Testit

Open O-1.0

Open O-1.0Open O-1.0:n toimitti koeajoon Signature.fi  Openia on vaikea verrata mihinkään, Open O-1.0 on aikalailla pyörä sellaiselle kuka tietää mitä on ostamassa. Runkokoon valinnan jälkeen on kaikki aikalailla vapaata tai itseasiassa täysin vapaata. Open O-1.0 toimitetaan joko runkosettinä tai vaihtoehtoisesti Rotorin kammilla. Näiden vaihtoehtojen posjalta voi sitten rakentaa juurikin sellaisen kokoonpanon kun itse haluaa.

Kuulostaa monessa suhteessa turhamaiselta muttei ole. Kuten sanottu fillari ei ole välttämättä kenellekään se ensimmäinen pyörä eikä sellainen mikä ostetaan valmiina laatikkopyöränä vaan tilanteeseen jolloin on hyvä kokemus ja näkemys millaiset osat pyöräänsä haluaa. Usein tulee mietittyä vaikkapa maantiepyörän kanssa että sitten kun rakennan pyörän ilman kompromissejä laitan sitä ja tätä. Sellaiseen Open O-1.0 on mainio pohja. Runko on kevyt, linjakas ja ennenkaikkea ajaton. Musta tyylikäs runko kestää ajan patinaa eikä jää ylivuotisten väritysten varjoon.

Open O-1.0Koeajopyörän kokoonpano oli seuraava:

  • Sram X0 vaihteet
  • Sram X0 jarrut
  • Rotor 3d+ kammet
  • Sram Rise 40 kiekot
  • Enve tolppa
  • Rotor penkki
  • 3T Xida tanko
  • 3T ARX kannatin
  • Rock Shox SID keula

Ensimmäisenä tulee esiin olematon paino. Pyörä punnittiin polkimilla, oma digivaaka näytti reilun 8kg. Vaaka oli henkilövaaka joten supertarkasta mittauksesta ei puhuta mutta jo suuntaa-antavana jokainen ymmärtää tosta että puhutaan äärimmäisen kevyestä maastopyörästä.

Open O-1.0Säädöt kohdalleen ja testilenkille. Tolloin kelit sattuivat olemaan aika optimit, kuivaa ja lämmintä. Ulkoilureittejä ajalellessa vähän tuntumaa ensin. Kiersin vakiolenkin mitä normaalisti ajelen liki päivittäin, näin saa hyvän näppituntuman mikä ero voisi olla omaan 29″:iin. Ensivaikutulma on kevyt, fillari kiihtyy nopeasti pienellä voimalla. Johtuen varmaan osin soikeista Q-Ringseistä. Itse tykkään Q-Ringseistä tempopyörässä ja sama efekti tuntuu varsinkin kun maastossa pienellä vaihteella pyörittäen ajaa. Oikeastaan eron huomasi tuntumassa eikä siitä että huomaa soikeaat rattaat. Soikeilla rattailla on selkeästi paikkansa ja iso vaikutus myös maastossa.

Open O-1.0

Kevyenä toki myös nousukyky on kova. Kuollut paino mäkeä noustessa tai sen puute tuntuu heti. Tämä oli oiva testata ajaa Hirvensalon laskettelurinne pariin kertaan ylös alas. Tällaisissa ääripäissä painon merkitys korostuu. Toki päivät ovat ihmisellekin erilaisia urheillessa mutta mäen päälle nousee mäkiautorata, kestopäällystetty. Sen usein poljen satulasta ylös alas pari kertaa. Siitä kertyy itselle mittari jota voi jo näppituntumalta arvioida miltä kunto tuntuu pitkin kautta. Nyt sama rykäisy kevyellä laitteella niin ero on saman viikon aikaiseen suoritukseen suhteellisen iso.

Ajoimme myös yhden pidemmän siivun, itselleni on 29″ ollut aina myös cyclon korvike kun keskustassa asuvana on tilan takia yhdistettävä tarpeita. Kevyellä 29″:llä pysyy vaivatta kovankin cycloporukan mukana, kovilla paineilla sanoisin että meno on melko tasapuolista. Välityksiä eteen muuttamalla vielä pääsisi suhteellisen helpolla vaikka ottamaan ritolat.

Open O-1.0Koeajopyörä oli Sramin kiekoilla ja toimittajan mukaan pyörä oli vielä pari pykälää maukkaampi Enven kiekoilla. Envet testaamme myöhemmin erikseen ja niistä tulee erillinen vertailu eripainoistan ja hintaisten kiekkojen suhteen.

Kenelle Open O-1.0 on tarkoitettu ? Tietenkin kaikille maastopyöräilijöille. Mutta kuten tekstissä mainitaan erimerkiksi projektiin joka tehkään tyyliin ei kompromissejä on Open O-1.0 loistava aihio runkona. Vaikka pyörä on arvokas ei sen hinta ole harrastajalle kynnys jos tietää mitä haluaa. Toinen sitten kilpakäyttö. Jos halutaan rakentaa kevyt 29″ jäykkäperä maastossa kilpailemiseen niin siihen Open O-1.0 on hyvä valinta.

Lisätietoja ja hinnoittelua www.signature.fi

Tagit : maastopyörätesti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.