Testit

Osymetric ratas

Osymetric valmistaa eturattaita, jotka eivät ole pyöreitä, ovaaleja eivätkä ellipsejä. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Se on kuin kaksi ympyrää leikattu halki ja yhdistetty vähän eri kohdista. Osymetricin muoto on erilainen kuin esimerkiksi Rotorin rattaissa, jotka ovat ellipsejä. Tämä muoto on patentoitu.  osymetric

Pyöräillessä, toisen polkimen/kammen ollessa kello kuudessa ja toisen kello kahdessatoista, on tilanne, jolloin puhutaan kuolleesta kohdasta. Tällöin voimantuotto on huono, kun ei pysty painamaan tai nostamaan poljinta. Kun halutaan enemmän pyöräilystä irti, niin tämä kohta olisi tarkoitus ohittaa mahdollisimman nopeasti. Tämä on siis Osymetric rattaiden tarkoitus.

Rattaiden asennus on helppoa. Rattaiden tekstit tulevat ulospäin ja kampi tulee rattaan pitkälle sivulle. Vaihtoehtoja kiinnitykseen ei jää, vaan ruuvit löytävät helposti oikean paikkansa.

Rattaiden luvataan nostavan tehoja, parantavan kiihtyvyyttä, vähentävän pyöräilijän maitohappoja, ja triathlonissa helpottamaan juoksua pyöräilyn jälkeen.

Innolla odotin testilenkkejä rattaiden kanssa. Ensimmäisellä kerralla ajotuntuma olikin mielenkiintoinen. Tuntui kevyeltä, ja tosiaan tietty kohta meni nopeammin ohitse. Pyöritys pysyy silti pyöreänä, eli jalathan eivät mitään soikiota tee näilläkään rattailla. Vaikka nyt töitä tehdään periaatteessa koko ajan, niin silti pyöräily tuntui kevyemmältä.

osymetricPyöräilyssä on vähän vaikeampaa tehdä vertailua kuten esimerkiksi uinnissa tai juoksussa. Pyörässä vaikuttaa sää, erityisesti tuuli. Mielenkiintoisia huomioita oon silti tehnyt. Oon polkenut mm. kympin tempon ja triathlonin perusmatkan pyöräosuuden alemmilla sykkeillä nopeammin/samaan aikaan kuin aiemmin. Samasta reitistä on ollut kyse. Mutta onko kunto vain noussut, vai onko se Osymetricin ansiosta. Sitähän ei voi varmaksi sanoa. Tämä siis vaatii lisää testiä. 😉 Mulla ei ikävä kyllä ole käytössä wattimittaria, millä olisin saanut mitattua voimantuoton parhaiten. Ihannehan olisi, että polkisi saman lenkin samoissa olosuhteissa pyöreillä rattailla sekä Osymetric rattailla.

Ylämäissä nämä mun mielestä toimivat ehdottomasti parhaiten. Kuollut kohta on nopeammin ohi, jolloin pyöritys jatkuu ja matka etenee. Suurin osa ei-pyöreiden rattaiden omistajista on sitä mieltä, että jotain hyötyä toisenlaisesta mallista on. Mä allekirjoitan tämän myös. Pyörään nämä jäävät kiinni, ja testailut jatkuu! 🙂

osymetric osymetric

Tuotteen toimitti testiin Cycle Service Nordic. Osymetric rattaista lisää englanniksi Osymetric Usan sivuilta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.