HarjoitteluUutiset

Urheilijaesittelyssä Tatu Kasurinen

Urheilijaesittelyssä Tatu Kasurinen

-Kuka olet ja mistä tulet

Olen Tatu Kasurinen, 29-vuotias triathlonisti. Syntyjään hämeenlinnalainen, mutta muutaman mutkan kautta päätynyt turkulaiseksi. Vanhempani ovat kotoisin Savosta, joten persoonassa on pieni savolainen tuulahdus.Tatu Kasurinen

-Millainen on urheilutaustasi, oletko ollut aina triathlonisti vai onko syrjähyppyjä?

Aloitin triathlonin 9-vuotiaana. Harrastusvuosien perusteella pääsen jo konkarisarjaan. Triathlon on ollut päälajina periaatteessa 9-vuotiaasta lähtien. Ikävuodet 16-18 meni pyöräilypainotteisesti.

-Harrastatko muita lajeja?

Muille lajeille ei jää aikaa. Tosin talvella kuntosali tulee tutuksi.
-Tavoitteet kaudelle 2015?

2015 kauden tavoitteena on pärjätä Finntriathlon #kerääkokosarja- kisoissa. Viime kausi oli uskomattoman hieno, 3 täyttä matkaa eri puolilla maailmaa. Se oli  loppupeleissä myös pitkä ja henkisesti raskas, joten en ota tämän kauden kisoista liikoja paineita. Pääpaino kisoissa on Joroisten puolimatkalla ja Tahkon täydellä matkalla. Tärkein tavoite on nauttia triathlonista ja tulokset tulevat jos on tullakseen.
-Entä tulevaisuudessa ?

Ilmoittauduin jo 10.4.2016 käytävään Etelä-Afrikan Ironmaniin, josta tavoitteena on Hawain paikka 30-34 ikäluokkasarjasta. Pitkän tähtäimen tavoitteena on täyden matkan suorittaminen alle 9h.
-Millä alalla toimit päivätyöksesi, miten lajisi soveltuu tämän kanssa yhteen?

Olen tuotepäällikkönä Huntterilla ( www.huntteri.fi). Tuomme maahan polkupyöriä ja tarvikkeita. Yhtenä isoimpana merkkinä meillä on Felt-pyörät. (www.feltbicycles.com). Pyöräbisneksessä sesonki on keväällä, joten työkiireiden vuoksi joudun välillä tekemään kompromissejä harjoittelun suhteen. Onneksi työnantaja ymmärtää ja arvostaa urheilutavoitteitani, joten tarvittaessa pääsen leireille keväälläkin.Tatu Kasurinen

-Onko vaaraa että työ vie poltteen harrastuksesta? miten erotat nämä 2 toisistaan

Minulle harrastuksen suola on aina ollut välineet. Fillarit on minulle intohimo, joten on ollut mahtavaa päästä käyttämään tätä kokemusta ja tietoa päivittäisessä työssä. Olen työskennellyt urheiluvälinealalla jo 7 vuotta ja ainakaan vielä ei ole alkanut kyllästyttämään, vaikka elämä pyörii urheilun ja pyörien ympärillä.

-Välineesi, mitä löytyy pyöräkellarista

Välineet vaihtuvat vuosittain. Tällä hetkellä kalustossani on Felt IA3 triathlonpyörä. Felt F4 maantiepyörä. Felt V90F suoratankoinen maantiepyörä työ- ja hyötykäyttöön. Evon 29er täysjäykkämaasturi talvikäyttöön. Cyclo ja maastopyörä on tuloillaan syksyksi.

-Paljonko treenaat viikossa

Harjoitustunnit pyörivät 10-20h välillä. Kevät on kiireistä aikaa työrintamalla, joten välillä en kerkeä treenaamaan kuin 5h/vko. Etelänleirillä tuntimäärät on 30-40h/vko.

-Mikä näistä lajeista on vahvuutesi?

