Lifestyle

Vieraskynässä Sonja Kuula

Tässä kertaa vieraskynässä aina energinen Sonja Kuula, matkustelua rakastava ja liikunnasta energiansa saava 4 lapsen äiti. Päivätyökseen Sonja toimii Tre Kronor Oy:n toimitusjohtajana.

Ulkoistaminen on usein hyvä asia ja tehostaa moniakin toimia. Mä esimerkiksi elän sillä, että yritykset ulkoistavat asiakashankinnan meille, Tre Kronor Oy:lle. Silti ulkoistaminen menee mielestäni tänä päivänä liian pitkälle.

Miksi?

Osa ihmisistä yksinkertaisesti ulkoistaa koko elämänsä. Näillä ihmisillä on pelkkiä oikeuksia, ei velvollisuuksia.
Näin punaista kun luin jostain iltapäivälehdestä artikkelin, jossa eräs äiti valitti kohtaloaan: valtio on kustantanut hänelle asunnon, suht uuden saunallisen kolmion. No nyt ne perkeleet meni pudottamaan asumistukea 10 euroa kuukautta kohden ja tällä matamilla jää sauna lämmittämättä! Ihan sen takia, koska häneltä riistetään, viedään, varastetaan ja niin ne kansanedustajien palkatkin.

Sonja Kuula
Missä kohtaa maailmanmenoa ihmisten mieliin on iskostunut ajatusmalli, että kun ns. ilmaista rahaa vähennetään, on se riistoa tai maksamista? Ei kaikilla työssäkäyvillä ole edes sitä saunallista asuntoa! Ja kuka estää näitä itkupillejä hakemasta eduskuntaan? Jos se raha siellä helpolla irtoaa niin ehdolle vain, helppoa rahaa ansaitsemaan!
On paljon työttyömiä, jotka haluaisivat olla töissä ja tekevätkin kaiken sen eteen, että työllistyisivät. On myös sairaita, joita meidän pitää hyvinvointivaltiona tukea. Ehdottomasti.
Eräs tuttavani sanoi viisaasti: Yhteiskunnan tehtävä on tukea heikkoja ja vähäosaisia, ei kannustaa olemaan sellainen.

Osa ihmisistä haluaa treenatun kropan treenaamatta ja syömättä terveellisesti, he tilaavat TV-shopista sähkövatkaimia, joilla saa (takuulla!) treenatut lihakset. Siihen päälle napsitaan herneen kokoisia kapseleita, jotka sisältävät niin hienoja ainesosia, että se vastaa seitsemää salaattiannosta päivälle.

No ainakin jotkut osaavat tehdä tyhmyydellä rahaa. Nimittäin he, jotka näkevät näissä kapseleissa ja sähkövatkaimissa bisneksen.

Olin joku aika sitten Hoplopissa lasteni kanssa. Valehtelematta 95% vanhemmista räpläsi puhelimiaan samaan aikaan kun nämän Pirjo-Petterit räkää valuen yrittivät vaatia äänekkäästi vanhempiensa huomion. Todella surullista! Vanhemman ja lapsen yhteinen aika ulkoistettu, tuosta vain!
Mietin mielessäni, että jos nyt sattuisi onnettomuus jollekin lapselle, niin takuulla silmää räpäyttämättä vaadittaisiin jättikorvauksia leikkipaikalta. Kirjotettaisiin someen kauhutarinoita ja vaadittaisiin paikkaa kiinni. Sitä ei ymmärretä, että itsehän niitä jälkeläisiään olisi suotavaa vahtia. Ja hyvin toivottavaa olisi myös kehua, kannustaa ja koskettaa.

Eiköhän nyt uuden vuoden kunniaksi tehdä sellainen lupaus, että otetaan se lusikka kauniiseen käteen?

Otetaan vastuu omasta elämästä, huolehtien toki myös lähimmäisistä. Tunnetaan ylpeyttä kotimaastamme muulloinkin kuin Itsenäisyyspäivänä ja tehdään töitä sen toimivuuden eteen.
Annetaan edes puolet älypuhelimen saamasta huomiosta ja kosketuksista lapsillemme, puolisoillemme, vanhemmillemme, isovanhemmillemme ja kelle tahansa, kuka polulle sattuu.

Uskon, että vuodessa saamme ihmeitä aikaan!

Parasta uutta vuotta juuri sinulle!
-Sonja Kuula

Tagit : sonja kuulaulkoistaminen

1 kommentti

  1. Tää oli niin asiaa. Olisin voinut itsekin kirjoittaa samanmoisesti,jos mulla olisi pokkaa!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.