Uutiset

SUOMALAISET TRIATHLONISTIT MUKAAN KANSAINVÄLISEEN TEAM SPORT FOR GOOD HUIPPUTALLIIN

SUOMALAISET TRIATHLONISTIT MUKAAN KANSAINVÄLISEEN HUIPPUTALLIIN

  • Kaisa Lehtonen ja Darby Thomas liittyvät mukaan ammattilaisurheilijoista koostuvaan TEAM SPORT FOR GOOD –talliin.
  • Ammattilaistriathlonistien lisäksi ryhmän toiminnassa on mukana lähettiläinä myös muiden lajien huippuja. He kilpailevat kukin triathlonissa ikäryhmiensä terävimmässä kansainvälisessä kärjessä.
  • Ryhmän suomalaisammattilaiset kilpailevat seuraavan kilpailunsa jo sunnuntaina 10. huhtikuuta Etelä-Afrikassa (Ironman South Africa)

TEAM SPORT FOR GOOD

TEAM SPORT FOR GOOD on vahvistanut joukkojaan kilpailukaudelle 2016. Saksalaisten, maailman terävimmällä huipulla kilpailevien Timo Brachtin, Horst Reichelin and Julian Beuchertin lisäksi ryhmään on liittynyt mukaan kaksi Suomen parasta triathlonistia, Kaisa Lehtonen ja Darby Thomas. Kaisa Lehtonen on lisäksi TEAM SPORT FOR GOOD -ryhmän ensimmäinen naisjäsen.

Timo Bracht, joka on lajin yhdeksänkertainen Ironman –mestari ja kolminkertainen pitkän matkan Euroopan mestari, tervehtii ilolla uusia ammattilaiskollegoitaan: ”Kaisan ja Darbyn myötä olemme saaneet riveihimme kaksi uutta kansainvälistä huippu-urheilijaa. He ovat kumpikin erinomainen vahvistus ryhmäämme paitsi urheilijoina myös vaikuttavina persoonallisuuksina”.

TEAM SPORT FOR GOOD

TEAM SPORT FOR GOOD –ryhmän ensimmäinen tulikaste on Ironman Etelä Afrikka -kilpailu

Kaisa Lehtonen ja Darby Thomas kilpailevat ensi kertaa ryhmän väreissä tulevana sunnuntaina Etelä-Afrikassa Ironman –sarjan kilpailussa. Kaisa kertoo olevansa äärimmäisen motivoitunut kilpailun aattona: ”Olen innoissani toisesta Ironman –sarjan täydenmatkan kilpailusta. Valmistautuminen on sujunut erinomaisesti ja sen myötä myös itseluottamus on hyvä. Odotan ilolla itse kilpailua ja sen asettamaa kovaa haastetta.”

Darby Thomas kertoo myös valmistautumisen kilpailuun sujuneen hyvin ja mies on kilpailun alla huippuvireessä. Darbylla on ennen triahtlon-uraansa vankka tausta pyöräilyssä, sillä hän kuului aikanaan Yhdysvalloissa lajin nuorten parhaimmistoon. ”On tavallaan aika ironista, että vaikka minulla on tausta pyöräilyssä, tällä hetkellä vahvin osa-alueeni tuntuu olevan juokseminen. En nuorempana ollut kovin hyvä juoksija”, Darby kertoo.

Kaisa Lehtosen meriitit urallaan ovat olleet vakuuttavia: Euroopan triathlonliiton (ETU) puolimatkan Euroopan mestaruus vuodelta 2015 sekä Kansainvälisen triathlonliiton (ITU) pitkän matkan MM-hopeaa 2014 ja pronssia 2015. Lisäksi Kaisa sijoittui Ironman –sarjan kilpailussa Barcelonassa viime lokakuussa toiseksi sensaatiomaisella ajallaan 8:48, uransa ensimmäisessä Ironman-sarjan täydenmatkan kilpailussa. Tänä vuonna Kaisa aloitti kautensa Ironman –sarjan Dubain kilpailussa sijoittuen puolimatkalla kolmanneksi heti hallitsevan maailmanmestarin Daniela Ryfin ja niin ikään maailman parhaisiin kuuluvan  Caroline Steffenin jälkeen.

