Ravinto

Patukkaa tarjolla

Mainosmaailman kuolematon lause, patukkaa tarjolla. En kuitenkaan tällä kertaa vertaile erilaisten Tupla-patukoiden ominaisuuksia vaan sain Ruohonjuuresta testiin ihanaisia erilaisia välipala/makean nälän karkoituspatukoita! Ensimmäisenä otetaan tarkasteluun Lubs:in patukat, Ruohonjuuren valikoimasta löytyy klassinen kookos, spirulina-sitruuna, goji-acerolakirsikka ja marsipaani. Muista patukoista meikäläisellä on suutuntuma, muttei marsipaanista. Onneksi ilmeisesti Ruohonjuuren Johanna tiesi, että marsipaani ei ole lähellä minun sydäntä! 😉 Lubs:in tuoteperheen lisäksi sain testiin Raw Bite:n proteiinipatukan, sekä 9bar organic-patukoita, kyllä nyt kelpaa!

Harvemmin patukkaa on tarjolla, mutta tällä kertaa senkin edestä.

Kookospatukka, Lubs

Kuva lainattu Ruohonjuuren sivuilta.

En yleensä ole kookoksen ystävä, tai tähän päivään asti en ole ollut. En tiedä olenko saanut lapsuudessa traumoja äidin herkkuleivonnaisista johon oli joka kerta piilotettu kookoshiutaleita vai mistä! Mutta yllättävää kyllä, tämä patukka oli kookoksineen päivineen JOPA minun makuuni maistuvaa! Kookospatukka on luomua, laktoositon ja lisäaineeton sekä sopii myös vegaanin ruokavalioon. Kookoksen lisäksi patukka sisältää taatelia, sultanarusinaa sekä kauraa. Patukka on 40g, eli juuri sopiva välipalaksi tai pieneen makeannälkään.

Valitettavasti tästä patukasta en onnistunut metsästämään mistään ravintoarvoa, mutta ei niitäkään kannata ihan joka kerta murehtia ja kytätä, eikös?

Spirulina-sitruuna, Lubs

Kuva lainattu Ruohonjuuren sivuilta

Tämä oli patukoista ainoa, joka oli jo tuttu aikasemmin. Ensimmäinen kosketukseni patukkaan oli se kun olin ollut kippeenä tovin ja ainoa asia mitä mieleni halusi oli jotain herkkua! Niinpä minulle tarttui kätösiini tämä omituinen vihertävä patukka. Ulkonäkö on hurjempi mitä maku, maku oli oikeasti todella jees! Sopivasti makea muttei liian makea, omalla tavallaan raikas. Patukka sisältää myös taatelia, sultanarusinoita sekä mantelia. Oi nam! Koko 40g ja itsellä tarttuisi hyllystä makeannälkää karkoittamaan.

Tarkempaa ravintosisältöä per 100g alla:

Energiaa 388 kCal (1610 kJ)
Rasvaa 16,9 g
Hiilihydraatteja 45,9 g
Kuituja 9,1 g
Proteiineja 10,5 g
Suolaa 0,16 g

Goji-acerolakirsikka, Lubs

Kuva lainattu Ruohonjuuren sivuilta

Vihreää ja seuraavaksi punaista. Punainen goji-acerolakirsikka-patukka on vähemmän makeampi kuin esimerkiksi tuo spirulinapatukka. Nämä pirtsakan väriset patukat olivat ehdottomasti suosikkejani, ehkä juuri sen värin sekä tietty maun vuoksi 🙂 Kyllähän värikästä ruokaa on muutenkin mieluisampaa syödä kuin esimerkiksi väritöntä riisiä ja ankeaa pastaa, vai? Tämäkin menee itsellä herkkuosastoon, eli karkkihampaan kolottaessa suuntaa Ruohonjuureen, sieltä näitä saa!

Tarkempaa ravintosisältöä per 100g alla:

Energiaa 330 kCal (1371 kJ)
Rasvaa 9,5 g
Hiilihydraatteja 52,2 g
Kuituja 11,3 g
Proteiineja 5,1 g
Suolaa 0,05 g

Raw Bite, proteiinipatukka

Kuva lainattu Ruohonjuuren sivuilta

Seuraavaksi testipenkkiin vai pitäisikö sanoa testisuuhun eksyi Raw biten proteiinipatukka! Heiltä löytyy myös makuja marja-vanilja, omena-kaneli, cashew, kookos, mausteinen lime sekä raakakaakao. Nämä muut patukat on enemmän herkkuvälipaloja kuin proteiinivälipaloja. Mutta tähän proteiiniversioon. Sisältää 20g proteiinia per 100g. Patukassa on riisiproteiinia, mantelia, taatelia, kurpitsansiemeniä sekä raakakaakaota! Todellinen super proteiinipatukka, tämäkin läpäisi kirkkaasti makutestini ja ostaisin tätä ehdottomasti jatkossakin. Myös mieleni tekisi tutustua muihin makuihin, vaikka ne ovatkin vähemmän proteiinisia, mutta ei se haittaa 🙂 Ainakin ovat luomua, laktoositonta, vegaanille sopivaa, raakaruokaa sekä lisäaineetontakin vielä. Iso peukku, ei body, mutta peukku kuitenkin tälle patukalle. Kooltaan tämä on 50g, eli 10g saat yhdestä patukasta proteiinia.

Tarkempaa ravintosisältöä per 100g alla:

Energiaa 1671/401 kJ/kcal
Proteiinia 20 g
Hiilihydraattia 36 g
,josta sokeria 30 g
Rasvaa 20 g
, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 3 g
Kuitua 9 g
Natriumia 8 mg

9bar organic, Aduki

Kuva lainattu täältä.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä tämä herkku. Jota en kyllä millään löytänyt enään Ruohonjuuren sivuilta, vaikka sieltä patukan itse sainkin. Outoa, mutta täältä löytyy patukasta lisäinfoa. Patukka sisältää suuren määrän erilaisia siemeniä, makea maku tulee mm. hunajasta. Hyvää oli tämäkin, menen melkein sanattomaksi näistä koska kaltaiselleni herkkuperseelle menee ilmeisesti alas patukka kuin patukka!

 

 

 

Tässä vielä patukan tarkempaa ravintosisältöä

Description per 40g per 50g bar per 100g
Energy -kcal       222         277                  555
Protein                  7.3          9.2                   18.3
Carbohydrate    11.7         14.6                29.2
of which sugars 10.5         13.1                26.2
Fat                           16.2         20.3               40.6
of which saturates 4.0      5.1                  10.1
mono-saturates  6.0           7.6                 15.1
poly-unsaturates 5.4         6.7                 13.4
Fibre                         2.1          2.6                 5.2
Sodium                 <0.1g      <0.1g             <0.1g

 

Äärimmäisen hyviä vaihtoehtoja jokaikinen patukka. Mieluummin joku näistä kuin Tupla-patukka, sanon minä. Mitä sanoo muut?

Patukkatunnelmiin ja seuraavaan kertaan!

– Elina

Tagit : proteiinipatukkaruohonjuurituotetestaus

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.