OutdoorTestit

Trek Fuel EX 9 29

Trek Fuel EX 9 29″

Ajoimme Trek Fuel EX 9 29:n kanssa reilun viikon joten monenlaista pätkää ehti tarttua matkan varrelle. Kevät on alkanut Turussa ajoissa joten ulkona on voinut ajaa kaikenlaista lenkkiä, ei tarvinnut menneenä talvena nastoja kuin pari hassua kertaa, hyvä niin. Nyt on polut ja metsät olleet pitkään sulia joten myös Trekin kanssa päästiin ajamaan todella monipuolisesti.

kuva 2-26Trekissa on vaihteistona Sram X1, 11-vaihteinen on täysin riittävä määrä vaihteita jokaiseen käyttöön. Ainoa paikka kun eteen kaipasi toista ratasta oli n 100km lenkki jossa muut paahtoivat cycloilla ja allekirjoittanut roikkui täpärin kanssa kannoilla. Mutta siitäkin selvittiin ja tulipa ajettua samalla reilu 4 tunnin VK-veto… Tahti oli kova mutta osoittaa että kovilla paineilla 29″:llä pysyy kovankin porukan kannoilla.

Metsässä ja poluissa Trek Fuel EX 9 29:sen alusta toimii kuin ajatus. Säätäminen on aina jokaiselle henkilökohtainen juttu ja usein sitä haeskellaan uudella fillarissa muutaman ensilenkin tai parin trek fuel ex 9 29ensimmäisen viikon ajan. Trekin sivuilla on laskuri mistä valitaan mikä pyörä kyseessä ja mitkä perusasetuksen kannattaa laittaa iskareihin pumpun kanssa. Homma menee yksinkertaisuudessaan näin, syötetään paino ja pyörä. Ohjelma kertoo selkeästi mitkä ovat suositellut perusasetukset. Omalla kohdallani perusasetukset osuivat hyvin kohdalleen. Ja kun asetukset ovat liki on helppo sitten hienosäätää oman ajotyylin mukaiseksi. Oma kokemukseni pohjaa enemmän jäykkäperäisiin mutta tässä voisi alustaa säädettävyydeltään verrata hyvin moottoripyörään jossa on toimiva hyvin säädettävissä oleva alusta.

Turun Hirvensalon rinnettä kun takakautta pojin muutaman kerran ylös ja laskettelin sen sulaa penkkaa pitkin alas kokeilin erilaisia setuppeja. Sellainen huomio että laskiessa tai yleensäkin jarruttaessa on Trekin alusta todella hyvä. Tämä pohjaa Trekin ABP-systeemiin mikä lyhyesti tarkoittaa sitä että jousitus pysyy aktiivisena eikä jäykisty täysin jarrutuksen aikana. Tämä kuulostaa sanahelinältä mutta varsinkin laskiessa pyörä käyttäytyy hyvinkin motocrossmaisesti ja alusta toimii alla pidon säilyessä. Takapään toimivuuteen on muutenkin kiinnitetty isosti huomiota, jos on alustojen säätelyyn perehtynyt niin tietää että meno ja paluuvaimennuksen suhteen säätö on avain jos haluaa juurikin sellaisen ajettavuuden mistä itse pitää. Foxin iskarissa on 3 eri säätöä, nousu, polku ja lasku. Paluuvaimennuksen säädöllä lasku ja polku asennosta saa sitten juurikin sellaisen kuin haluaa.

Videolla kuvattu perusteellisesti mutta yksinkertaisesti miten Drcv iskarin kaksoiskammiorakenne käytönnössä toimii.

