HarjoitteluTapahtumat

Finntriathlon 2014 väliaikaraporttia

Kuten aikaisemmin oli juttua on Team Aika-ajo menossa Finntriathlon 2014 tapahtumaan. Hienoa seurojen välistä yhteistyötä samalla. Kerrataan Finntriathlon 2014 kokoonpano vielä.

Kimmo Holmström Tuul Triahtlon
Sami Saarenpää Team Velo Cycling
Timo Pitkäranta

Kaikki ovat tahoillaa treenanneet ja kisanneet tähän astisen kauden. Tässä vähän kootusti väliaikaraporttia. Mennään tri-kuvioiden suoritusjärjestyksessä:

Kimmo:

Finntriathlon 2014Varsinaisen treenikauden päätyttyä olen keskittynyt kisoihin ja niihin valmistautumiseen kevennetyillä treenimäärillä. Takana on kolme tri kisaa Sääki/perusmatka, Juhannustriathlon/sprintti ja Kisko/perusmatka. Kaikki kolme kisaa kuukauden sisään, niin ei ole paljon kovaa treeni voinut tehdä. Nyt on sitten kolme viikkoa Joroisiin, joten voin tehdä hieman kovempaakin välillä.
Kisoissa on uinti parantunut aina edellisestä. Sääksissä 1500 m aikaan 25.49 ja viime viikonloppuna kisatussa kiskossa lyhennetty uinti (1000 m) Meni aikaan 15.36. Tämä on kauden ja syyskuussa alkanutta TRI urani kovinta vauhtia. Edes altaassa en puvun kanssa ole yltänyt samoihin vauhteihin. Uinti tuntui rennolta ja siltä että samaa kyytiä olisi mennyt perus 1500m sekä tuo 1900 m
Tämä lupaa vain todella hyvää Finntriathlon 2014Joroisiin. Odotan innolla Joroisten Finntriathlon 2014 kisaa. Osallistuja määrästä päätellen, siitä on tulossa huikea tapahtuma. Tämä joukkuekisan uinti onkin osa treeni ohjelmaa varsinaiseen omaan kauden pääkisaa varten. joka on 16.8 Tahkon puolimatka.

Joroisten viivalla nähdään!

Sami:

Finntriathlon 2014Kisakausi alkoi Mustion tempolla. Tuttu jäätävä reitti heti kauden alkuun mäkeä riittää. Puolikuntoisena tuli vatsa ylös kesken ajon mutta silti olen siihen astiseen ajoon tyytyväinen, mäet kulki nätisti ja vauhti oli selkeästi parempaa kuin vuosi sitten. Punttikuuri talven aikana on toiminut ja siitä kiitos Erkki Katreelle. Ensi talvena vielä isommalla kädellä punttia, alan uskoa että tämä on voimalaji…

Väliin mahtui sitten myös pari Varsinaissuomen aluekisaa joissa vauhti on ollut hyvää. Ajan ensimmäistä vuotta M40 sarjassa ja vastukset ovat erit kuin viime vuonna. Sama hyvä henki jatkuu aluekisoissa mutta kun kypärät on päässä sanaa sääli ei tunneta. Seuraava mastercup tempo oli sitten Kauhajoki tempo. Tuttu reitti josta tykkään kovin, tasaista ja tunnetusti aina tuulista. Tuuli oli niin kova että 90 millisellä kehällä oleva etukiekko olisi vaihtunut jos olisi ollut jotain vaihtoehtoja mukana. Mutta sillä mentiin ja vaikka sijoitus himmeni viimevuotisesta ollen neljäs olen tyytyväinen omaan ajoon. Jos talven ja kevään treenejä summataan niin jotain puuttuu ja se on Wattbike. Viime vuoden käytössäni oli Wattbike ja se jäi pienten muutosten takia pois niin jotain puuttuu. Se selkeästi mittaroitava suoritus on tärkeä juttu kehittymisessä. No syksyllä sen kanssa on tilanne taas toinen.

Mutta kunto on nousujohteinen niinkuin tässä vaiheessa vielä pitääkin. Oma päätavoite on ISM tempo ja Tienoon tempo joka on oma suosikkiratani. Mutta odotan Joroista kuin kuuta nousevaa, sekä kisaa että sitä fiilistä mikä tollaisessa massatapahtumassa on. Meillä on hieno joukkue ja odotan inolla että päästään starttaamaan ja tekemään kaikki sitä omaa parasta suoritusta.

Ja jos omaa fiilistä Joroisten Finntriathlon 2014 ja koko kesän kisoja ajatellen niin se on sekoitus liikkumisen iloa ja raivokasta kilpailuviettiä joka minussa asuu. Mutta sekoitus on parempi kuin edellisvuosina. Koskaan ei ole minään vuotena ollut treeni näin rentoa ja vapautunutta. Tavoitteet on korkealla mutta treeni on paineetonta. Olen vastuussa vain itselleni.

Timo:

Finntriathlon 2014Treenaus on sujunut suht koht mallikkaasti. Välillä lenkeillä on ollut hiukan epävarma olo, kun juoksufiilis on vähän ollut epävarmaa. Muutama kisa jo takana ja ne ovat onneksi parantaneet uskoa omaan suoritukseen. Alajärven puolimaratonilla ja Purmojärven ympärijuoksussa omat ennätykset!

Tästä on hyvä jatkaa kohti Finntriathlon 2014 ja Joroista!

Booking.com
Tagit : Finntriathlon

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.