Testit

SUP Traktor 1.0 Team Orange

Esittelyssä SUP Traktor 1.0 Team Orange. Suomen Urheilupyörän oma merkki jonka alta löytyy niin maantie, triathlon kuin maastopyöriäkin.

Pyörien historiasta Suomen Urheilupyörän Pete kertoo seuraavaa: Sup Cycles oli alkujaan Leopard jota valmistettiin vuonna 1975, tuolloin valmistettiin maantiepyöriä sekä ratapyöriä. Oranssi väri on ollut siis sieltä asti mukana ja on sinisen värin ohessa supin alkuperäisväri tuolloin rungot tehtiin alusta alkaen suomessa, putki osat tuotiin italiasta. Nykyään rungot tulevat Kiinasta sekä Taiwanista suunnittelu, kasaus ja testaus tehdään Suomessa.

Maantiepyörien lisäksi löytyy tri-pyöriä ja cyclocrosseja. Vuodelle 2015 tulee 3 uutta mtb pyörää. Suunnittelu pöydällä on myös fatbike ja 27,5 enskapyörä, joista mallitkin saadaan ensivuoden alussa. Sup Cyclesin sivuilta löydät lisää historiasta. www.supcycles.fi

Testissä ollutta Traktoria jos osien perusteella aletaan vertaamaan niin hinta/laatusuhde on todella kohdallaan. Pyörä on hyvillä osilla ja hinta 1350,-  Mallistosta löytyy myös pykälää edullisempi maasturi, SUP Traktor 1.0 Team Blue jossa voimansiirrossa pieni ero  Orangeen sekä yksi kalliimpi malli, SUP Traktor Team Carbon Pro jossa runkomateriaali hiilikuitu.

Kun SUP Traktor saapui testiin niin väritys pisti ensimmäisenä positiivisesti silmään. Toinen tykkää ajattomasta värityksestä mutta SUP on positiivisen erilainen olematta silti mitenkään Mehico-räikeä. Ja varsinkin kun väritys jatkaa samaa linjaa koko pyörän, kiekoista satulaan niin tulee huoliteltu fiilis. Toki moni saattaa tässä kohtaa todeta ettei värillä ole merkitystä mutta silti aika monella on pyörä kahvoja myöten speksattu niin että värit toimii. Ja ne kenellä ei valmista kaavaa löydy niin tässä artikkelissa Kimmo kertoo miten teipein voi tuunata, klik klik.

Testasimme Traktoria viikon joka huipentui sitten MTB Jyrävuoren Uphill ylämäkitempoon. Ajatus oli siis ajaa myös kisa sillä. Alkuun ei optimi ajatus koska vaikka kisa on sarjojen ulkopuolinen ei outo laite ole paras koskaan. Mutta Sup istui ainakin testaajan käteen välittömästi. Kirjoittelen kaiken mtb testin muutenkin verraten sitä aina omaan näkökantaani. Supin geometria istui kyllä kiipeämiseen kuin se kuuluisa nyrkki silmään. Keulana toimii Rock Shox 30 TK Gold Air PopLock jossa tankolukitus. Stongasta lukittava keula itse asiassa helpotti vain hommaa ja tässä kisassa sai kovat nousut ajaa jäykällä keulalla ja lopun pehmeät nousut keula auki.

Myöskin kuluneella viikolla minkä aikana Sup Traktor sai testinä usein vakiotestilenkiksi muodostunutta Tour De Ruissaloa. Vertailupohja pysyy hyvänä kun kaikilla testissä olleilla pyörillä on ajeltu samaa lenkkiä. Tälläkin pätkällä nousee esiin se että Sup Traktor on huomattavan hyvä ajaa putkelta ja omaa hyvän nousukyvyn. Vaihteisto toimii niin kuin pitääkin ja ensirengastus tuntui toimivan hyvin niin pitkillä siirtymillä kuin maastossakin. Ylämäkitempossa ajettiin eka siivu kovemmilla paineilla joita kokeeksi laskettiin kakkosvetoon ja aikakin sitä myöden parani.

Voimansiirto on perusjämäkkää Shimanoa, takavaihtaja XT, kahvat SLX ja etuvaihtaja Shimano SLX. Samoin kammet ovat Shimano SLX sarjaa. Sup lupaa painoa pyörälle 12,3 kiloa ja aikalailla saman testivaakamme antoi kun otti huomioon polkimet mitkä olivat kiinni testipyörässä.

Sup Traktor on pyörä josta oli vaikea keksiä mitään negatiivista, eikä sellaista toki ole mistään tarkoituskaan kaivaa mutta nekin aina esiin tuodaan. Pitkäraajaisena muuttaisin omaani pykälää leveämmän stongan mutta sekin on täysin makuasia.

Supilta löytyy myös hyvät vaihtoehdot maantielle ja triathloniin myös. Tutkimisen arvoisia vaihtoehtoja, Supin pyöriä käyttää mm. 2015 Konan herruutta tavoitteleva Kai Söderdahl, sekä joukko nimimiehiä; Jiri Viippola, Jarmo Hast, Tuukka Miettinen ja Joel Jokinen.

Supilla on myös 2 vuoden takuu mille voi laskea ison edun. Vaikka Sup toimii myös nettikauppana on taustalla kuitenkin Suomalainen yritys mistä on aina etu jos takuuasioita tarvitsee alkaa miettimään. Varma harrastaja haluaa laittaa pyörää ulkomaille kesken parhaan kauden.

Speksit listattuna SUP Traktor sisältää vielä seuraavat asiat:

  • Väri Oranssi
  • Runko SUP Alu
  • Etuvaihtaja Shimano SLX
  • Jarrut/ vaihdevivut Shimano SLX
  • Jarrut Shimano SLX
  • Kammet Shimano SLX PRESSFIT
  • Vanteet Sup Cuctom Neo Disc / Deore XT Navat
  • Renkaat Schwalbe Rapid Rob 29×2.25
  • Satula SUP Raceline
  • Paino 12.3kg
Tags : maastopyöräshimanoslxsupsupcyclestesti

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.