Testit

SiS Energiageelit ”science in sports”

Ystävämme Shimano Nordicilta toimittivat testattavaksemme heidän valikoimassaan olevia uusia SiS (Science In Sports) urheiluravinteita.

SiS ”Science In Sports” on Lontoossa päämajaansa pitävä vuonna 1992 perustettu yritys joka kehittää, valmistaa ja markkinoi urheiluravinteita ammattiurheilijoille ja harrastajille. SiS tuoteperhe jakaantuu kahteen osioon, SiS GO ja SiS REGO. GO tuoteperhe pitää sisällään tuotteita jotka auttavat suoritustasi ja ylläpitävät suorituskykyäsi. REGO tuotteet taasen auttavat sinua palautumaan suorituksestasi. Tuotteita on niin jauheina, geeleinä, patukoina kuin tabletteina. SiS tuotteet ovat erittäin suosittuja pyöräilyn parissa ja Science In Sports onkin Rapha Condor JLT, Team Katusha, Pro Team Astana, Trek Factory Cycling ja Madison Genesis pyöräilytallien virallinen urheiluravinne toimittaja.

GO Isotonic Energy Gel

science in sportsTestierässämme oli kahta erimakua olevia geelejä, mustaherukka ja appelsiini. Geelit ovat 60gramman pakkauksissa ja molemmissa on hiilihydraatteja 22g. Appelsiinissa on kaloreita 86, kun taas mustaherukassa yksi enemmän. Valmistajan suositus on nauttia geelejä kolme tunnissa urheilusuorituksen aikana. Molemmat geelit ovat erittäin nestemäisiä, joten ne tulevat pakkauksesta ulos todella helposti. Useimmista geeleistä poiketen näiden nauttimisesta ei tule janon tunne, eli geelien päälle ei tarvitse nauttia juotavaa. Mustaherukka maistuu suhteellisen laimealle mustaherukkamehulle ja appelsiini taasen teolliselle appelsiinimehulle. Molemmat erittäin helposti nautittavia ja miellyttävän makuisia. Tuotteet sopivat myös vegaaneille.

GO Energy Bars

science in sportsPatukoista saimme testattavaksemme sekä banaanin, että suklaan makuja. Patukat ovat kooltaan 40grammaa, joten ne ovat sopivan kokoisia helposti kerralla syötäviksi. Liian suuria puoliksi syötyjä patukoita kun ei ole kauhean mukava tunkea takaisin paidan taskuihin. Energiapatukat sisältävät 26 grammaa hiilihydraatteja ja banaanissa on kaloreita 139 kun taas suklaassa yksi vähemmän. Kuten geelitkin, ovat SiS Go Energia patukat helposti syötäviä. Patukat maistuvat suussa sulavilta, eivätkä ole rutikuivia kuten hyvin monet energiapatukat. Patukoissa on kuitenkin pureskeltavaa, joten suuhun saa tunteen syömisestä. Myöskään näiden patukoiden syöminen ei aiheuta suurtakaan janon tunnetta. Ei näitäkään patukoita maun puolesta miksikään karkkipatukoiksi voi sanoa, mutta ei niitä siihen ole tarkoitettukaan. Maku on suhteellisen tavallinen laadukkaan energiapatukan tasoa, mutta helposta syötävyydestä isoa plussaa. Tuotteet sopivat myös vegetaristeille.

GO Electrolyte jauhe

GO Electrolyte jauhetta testissämme oli kahta makua, mustaherukka, sekä sitruuna & lime. Kyseessä on siis hiilihydraattipitoinen energiajuoma johon on lisätty elektrolyytteja. Juoman on tarkoitus tuoda lihaksistoon energiaa, samalla kun elektrolyytit auttavat kehoa imemään nestettä paremmin, parantaa suorituskykyäsi sekä ehkäisevät kramppeja. Elektrolyyttejä sisältävää juomaa suositellaan nautittavaksi silloin kun hikoilet voimakkaasti.science in sports

Annospussit ovat kooltaan 40 grammaa ja ne sekoitetaan 500ml:aan vettä. Yhdessä annoksessa on hiilareita 36 grammaa ja kaloreita 146 (mustaherukassa 147). Sitruuna & lime juoma on maultaan erittäin hyvää. Maku on voimakas ja melko makea, mutta ainakin erittäin paljon omaan mieleeni. Myös mustaherukka on hyvän makuista, maistuu lähinnä mummon viinimarjamehulta. Toimii. Myös nämä tuotteet sopivat vegaaneille.

GO Energy jauhe

GO Energy jauheen testimakuna oli appelsiini. Annospussin koko on 50 grammaa ja se sekoitetaan 500ml:aan vettä. Yksi annos sisältää 187kcal ja 47 grammaa hiilihydraatteja. Juomaa voidaan käyttää sekä tuomaan energiaa treenaamiseen että tehostamaan palautumista. Appelsiinimausta tuli lähinnä mieleen suhteellisen laimea appelsiinimehu (Mehukatti tms.). Maku ei ole missään nimessä paha, vaan juoma on helposti nautittava tehontuoja treenissä. Maku ei kuitenkaan yllä testattujen GO Electrolyte juomien tasolle. Myös tämä tuote sopii vegaani ruokavaliota noudattaville treenaajille.

REGO Rapid Recovery jauhe

science in sportsREGO jauhe on tarkoitettu palauttamaan kehoa treenin rasitukselta. Testissä oli 50 gramman annospusseja mansikanmakuisena. Annospussi sekoitetaan 500ml:aan vettä ja valmis juoma pitää sisällään 184kcal, 13 grammaa proteiinia ja 31 grammaa hiilihydraatteja. Tuote on kehitetty yhteistyössä pyöräilyn olympiavoittajan (1992 rata-ajo) Chris Boardmanin kanssa. Tämänkaltaiset palautusjuomat eivät yleensä ole mitään makuelämyksiä, eikä tämäkään tee poikkeusta. Ei se suinkaan pahaa ole, vaan helppo se on kurkusta alas kiskaista ilman takapotkun pelkoa, mutta etäisesti mansikkapirtelöä muistuttava maku ei jää suureksi muistoksi makunystyröille. Täytyy toki muistaa että tuotteen tarkoitus on auttaa kehoa palautumaan treenin/ kisan rasituksilta, ei tehdä vaikutusta jälkiruokana tarjoiltuna illallistreffeillä. Tätä juomaa voit tarjoilla myös vegetaristiystävillesi.

Kaiken kaikkiaan Science In Sports urheiluravinteet olivat varsin hyvä tuttavuus. Tuotteet olivat heikoimmillaankin kohtuullisen makuisia, mutta mikä tärkeämpää ne toimivat hyvin. Etenkin geelit ansaitsevat erityismaininnan helpon nautittavuutensa ansiosta, sekä Electrolyte jauheet loistavan makunsa johdosta.

Science in sports tuotteita myy Raispo.fi Turussa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.