TEAM SPORT FOR GOOD

Darby Thomas on Kaisan tavoin hallinnut lajin Suomen mestaruuskilpailuja viime vuosina suvereenisti.  Hän on sijoittunut ammattilaisurallaan toistuvasti  Ironman sarjan kilpailuissa täydellä ja puolimatkalla kymmenen parhaan joukkoon ja kuuluu siten myös lajin kansainväliseen kärkeen. Kaisan tavoin Darby tavoite tälle kaudelle on lajin maailmanmestaruuskilpailussa Havaijilla käytävässä legendaarisessa teräsmieskilpailussa. Sinne päästäkseen kummankin triathlonistin on menestyttävä erinomaisesti useammassa Ironman –sarjan osakilpailussa saadakseen riittävän määrän pisteitä.

TEAM SPORT FOR GOOD –hyvällä asialla

TEAM SPORT FOR GOOD – ryhmä omistautuu huippu-urheilun ohella toiminnassaan kansainvälisen Laureus–säätiön hyväntekeväisyystyöhön. Ammattilaisurheilijoiden ohella tätä työtä tekevät ryhmän jäseninä lähettiläät, joista nimekkäimpinä voidaan mainita suomalaisillekin takavuosilta tuttu menestynyt autourheilija Manuel Reuter sekä tällä hetkellä DTM-sarjassa kilpaileva nuori espanjalainen Daniel Juncadella. Mainittakoon, että Manuel Reuter voitti ikäryhmänsä puolimatkan triathlonin maailmanmestaruuden Ironman –sarjassa, Daniel Juncadella on puolestaan matkalla kohti Havaijin –kilpailua omassa ikäryhmässään.

TEAM SPORT FOR GOOD –ryhmän toimitusjohtaja Karsten Strengin mukaan ”jokainen ryhmän jäsen managereista urheilijoihin osallistuu konkreettisella tavalla Laureus –säätiön työhön ja tukee siten myös konkreettisesti eri hankkeita omissa yhteisöissään. Olen myös innoissani ryhmän maantieteellisestä laajentumisesta Suomeen ja sekä Kaisan että Darbyn sitoutuminen urheilun ohella hyvän tekemiseen on tehnyt minuun vaikutuksen.”  Kaisan ja Darbyn mukaan ”urheilullisen ulottuvuuden ohella mahdollisuus konkreettiseen auttamiseen ja yhteisesti tärkeiden asioiden edistämiseen oli keskeinen vaikutin tiimineuvotteluissa. ”

TEAM SPORT FOR GOOD

TEAM SPORT FOR GOOD –ryhmän toimintaa tukevat myös kaudella 2016 sen pitkäaikaiset kumppanit Mercedes-Benz, STADA AG, Rudy Project, X-BIONIC sekä varustekumppaneina Saucony, Evoc ja harjoittelukeskuksena Viva Hotels Mallorcalla. Ryhmän merkittävin suomalaiskumppani on SBR Finland Oy, joka on osaltaan ollut luomassa edellytyksiä Kaisan ja Darbyn liittymiselle osaksi ryhmää. Toimitusjohtaja Karsten Streng on ylpeä voidessaan esitellä vahvan joukon tukijoita: ”Haluan esittää erityisen kiitoksemme kumppaneillemme, ilman heitä TEAM SPORT FOR GOOD ei olisi olemassa nykyisessä kilpailukykyisessä hahmossaan.” Heikki Jaatinen SBR Finland Oy:stä toteaa, että ”Kaisan ja Darbyn liittyminen osaksi TEAM SPORT FOR GOOD –ryhmää on merkittävä askel suomalaiselle triathlonille. On ollut etuoikeus olla mahdollistamassa ja rakentamassa tätä kokonaisuutta.”

Lisätiedot:
TEAM SPORT FOR GOOD Suomi: Heikki Jaatinen 040-7050615,
heikki.jaatinen@sbrfinland.com

TEAM SPORT FOR GOOD; Karsten Streng +49 172-89 888 44,
karsten.streng@bos-promotion.de

Lisätiedot ryhmästä ja sen toimintaa koskeva päivitykset:
www.teamsportforgood.com

www.facebook.com/teamsportforgood
www.instagram.com/teamsportforgood

LAUREUS -SÄÄTIÖ
www.laureus.com

Booking.com
Tagit : TEAM SPORT FOR GOOD

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.