Testit

Bontrager Flare R

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bontrager Flare R

Syksy on tulossa ja pimeät aamut ja illat lähenevät. Tulee taas aika, jolloin on kiinnitettävä erityisen paljon ympärillä olevaan liikenteeseen ja liikkujiin. Pyöräilijöidenkin on hyvä tarkistaa, että pyörässä on kunnolliset heijastimet ja valot.

Bontrager Flare R
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta tiesitkö, että myös keskellä päivää on polkupyörässä hyvä olla valot päällä. Suuri osa, noin 80 % pyöräilyonnettomuuksista tapahtuu valoisan aikana ja noin 40% onnettomuuksista on pyörän ja auton välisiä. Näistä vielä suurin osa on onnettomuuksia, joissa pyöräilijä jää takaa tulleen auton alle, koska autoilijan on vaikea huomata valotonta polkupyörää tarpeeksi kaukaa.

Bontrager Flare R
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bontragerin Flare R on pyörään asennettava LED takavalo, joka näkyy päiväaikaan jopa 2 kilometrin päähän. On siis todella hyvin ja aikaisessa vaiheessa havaittavissa. Flare R takavalo on myös siitä hyvä, että siihen ei tarvitse varata pattereita mukaan, vaan sen voi ladata USB:n kautta. Lisäksi se on näppärän kokoinen ja painaa ainoastaan 36 grammaa, helppo ottaa reppuun mukaan, kun jättää polkupyörän päiväksi vaikka työpaikan ulkopuolelle. Teholtaan Flare R on 65 Lumenia, joka on siis enemmän kuin normaali auton takavalo. Tehopaketti pienessä muodossa.

Bontrager Flare R
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Takavalossa on neljä erilaista valotoimintoa, koko ajan palava päivävalo, vilkkuva päivävalo, koko ajan palava ilta- tai yövalo ja vilkkuva ilta- tai yövalo.

Bontrager Flare R
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valon täyteen lataaminen vie noin 2,5 tuntia ja se kestää täyteen ladattuna noin 4 tuntia, kun käytät normaalisti palavaa valoa päiväaikaan. Vilkkuva päivävalo kestää noin 6 tuntia, koko ajan palava pimeävalo palaa täyteen ladattuna noin 21 tuntia ja vilkkuva pimeävalo loistaa jopa 23 tuntia.

Bontrager Flare R
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vilkkuva päivävalo on 65 Lumenia, tasaisesti palava päivävalo taas 25 Lumenia. Pimeällä palava valo on teholtaan 5 Lumenia.

Todella tehokkaasta ja erittäin hyvin näkyvästä valosta on siis kyse ja se olisikin hyvä löytyä jokaisesta polkupyörästä. Turvallisuuteen ei voi koskaan panostaa liikaa eikä kypärä auta paljon, jos takaa tuleva auto ajaa päälle siitä syystä ettei ole nähnyt sinua ajoissa.

Muista siis kunnolliset valot polkupyörässä myös valoisan aikaan!

Tagit : Bontrager Flare R

1 kommentti

  1. Otettuani Flare R-valon käyttööni olen huomannut liikenteen seassa pyöräillessäni, että autot ohittavat minut hieman isommalla marginaalilla kuin ennen.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.