Kun päivä osuu kohdalleen niin vahvuuteni on pyöräilyssä. Olen myös kohtalaisen hyvä uimaan, jolla pärjää vielä Suomen kisoissa. Juoksu on heikkouteni.Tosin triathlon juoksu kulkee samaa vauhtia kuin sileä. Juoksua olen yrittänyt vahvistaa, mutta ongelmana on ollut akillesjänteiden tulehtuminen. Onneksi hyvällä pyöräkunnolla paikkaa paljon juoksun heikkoutta triathlonkisoissa.

-Onko sinulla jotain treenivinkkiä, minkä haluaisit jakaa harrastajille?

Harjoittelusta pitää nauttia. On tärkeää saada tasaisia harjoituksia kuin tehdä sankaritreenejä ja viikkoja. Ei ole häpeä tehdä treeniä kevyesti tai jättää väliin jos kroppa ei ole valmis harjoitukseen. Elämän kokonaiskuormitus on tärkeää huomioida. Kynttilää ei voi polttaa molemmista päistä tai muuten homma loppuu nopeasti kokonaan.

-Millainen seura urheiluliitto on ? Käsittääkseni olette aktiivisia porukassa tekijöitä

Turun Urheiluliitossa on mahtava meininki! Meillä on paljon uusia harrastajia porukassa ja yhteistreenejä on miltei päivittäin. Turussa on vahva triathlonkulttuuri ja hommaa tehdään ilon kautta. On hienoa, että kaikille löytyy samantasoinen harjoituskaveri ja suurin osa harjoituksista on suunniteltu niin, että kaikki voivat ottaa osaa samaan treenin, mutta tehdä harjoituksen omalla tasollaan.

-Mikä kuuluu ruokavalioosi kisapäivänä ?

Triathlonin neljäs laji, varsinkin pidemmillä matkoilla on tankkaaminen. Kisa-aamuna syön yleensä puuroa ja vaaleaa leipää kahvin ja urheilujuoman kera. Kisan aikana käytän High5 geelejä ja urheilujuomaa. On tärkeää pitää ajatus mukana kisan aikaisessa tankkauksessa. Yleensä energiaa otetaan liian vähän. Itselläni on ollut ongelmana liian energian ottaminen, joka kostautuu vatsaongelmina kisan loppupuolella. Tankkaaminen on taitolaji, jota en ainakaan vielä täydellisesti hallitse.

-Kuinka paljon tämä poikkeaa treenipäivien ruokailuista.

Treenien ruokavaliossa on sama idea kuin kisoissa. Treeneissä käytän samoja geelejä kuin kisassa, jotta vatsa tottuu niihin. Ennen treenejä syön hiilihydraattipitoisesti ja treenin jälkeen enemmän proteiinia.

-Onko sinulla jotain mantraa ennen kisaa

Minulla ei ole niinkään mantraa, mutta olen aika hyvä psyykkaamaan itseäni ennen kisaa. Yleensä saan kisoissa paljon paremmin itsestäni irti kuin harjoituksissa.

-Onko puolison harrastaminen etu vai haitta. Moni voisi ottaa paljon tunteja ottavan lajin jotta saa omaa aikaa.

Olen löytänyt vaimoni Marian uintitreeneistä, joten se on minun paras triathlonsaavutus.:) Teemme perustreenejä paljon yhdessä ja se on suuri etu. Muuten yhteinen aika jäisi todella vähiin.

-Terveisesi lukijoille?

Triathlon on mahtava laji, jossa pääjuttu on itsensä voittaminen. Kolmen lajin yhteen nivominen on haastavaa ja se tekee lajista ainutlaatuisen ja aina on joku osa-alue jota voi vahvistaa. Laji vie paljon aikaa, mutta antaa sitäkin enemmän. Jos et ole jo kokeillut niin nyt kannattaa aloittaa! Tsemppiä kaikille treeneihin!:)

Tagit : felthuntteriTatu Kasurinentriathlonurheilijaesittely

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.