Testit

Testissä Kona Explosif 2014

Tällä kerralla testissä jotain aika erilaista. Jäykällä perällä, 27,5″ kiekoilla ja teräsrungolla: Kona Explosif 2014, Konan toimitti testiin Bikeshop. Vähän rujompaan menoon tarkoitettu jäykkäperäinen maastopyörä. Ajopyörästä tietysti ja löytyy myös testipyörävalikoimasta. Tämä mallin lisäksi testipyörävalikoimassa näytti olevan 27,5″ kiekoilla Process 134 DL, Process 153 sekä Percept DL.

Kona Explosif 2014 speksit löytyvä linkistä.

Kona Explosif 2014Kona Explosif 2014 on siis todella teräsrunkoinen pyörä mikä alkaa monilla valmistajilla olemaan valikoimissa hieman harvempi nähtävyys nyt kun alumiini on ollut muodissa pitkään ja hiilikuitu on alkanut valtaamaan markkinoita. Teräksessä on kuitenkin hyviä puolia joita ei sovi unohtaa: ohuiden putkien tuoma kauneus, teräksen joustavuus ja myöskin hyvin kilpailukykyinen paino. Testikappaleena ollut Explosif 19″ rungolla painoi 13,63 kiloa mikä oli mielestäni varsin yllättävää ottaen huomioon kiekkojen ja keulan tuhdin olemuksen. En tosin tiedä mikä keulasta tekee niin tukevan oloisen koska se on 32mm putkilla aivan kuten muutkin XC-keulat yleensä. Ehkä kapea runko tekee kontrastia tai sitten se vaan on jostain syystä normaalia tukevampi. Runko on tehty laadukkaasta Reynoldsin 520 -putkesta joten se on varmasti teräsrunkojen kevyemmästä päästä.

Kona Explosif 2014Alumiini on lähes poikkeuksetta kovin jäykkää eikä sitä sovi taivutella. Hiilikuituakaan ei sovi taivutella mutta mielestäni se antaa huomattavasti pehmeämmän ajotuntuman kuin teräs tai alumiini. Teräs taas kestää hieman taivuttelua ja on pehmeämpi ajaa kuin alumiini. Teräs kuitenkin saattaa ruostua joten maalipinnan kanssa pitää olla tarkkana. Tämä on siis vain oma näkemykseni eri runkomateriaaleista eikä mitään tieteellisesti todistettua faktaa. Sitten on tietysti vielä titaani mutta siitä en tiedä yhtään mitään.

Tässä lisätietoa eri materiaaleista.

Kona Explosif 2014 on osiltaan lähinnä SLXää vaikka vaihtajaliipaisimet ja pakka onkin Deorea. Takavaihtajana on Shimanon XT Shadow Plus mikä on kyllä erittäin hyödyllinen koska teräsrungon maalejahan halutaan varjella. Ja toki muutenkin koska rymistelyynhän Explosif on tehty!

Hintaa Explosifillä on 1900 euroa. Hinta on mielestäni hyvinkin kohdillaan koska osat ovat yhtä laadukkaat kuin hintavammissakin pyörissä ja pelkästään Reynoldsin putkikin on jo tavallista kalliimpaa.

Kona Explosif 2014Explosifissa on liukuvat drop-outit mitkä helpottavat hommaa jos pyörän haluaa muuttaa sinkulaksi. Vaihteellisenakin drop-outtien säätämisestä voi olla hyötyä koska ne muuttavat takarenkaan etäisyyttä ja näin ollen myös ajo-ominaisuuksia. Itseltäni jäi tämä yksityiskohta kokonaan testaamatta jostain mystisestä syystä.

Pienenä sivuhuomatuksena muuten että 29″ ja 27,5″ sisärenkaat ovat samat (ainakin joillain valmistajilla). Ei siis tarvitse olla kovin montaa sisärengaspakettia vaikka omistaisikin kumpaakin sorttia olevan pyörän.

Maastoajossa Kona Explosif 2014 pärjää oikein mainiosti jäykkäperäiseksi. Pienempikokoinen rengas kääntyy kivasti mutkissa mutta pehmentää silti mukavasti menoa, ei tosin niin paljon kuin 29″ mutta jonkin verran kuitenkin. Explosif tuntuu erittäin tukevalta ja luotettavalta mikä antaa kuskille uskallusta laittaa lisää vauhtia ja runnoa vähän vaikeammistakin paikoista.

Kona Explosif 2014Voisi luulla ettei Kona Explosif 2014 sovi pitkiin maantiesiirtymiin tuhdin olemuksensa puolesta mutta toisin on. Jos keulan laittaa lukkoon ja renkaisiin reilusti painetta niin Explosifilläkin rullailee kevyesti melko pitkänkin matkan. Vaikka sata kilometriä. Erityisen tärkeää on että renkaissa on painetta. Ardentissa taisi lukea ”65 psi” eli noin 4,5 baaria mutta ihan niin paljoa ei tarvitse laittaa. Mutta vähänkin matalilla paineilla Ardenttiin ilmestyy pitoa hurjasti lisää ja tämä todella tuntuu asvaltilla. Tämä tietysti tarkoittaa sitä että jos maastossa ajaa matalilla paineilla niin pitkiin siirtymiin pitäisi pumpata jonkin verran painetta lisää.

Yhteenvetona voisi sanoa että Kona Explosif 2014 on kaikin puolin laadukas kokonaisuus jolla kelpaa ajella ja mieluiten aika kovaa. Esimerkiksi kalliorymistely on omiaan Explosifille! Teräsrunko on monelle varmasti mieluinen asia. Ellei sitten retrohengessä niin ajomukavuutensa ja kauneutensa puolesta.

Kona Explosif 2014 jos kiinnostaa niin sekin löytyy Bikeshopin koeajopyöristä, ostaminen on turvallista kun pyörää voi ensin kokeilla. Lisätietoa Bikeshopin koeajopyöristä löytyy Bikeshop.fi sivuilta.

Booking.com
Tags : Explosifkonamaastopyörätestixt

2 kommenttia

  1. ”ja myöskin hyvin kilpailukykyinen paino.” teräksen suurin heikkous on nimenomaan sen paino, joka tässäkin pyörässä tulee hyvin esille. +13 kiloahan on jäykkäperäiselle pyörälle aivan hirveä luku.

    1. Hiilikuituun verrattuna kyllä, olen ehdottomasti samaa mieltä. Viittasin tässä lähinnä alumiiniin ja olisin tietysti voinut kertoakin sen tuossa tekstissä. Monetkin alumiinirunkoiset jäykkäperäiset ovat 13kg paikkeilla. Omistan itse yhden 26″ jäykkäperäisen mikä on hieman alle 13kg mutta siitäkin jo huomaa ettei runko ole yhtään niin tukeva kuin mitä tämän Explosifin teräsrunko on. Siltä pohjalta väittäisin teräsrungon painon olevan ainakin tässä tapauksessa hyvin kilpailukykyinen.

Jätä vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.