni saman kaavan mukaan, pojallani oli painikisat Alfassa ja niiden jälkeen palasimme jälleen julkisilla kotiin. Vaatii muuten hieman luonnetta kulkea julkisilla juoksutrikoissa, etenkin kun joutuu keskustassa bussia vaihtamaan.

myllyn pyöräily

Näin on siis saatu tältä kaudelta maantiepyöräily käyntiin. Luonnollisesti kauden alkuun kuuluu kalusto suunnittelu. Joko olisi vaihtaa alupyörä kuituiseen? No, budjetti ei anna myöden vaihtaa pyörää tällä kaudella koska juuri hankittu maastopyörä oli kauden pyörähankinta. Jo pari vuotta vaihtolistalla olleet kiekot olisi mahdollinen päivityksen kohde. Mutta mitkä kiekot olisivat hinnaltaan ja hyödyltään järkevä hankinta? Ja tekisivätkö uudet kiekot minusta nopeamman tai ajosta mukavampaa? Renkaiden vaihtohan aina olisi se edullisin speksaus, mutta tällä hetkellä allani on Specializedin S-Works Turbot joita ainakin mainostetaan maailman parhaiten rullaavina renkaina joten niiden vaihdolla ei suurta nopeutta ole saatavissa. Lisäksi onnistuin viime vuonna puhkaisemaan kyseisen renkaan vain kertaalleen, ja ajettavuudeltaankin renkaat ovat erittäin mukavat joten syytä vaihdolle on vaikea keksiä. Tosin Schwalben One on rengas joka kiinnostaisi testata, joten ehkä pelkkä uteliaisuus riittää syyksi vaihtaa renkaita.

Vaikka kalustospeksaus on aina hauskaa, on syytä muistaa ettei pelkkä kalusto tee kenestäkään nopeaa. Kun keskinopeus on vielä alle 30km/h ja kaudellakaan se ei ole paljon korkeammalla ollut niin kyllä sitä nopeutta on hommattava mieheen. Eli lisää tunteja satulassa ja vähemmän tunteja miettien kalustoa. Sääli vain että kevät otti nyt takapakkia ja ilmat maantiepyöräilyn kannalta muuttuivat heikommiksi. Olihan se toki täysin odotettavissa ettei kevät täällä vielä täysin ole ja saadaan ne lumetkin kenties vielä maahan. Mutta kausi on joka tapauksessa saatu potkaistua käyntiin ja hyvin tästä mennään kohti Myllyn Pyöräilyä!

Mika Simolan vinkit Villen valmistautumiseen:

Kevät on pyöräilijän kulta-aikaa; auringon säteet lämmittävät mukavasti ja teiden varsilla polkijoiden määrä kasvaa samaan tahtiin päivän pituuden kanssa. Kevät on myös petollista aikaa meille kaikille polkijoille. Ilmat ovat, auringon ihanuudesta huolimatta, usein aavistuksen viileitä ja ajoviima aiheuttaakin monelle ensi alkuun pieniä flunssan oireita, jos kosteissa ajovaatteissa pääsee vilu yllättämään.

Kevään kynnyksellä ei pyörälenkeistä kannata ottaa liikaa stressiä. Vauhdit ovat usein kaukana siitä mitä ne olivat edellisen vuoden heinä-elokuussa. Talven jäljiltä pyörä voi tuntua alkuun oudolta ajaa, kylmä tuuli hidastaa kummasti ja muutama kerros vaatteita päällä tekee menosta monesti aavistuksen jäykkää. Pyörämmehän olemme kaikki huoltaneet jo syksyllä, joten ei ole tarpeen todeta, että huolletulla, puhtaalla pyörällä, jossa pyörivät alla uudet renkaat on keväällä mahtavaa lähteä liikenteeseen…

Kevään lenkeillä tuleekin lähteä liikkeelle maltilla. Ensimmäiset 2-3 viikkoa lenkit voi ajella täysin ilman keskinopeustavoitteita ja vain totutella pyörän päällä olemiseen. Maltti on myös valttia lenkkien keston suhteen. Keväällä ei tarvitse ajaa ensimmäisillä viikoilla äärimmäisen pitkiä lenkkejä. Ennemmin toistaa aavistuksen lyhyemmän lenkin useammin kuin ajaa kerran pari viikossa niin pitkän lenkin, että seuraavat päivät kuluvat palautellessa.

Keväällä tuulet puhaltelevat, tai ainakin tuntuvat puhaltelevan, melkoisen reippaasti. Vastatuuleen ajaessa onkin hyvä hyöty käyttää pyörässä olevia vaihteita. Keskinopeudesta välittämättä voi vastatuuleen vaihtaa kevyen vaihteen ja ajaa tuulta päin pyörittäen reippailla kierroksilla; alkuun vaikeaa, mutta palkitsee taatusti myöhemmin! Mikäli lämpimän pukeutumisen myötä tuntuu siltä, että olo pyörän päällä on kankeahko voi ajoasentoa säätää kevään ensimmäisille lenkeille aavistuksen rauhallisemmaksi verrattuna kesäkelien asentoon.

Nostamalla tankoa pienen pykälän ylöspäin ja laskemalla satulaa aavistuksen voi ajaminen tuntua heti huomattavasti mukavammalta. Kelien lämmitessä ja elimistön tottuessa pyörän päällä istumiseen voi asentoa vähitellen säätää kohti alkuperäistä. Tottumattomuus pyörän päällä istumiseen, viileähköt kelit ja tuulet, sekä kankea vaatetus aiheuttavat usein alkuun pientä lihasten kiristymistä ja kolotusta selkään, reisiin ja niskaan.

Jo parilla pienellä venytysliikkeellä treenin jälkeen voi ehkäistä pahimpien jumien muodostumista! Seuraavassa blogitekstissä tulemme tarttumaan Villen pohdintoihin pyöräkaluston päivittämisestä. Tuoko uusi pyörä lisää vauhtia, vai voisiko vauhti kasvaa vain kiekot tai renkaat päivittämällä? Vai onko harjoittelu ja pyörän kanssa säännöllinen ulkoilu avain onneen?

Käymme Myllyn Pyöräilyn yhteistyökumppanin Ajopyörän / Bikeshop.fi luona tutustumassa tapoihin ja hintoihin, joilla pyörää voi päivittää!

Tagit : kilpailumyllyn pyöräilypyöräily

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.