Testit

Orca Sonar ja 3.8 märkäpuvut

Orca SonarMärkäpuvusta saa avovesiuintiin tukea ja turvaa sen lämmittävyyden ja kelluttavuuden takia. Märkäpuku toimii niin, että se päästää ihon ja puvun väliin vähän vettä, joka lämpenee nopeasti ihon tuottavan lämmön vuoksi ja näin uimari pysyy lämpimänä. Puku myös pitää ihmisen pinnalla, joten sen kanssa voi huilata ja kellutella veden pinnalla väsyn iskiessä.

Märkäpukuja on erilaisia. Mitä paksumpaa märkäpuvun neopreeni on, sitä paremmin se pitää pinnalla, mutta sitä enemmän se häiritsee uimarin liikkuvuutta. Siksi parhaimmissa puvuissa neopreenin paksuus vaihtelee eri kohdissa. Varsinkin ylävartalo, kädet ja kainalot ovat tärkeät kohdat avovesiuimarilla. Paksuimmillaan neopreeni saa olla 5mm.

Triathlonissa märkäpuvun käyttö sallitaan veden lämpötilan mukaan. Suomessa rajat ovat seuraavat:
– Alle 13 asteessa uinti on kielletty.
– 13-17 asteessa märkäpuku on pakollinen.
– Uintimatkan ollessa 0-1500m märkäpuvun käyttö on sallittu 22 asteeseen saakka.
– Uintimatkan ollessa 1501-3000m märkäpuvun käyttö on sallittu 23 asteeseen saakka.
– Uintimatkan ollessa yli 3000m märkäpuvun käyttö on sallittu 24 asteeseen saakka.

 

Orca 3.8 Enduro

 

Itselläni on ollut kaksi vuotta käytössä Orcan Sonar -mallin puku, joka mulla oli mahdollisuus tänä keväänä päivittää malliin 3.8 Enduro. Molemmat mallit uudistuivat vuonna 2013. Sonar on pysynyt kaksi vuotta täysin ehjänä, ilman mitään vekkejä, koloja ja repeämiä. Uskomattoman hyvin sulahtaa eri mallisten ihmisten päälle, vaikka toisilla lantio on leveämpi ja toisilla hartiat. Todella hyvän liikkuvuuden omaava uimarikin kehui pukua sitä testatessaan. 🙂

Orca Sonar on markkinoiden laadukkain tuon hintaluokan puku, ja siksi suosittu. Puvun ovh-hinta on 365€. Sonar on suunniteltu motivoituneille triathleeteille, jotka haluavat monipuolisen hyvän puvun, hyvällä hinta-laatusuhteella.

Orca Sonar on kauttaaltaan Yamamoto #39 neopreeniä, sisäpinta käsissä on joustavaa Multi Strech -materiaalia. Kainalon seutu ja kädet ovat 2mm neopreeniä, mikä tarkoittaa hyvää joustavuutta ja käsien liikkuvuutta. Aerodome 2 panelit alaselässä ja reisien kohdalla sekä pohkeissa auttavat mahdollisimman hyvän uintiasennon saamiseen. Aerodome on kelluttavampaa kuin tavallinen 5mm neopreeni. Orca Sonar on päällystetty SCS-pinnoitteella, joka tekee puvusta hydrodynaamisemman eli liukkaamman vedessä vähentäen kitkaa.

Orca SonarOrca 3.8 Enduro on suunniteltu pitkän matkan triathloniin ja niille, jotka haluavat mahdollisimman kelluttavan puvun joustavuudesta tinkimättä. Paras vaihtoehto mukavuuden, nopeuden ja tasapainoisen uinnin kannalta. Suorituskyky on märkäpukujen huipputasoa. Tämän totesi myös TriRadarin uusin vertailu. He testasivat 13 eri merkin tämän vuoden mallit. Ovh puvulla on 599€.

3.8 Enduro käyttää #44 neopreeniä ja todella joustavaa Infinity Skin-materiaalia tärkeimmissä kohdissa ylävartaloa ja kainaloita saavuttaakseen mahdollisimman hyvän uintikokemuksen. Infinity Skin –materiaali joustaa neljään eri suuntaan. Ylävartalossa, käsissä ja kainalon seudulla on korkealaatuisinta 1,5mm-2,0mm Yamamoto #40 ja #44 neopreenia.

Puvun etupuolella on kelluttavia paneeleja, jotka on sijoitettu kehon painavampien osien kohdille. Panelit ovat Exo Cell ja Aerodome 2 -materiaalia. Exo Cell on kelluttavampaa kuin Aerodome, ja Aerodome puolestaan kelluttavampaa kuin tavallinen 5mm neopreeni, kuten Sonarin kohdalla kirjoitin. Puvussa Nano SCS –pinnoite, joka on nopeampi vedessä kuin tavallinen neopreeni.

Vaikka oman uintiasennon parantamiseen on tehty koko syksy ja talvi töitä, ja huimasti asento on parantunut, niin 3.8 puvun ensimmäistä kertaa päälle laittaessani tunsin lentäväni. Kädet pyörivät uskomattoman hyvin, ja pysyin veden pinnalla samalla tavalla kuin viereisen radan uimaritytöt. 😉 Aion käydä ihan piruuttani testaamassa mihin aikaa tonni uimahallissa vierähtää tällä puvulla. Vielä en oo ehtiny, mutta nyt kesällä ainakin pitäisi hallissa olla hiljaisempaa ja radalla tyhjempää.

Orcan 3.8 Enduro –puvun testiin antoi MJR Training. Heidän verkkokaupasta saa tilattua pukuja, ja Lauri kertoi, että pukuja kannattaa myös kysellä sähköpostitse (info( a )mjrtraining.net), jos verkkokaupan puolelta ei sopivaa löydy. Orcalta löytyy muitakin pukuja kuin Sonar ja 3.8. Nimittäin mm. 1.5 Alpha ja S5. S5 on halvemman hintaluokan hyvä puku, ja 1.5 Alpha puolestaan 3.8 Enduron hintaluokkaa. Tuotteilla on 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. Loistavaa asiakaspalvelua, voin todellakin suositella!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.