 

https://youtube.com/watch?v=nUPTv2pe9EIframeborder%3D0allowfullscreen

trek fuel ex 9 29Trek Fuel EX 9 29 keulana on Foxin Float 32 120mm joustolla, samat nousu, polku ja lasku-säädöt löytyvät edestäkin. Erityismaininta myös RockShox Reverb Stealth hissitolpasta joka on Trekissä kyllä paikallaan. Hankalassa maastossa satula on helppo pudottaa pois tieltä ja taas nostaa sopivalle korkeudelle tarpeen niin vaatiessa. Ja kun ajoimme pitkän lenkin pyörän kanssa on tolpalla myös paikkansa pitkillä siirtymillä, pyörässä on painoa hiukan enemmän kuin vaikkapa cyclossa niin tolpan kanssa voi vaihtaa vähän tuntumaa millä reidellä ajelee. Mutta maastoon tolppa on tarkoitettu ja siellä se toimii niin kuin pitääkin. Toimintaa ei häiritse oli tolppa sitten miten kurainen tahansa eikä pakkaskeli mitä sattui matkalle myös alkupäässä testiä.

X1-Vaihteisto tuntui itsestä joskus etäiseltä ajatukselta mutta varsinkin 11-lehtisen takapakan kanssa ei ole paluuta entiseen, itse asiassa tämän koeajon myötä ostin itselleni Trek Superfly 9:n josta myöhemmin lisää. Mutta juurikin koeajo varmisti sen että vaihteiden määrä riittää mainiosti ja vähemmän liikkuvia osia on taas parempi. Back to basics.

 • trek fuel ex 9 29VäritTrek: Black/Rhymes with Orange
 • Runko: Alpha Platinum -alumiinirunko, jossa ABP Convert -järjestelmä, Full Floater -jousitus, kartioitu E2-ohjainputki, press-fit-keskiö, sisäinen vaihtajien ja dropper-satulatolpan vaijerireititys, ISCG 05 -kiinnitys, EVO Link magnesiumia, alaputken suojus, G2-geometria, jousto 120 mm

 • Etujousitus: Fox Performance Series 32 Float -haarukka, jossa CTD FIT -vaimentaja (Climb, Trail, Descend – nousu, polku, lasku), paluuvaimennuksen säätö, kartioitu E2-ohjainputki, 15QR-läpiakseli, kustomoitu G2-geometria 51 mm:n offsetilla, jousto 120 mm

 • Takajousitus: Fox Performance Series Float -takajousitus, jossa DRCV-iskunvaimennin, RE:aktiv-venttiili, CTD-vaimentaja (Climb, Trail, Descend – nousu, polku, lasku), paluuvaimennuksen säätö, hienosäädetty Trekin tehtaalla Kaliforniassa, 7.25×1.875″

 • Koot: 15.5, 17.5, 18.5, 19.5, 21.5, 23″

 • Kiekot: Bontrager Rhythm Comp Tubeless Ready -kiekot, joissa TLR-vannenauhat, Stacked Lacing -päällekkäispuolaus, takanapa 142×12 mm, etunapa 15 mm

 • Renkaat: Bontrager XR3 Expert, Tubeless Ready, aramidipalle, 29×2.30″

 • Vaihdevivut: SRAM X1, 11-vaihteinen

 • Takavaihtaja: SRAM X1, Type 2

 • Kammet: SRAM X1 1400 X-Sync, 32T

 • Rataspakka: SRAM XG-1180, 10-42, 11-vaihteinen

 • Ketju: SRAM PC-1130

 • Satula: Bontrager Evoke 2, kromoly-kiskot

 • Satulatolppa: RockShox Reverb Stealth, 2-pulttinen pää, 31,6 mm, offset 0 mmtrek fuel ex 9 29

 • Ohjaustanko: Bontrager Race Lite Low Riser, 31,8 mm, nousu 5 mm

 • Ohjainkannattimet: Bontrager Race Lite, 31,8 mm, 7 astetta

 • Ohjainlaakeri: FSA IS-2, E2, alumiinikasetti

 • Jarrut: Shimano Deore XT, hydrauliset levyjarrut

 • Kädensijat: Bontrager Race Lite, lukittava

 • Ikuinen runkotakuu.
 • Hinta: 3899,-

  Hinnaltaan Trek Fuel EX 9 29 on 3899,- ja sijoittuu näin luokkaan jossa haluaan hyvät osat ja laaja käyttötarkoitus.

  Trekin toimitti testiin www.Nummenpyora.fi

Tagit : maastopyöräsramtäysjoustotrek

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.