Testit

Testissä Trek Superfly FS 7

Lyhyesti:  Trek Superfly FS 7 on tasapainoinen ja laadukas kokonaisuus, joka rullaa maastossa mukavasti. Ei markkinoiden kevein eikä ketterin.

trek_superfly_fs_7_small_01
trek_superfly_fs_7_small_02
trek_superfly_fs_7_small_03
trek_superfly_fs_7_small_04
trek_superfly_fs_7_small_05
trek_superfly_fs_7_small_06
trek_superfly_fs_7_small_07
trek_superfly_fs_7_small_08
trek_superfly_fs_7_small_09

 

Tällä kertaa saimme testattavaksemme on täysjousitetun 29-tuumaisen Trek Superfly FS 7:n. FS 7 on Superfly sarjan edullisemman pään täysjousto ja sen saa kaupasta omaksi 2100:n euron hintaan. Kun pyörän hinta kipuaa yli kahden tonnin, on siltä syytä odottaa jo tietynlaista laatutasoa. Trek ei tuota pettymystä.

Parin viikon testailujen aikana pyörällä ajettiin useita lenkkejä vaihtelevissa maastoissa niin metsässä, kallioilla, hiekalla kuin asfaltillakin. 29-tuumaisilla renkailla ja isoimmalla 23-tuuman rungolla pyörä on melkoinen goljatti. Se ei ole markkinoiden ketterin pyörä. Vastaavasti Trek Superfly FS 7 ei kavahda pieniä esteitä vaan rullaa poluilla mukavasti.

Pyörässä on alumiinirunko. Trek ei ovelasti ilmoita pyörän painoa, koska “se riippuu niin monesta tekijästä”. Totta. Todettakoon siis diplomaattisesti, että Superfly ei materiaaliensa ja renkainensa vuoksi kuulu höyhensarjaan.

Pyörässä on SRAM X7 vaihteet. Edessä on kaksi ratasta ja takana 10-lehtinen pakka. Vaihteet toimivat tarkasti, mutta sekä edessä että takana pienemmältä isommalle rattaalle vaihtaminen tapahtuu mielestäni hitaanlaisesti. Jarruiksi pyörään on asennettu Shimanon M445 hydrauliset levyjarrut. Jarrujen tuntuma on erinomainen ja ne pysäyttävät pyörän tehokkaasti, joskin olen kokeillut vieläkin tehokkaampia jarruja. Parin tunnin muta-ajon jälkeen jarrut toimivat edelleen moitteetta.

Trek Superfly FS 7 etu- ja takajoustosta huolehtivat RockShoxin ilmaiskunvaimentimet. Edessä on RockShox Reba RL ja takana RockShox Monarch RL. Kummankaan toiminnassa ei ole testien perusteella mitään valittamista. Etuiskarin saa kätevästi ja nopeasti lukkoon ohjaustangossa olevalla painikkeella. Erittäin kätevä ominaisuus, joka mahdollistaa lukituksen kesken tiukan ajotilanteen. Vastaavasti takajouston lukitusta varten pitää kurottautua iskarin vivulle.

Pyörässä on vakiona Bontragerin XR1 Expert renkaat, jotka rullasivat hämmästyttävän hyvin tasaisilla poluilla. Pitoon saattoi luottaa myös märillä kallioilla, mutta mutaisilla osuuksilla olisi kaivannut vähän isompaa nappulaa renkaan pintaan. Yksillä renkailla ei voi saavuttaa kaikkea.

Yksi huomiota herättävä yksityiskohta oli se, että keskiön ympärille tuntui kerääntyvän aika paljon mutaa ja lehtiä. Ehkäpä takarenkaan ympärille olisi voinut jättää aavistuksen lisää tilaa? Vastaavasti rungonsisäinen kaapelointi helpottaa puhtaanapitoa.

Yleisesti ottaen pyörä toimii kuten pitää ja kuten on luvattu, eikä mitään erityistä moitittavaa löydy. Testiajojen perusteella Trekkiä voisi luonnehtia turvalliseksi valinnaksi. Laittamalla lisaa rahaa pöytää saa lisää keveyttä ja tarkkuutta. Sanoisin kuitenkin, että Trek Superfly FS 7 valitsemalla ei voi mennä metsään – ellei tilanne olisi käytännössä juuri päinvastainen.

Trek Superfly FS 7 testiin toimitti Espoontorin Pyörä.

Ja loppukevennyksenä vielä fiilistelyvideo, jossa ajellaan Trekillä metsässä:

Tagit : maastopyörämaastopyöräilysuperflytäysjoustotrek

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.