TapahtumatTestit

Triathlonistin Trek-tuotteet kisaan

Triathlonistin Trek-tuotteet kisaan
Triathlonin kotimainen kisakausi alkaa jo lähestyä loppuaan, mutta vielä on kesää jäljellä! Seuraavana etappina itselläni on puolimatka Challenge Turku -tapahtumassa, joka on ensimmäinen Challenge-kisa Suomessa. Uintia Aurajoessa museolaivojen reunustamalla reitillä, pyöräilyä moottoritiellä ja juoksua Aurajoen molemmin puolin…odotan innolla erityisesti moottoritiellä pyöräilyä, se kuulostaa vähintäänkin hauskalta 😀


Trek tarjoaa laajan valikoiman tuotteita pyöräilyyn, olitpa sitten hyötypyöräilijä, kuntoilija, triathlonisti tai kilpapyöräilijä. Turun puolimatkaan valmistautuessa ajattelin esitellä mitkä Trek-tuotteet ovat löytäneet tiensä kisavarusteisiini.

Kypärä: Bontrager Ballista

Bontrager-Ballista-helmet
Bontrager Ballista – ”Aero finally got cool” 🙂

Bontrager Ballista on kevyt, hyvin tuulettuva aerokypärä, joka soveltuu hyvin niin kisa-ajoon kuin treenilenkeillekin. Omaan silmääni ei ole liian eksoottinen aerokypäräksi 🙂 , joten sen käyttöä ei tarvitse rajoittaa vain kisatilanteisiin. Monet aerokypärät saattavat olla todella kuumia, mutta Ballista on hyvin ilmastoitu joten toimii hyvin helteessäkin.

Ballista on muuten niittänyt testimenestystä tuulitunnelitestissäkin, kannattaa tutustua: http://www.bikeradar.com/road/gear/article/best-aero-road-helmets-tunnel-and-road-tested-44719/

ballista3
Bontrager Ballista kypärä toimii niin kisoissa kun treeneissäkin 🙂

Ballista on aerokypärien hinnastossa siellä edullisemmassa päässä, joten todellakin hyvä vaihtoehto triathlonistin kisavarusteeksi. Sitä ostettavaa ja kaluston päivitystä kun aina tuntuu riittävän 🙂

Kengät: Bontrager Hilo Women’s triathlon-kenkä

 

Kengän lesti on suhteellisen tilava, joten itselleni tämä kenkä istuu todella hyvin. Tämä on ensimmäinen pyöräilykenkä, jota mielellään käytän ilman sukkia. Toimii hellekelissä ja pärjää myös sateessa, kuten tuli Joroisten pyöräilyosuudella tänä vuonna testattua 😀 . Toki hieman viileä välillä Suomen kesässä ajaa ilman sukkia.

Kengän hiilikuitupohja on riittävän jäykkä, että voima siirtyy hyvin jaloista polkimiin, mutta ei niin jäykkä kuin monissa maantiekengissä (jäykkyysindeksi 8/14).

IMG_4279

Kengän sivussa oleva kuminauhakiinnike mahdollistaa polkimeen kiinnitetyn kengän nopeamman jalkaan pujottamisen. Tätä en ole itse vielä harjoitellut, mutta ajatuksissa on, että ehkä ensi kaudelle opettelen tämän 😉 – tällä hetkellä vielä puen kengät jalkaani uinnin jälkeen vaihdossa, mutta kyllähän siinä aikaa olisi mahdollista säästää kun opettelee jättämään kengät pyörään kiinni.

Kiekot: Bontrager Aeolus 5 TLR

IMG_4265

Aerokiekot ovat tietenkin se viimeinen silaus pyörään, millä saadaan pyörää aerodynaamisemmaksi ja kevyemmäksi, eli sitä kautta nopeammaksi. Ja kyllähän ne pyörän ulkonäön viimeistelee nopeamman näköiseksi 😉 .  Aeolus-kiekot ovat kevyttä ja kestävää OCLV-hiilikuitua ja soveltuvat kaikenlaisiin sääolosuhteisiin. Profiililtaan ne eivät ole erityisen korkeat, joten eivät myöskään niin alttiit sivutuulelle. Silti niillä ajaminen on ainakin allekirjoittaneelta vaatinut harjoittelua tuulisemmissa olosuhteissa, ainakin kun vertaa perus alumiinisiin kiekkoihin, joilla olen ajanut. Harjoittelu jatkuu 🙂 ja pikkuhiljaa se on alkanutkin sujua eikä pienet tuulenpuuskat niin enää säikäytä.

Lue tarkemmat speksit näistä ja myös muista Bontrager-kiekoista täältä: Bontrager Aeolus 5 TLR D3 Clincher Road Wheel

Tällä kalustolla siis kohti Challenge Turkua 🙂

Trek Speed Concept Bontrager Aeolus 5 TLR-kiekoilla varustettuna eli tuttavallisemmin Speedy valmiina kisaan 🙂

Näitä, kuten muitakin Trek ja Bontrager-tuotteita saa Trek-jälleenmyyjiltä: http://www.trekbikes.com/fi/fi_FI/store-finder

Tagit : BontragerChallenge Turkutrektriathlon

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.