RavintoTestit

Zipvit Sport energiatuotteet

Zipvit Sport on englantilainen yritys, jonka kaikki tuotteet ovat korkealaatuisia ilman keinotekoisia väri-, maku- tai säilöntäaineita. Hiilihydraatti- ja proteiinituotteet ovat suunniteltu kestävyysurheilijoille, erityisesti pyöräilijöille ja triathlonisteille. Ylimääräisten aineiden välttäminen on hyvin positiivinen juttu. Tämän myös huomaa kaikissa tuotteissa, eivät ole makeita. Vaikka itse makean ystävä olenkin, niin monesti kuulee jonkun toisen kommentoivan liiasta makeudesta. Jokainen tuote on sellainen, minkä maku on hyvä tai ainakin ok, mitä pystyy käyttämään paljon ja pitkään. Herkkämahaisena oon ollut tarkka energiatuotteista, joita käytän. Zipvitin tuotteiden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia, eli voin suositella herkkämahaisillekin. Zipvitiltä löytyy myös erilaisia vitamiineja lisäravinteita, joita tällä kertaa ei testattu.

ZV0 Glutamine Electrolyte Drink

Zipvit SportHikoillessa menettää suoloja, mutta aina ei kuitenkaan ole tarpeellista saada hiilihydraatteja ja kaloreita energiajuomasta. Elektrolyyttitabletti vesipulloon liukenemaan, ja juoma on valmis. Loistava lyhyemmillä lenkeillä, kun hiilihydraatit eivät ole tarpeen. Tai pitkillä kesälenkeille vesipullon tilalta, jolloin hikoaa paljon. Kun saat menetetyt suolot kehoon heti treenin aikana, niin palautuminen treenistä on 

nopeampaa. Yhdessä 4,5 gramman tabletissa (sekoitetaan 0,5 litraan vettä) on energiaa 51,8kcal, natriumia 283mg ja L-glutamiinia 1,6g. Vesimelonin maku on raikas ja miellyttävä. Vesipullon vaihtaa mielellään elektrolyyttijuomapulloon. 

ZV1 Energy Drink Elite

Zipvit Sport0,5 litraan vettä sekoitettavassa 35 grammassa jauhetta on 128,6 kaloria ja 31,7g hiilihydraattia. Pikaisesti laskettuna 750ml pulloon laitettavassa kolmessa mitallisessa (52g) on 191 kaloria ja 47g hiilaria. Testimakuina sitruuna ja appelsiini, jotka kumpikaan ei ole liian makeita. Uppoaa janoon ja pakkojuottoon pakollisena energiatarpeena. 🙂

ZV7 Energy Gel

Zipvit Sport60g annos sisältää 204 kaloria ja 51 grammaa hiilaria. Geeli on sopivan notkeaa, tulee ulos niin kuin pitääkin, mutta ei leviä joka paikkaan. Suuhun ei jää sellaista inhottavaa tahmeutta ja jälkimakua, mikä joistakin geeleistä jää. Ei haittaa vaikka ei heti vettä päälle ottaisikaan. Tutkimuksissa on todettu, että 100-120g hiilihydraatteja tunnissa antavat parhaan lopputuloksen. Siksi Zipvitin geelit sisältävät 51g hiilihydraatteja, joten kaksi geeliä tunnissa antavat urheilijalle tarvittavan 100g hiilaria. Ohjeissa on yksi geeli tunnissa helpoissa ja keskitehoisissa harjoituksissa, ja kaksi geeliä kovissa harjoituksissa ja kilpailuissa. Testimakuina mustaherukka ja appelsiini, molemmat todella hyviä.

ZV7c Caffeine Energy gel Zipvit Sport

Kofeiinigeelin sisältö on energiageelin kanssa muuten sama, mutta se sisältää 160mg kofeiinia. Se on markkinoilla saatavista kofeiinigeeleistä eniten kofeiinia sisältävä geeli. Testimakuna kirsikka-kola.

ZV8 Energy Bar Zipvit Sport

65 gramman patukka sisältää 234 kaloria, 47,4g hiilaria ja 3,4g proteiinia. Sisältää gluteenia. Muromainen rakenne, mutta kuitenkin tarpeeksi tuhtia. Kuten muutkin tuotteet, niin ei liian makea. Testimakuna suklaa.

ZV9 Protein Recovery Bar Zipvit Sport

Myös proteiinipatukka sisältää gluteenia. 65 gramman patukka sisältää 245 kaloria, 26,3g hiilaria ja 20,2g proteiinia. Ulkonäkö näyttää epäilyttävältä, mutta maku puolestaan yllättää täysin. Miellyttävä maku, ei liian makea, mikä monissa patukoissa on ongelmana. Hyvää! Testimakuna Yoghurt banana & Blueberry.

ZV3 Recovery Drink Zipvit Sport

70 grammassa jauhetta on 362,9 kaloria, 43,2g hiilaria ja 20g proteiinia. Mä en oo koskaan ollu veteen sekoitettujen palautusjuomien ystävä, eikä tästäkään mulle sellaista tullut. Mutta 250ml, mihin 70g jauhe sekoitetaan, menee alas treenin jälkeiseen janoon. Testimakuna suklaa.

ZV5 Night Time Recovery Drink

Zipvit SportTämä ei ollut mulla testissä, mutta haluan kuitenkin tästä mainita. Pitkille monen päivän kisoihin ja leireille tarkoitettu yön yli vaikuttava palautusjuoma. Jos olet menossa Ranskan ympäriajoihin, niin nappaa tämä itelles mukaan. 😉

ZV10 Energy chews 

Oon joskus maistanu jotain energiakarkkeja, eikä ollut mun juttu. Myönnän olleeni alkuun skeptinen näiden suhteen, mutta mitä vielä, nämä puolestaan yllätti täysin! Granaattiomenan ja vesimelonin makuiset energiakarkit olivat hyviä ja niistä jäi miellyttävä maku suuhun pitkäksi aikaa. Voisin juuri kuvitella pitkällä pyörälenkillä tai vaikka maratonilla. Piristäisivät kummasti. Neljä viinikumikarkkia painavat 30g ja sisältävät 90 kaloria ja 23 hiilaria.

Zipvit sport –energiatuotteet toimitti testiin maahantuoja Cycle Service Nordic. Heidän sivuiltaan löytyy lista tuotteen jälleenmyyjistä.

Booking.com
Tagit : energiatuotteetsportszipvit

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.