RavintoTestit

Testissä nyhtökaura

Testissä nyhtökaura, joka on Gold&Green Food Ltd Oy:n elintarviketuote, josta olemme lukeneet aikaisemminkin. Testiryhmä oli kuullut monenlaista tuotteesta mutta nyt keittiön kautta sen kanssa ja omaa mielipidettä muodostamaan. Otimme siis tuotteen mielenkiinnolla testiin.

nyhtökaura

Mitä nyhtökaura sitten on, tässä muutama poiminta valmistajan kertomaa faktaa.

Miten nyhtökaura on tehty?
Nyhtökaura valmistetaan kaurasta ja pavuista mekaanisesti käsittelemällä, sekoittamalla, hiertämällä ja kuumentamalla. Valmistuksessa ei käytetä muuta kuin oikeita raaka-aineita ja mausteita.

Onko nyhtökaura vegaanista?
Kyllä, täysin.

Onko nyhtökaura gluteenitonta?
Se sisältää <0.1% gluteenia. Raaka-aineet eivät itsessään sisällä gluteenia, mutta ne on prosessoitu myllyissä, joissa on mahdollisesti käsitelty vehnää, ruista tai ohraa.

Onko nyhtökaura luomutuote?
Uskomme pohjoisten kasvien voimaan ja ekologisesti kestävään viljelyyn. Valitettavasti tuotteen raaka-aineita ei ole vielä saatavilla luomustandardin mukaisesti tuotettuna, mutta käytämme vain vastuullisesti tuotettuja, jäljitettäviä raaka-aineita Euroopasta.

Onko nyhtökaurassa allergeenejä?
Käyttämämme kaura saattaa sisältää <0.1% gluteenia, sillä myllyissä on mahdollisesti käsitelty myös gluteenia sisältäviä viljoja. Mausteisiimme kuuluvat esimerkiksi seesaminsiemen, paprika ja tomaatti. Tuotteemme sisältävät myös herneproteiinia.

Onko tuotteissanne geenimanipuloituja raaka-aineita?
Ei nyt eikä koskaan.

Miten laitan ruokaa nyhtökaurasta?
Vaivatta! Voit esimerkiksi lämmittää tuotteen nopeasti pannulla öljyssä, laittaa uuniin tai mikroon. Kypsentämistä ei vaadita, tuote on syötävää sellaisenaan.

Onko nyhtökaura sitten lihankorvike? 
Ei varsinaisesti, mutta ruoanlaitossa voit halutessasi käyttää sitä lihan tapaan. Aiempiin kasviproteiineihin, muun muassa soijaan ja seitaniin, verrattuna sen koostumus on murea, ei rakeinen, ja sopivasti sitkeä, muttei kuitenkaan lihamainen.

Kokeilemaan ruoanlaittoa sitten vain. Paketin avattua tulee ehkä makea tuoksu muttei voi oikein sanoa sen erikoisemmin tuoksuvan millekkään tietylle. Ja koska sivuilla luvattiin että nyhtökaura on helppo valmistaa niin kokeiltiin sitten myös nopeinta tapaa. Keitetty makaroni + nyhtökaura, joka lämmitettiin mikrossa grillimausteella terästettynä. Samaan tyyliin kuin perus jauhelihamakaroni, mutta nyhtökaura korvaa jauhelihan. Sekoitus ja lautaselle ja lopulta ääntä kohti.

nyhtökaura

Ketsuppia joukkoon ja maistamaan, ulkoinen koostumus muistuttaa hiukan nyhtöpossua joten ulkomuoto ei sen kummemmin hämää. Maku sen sijaan oli positiivinen yllätys, nyhtökauraa voi maustaa mielensä mukaan, yhtälailla kuin vaikka jauhelihaa. Eroa ei oikein edes huomaa.

nyhtökaura

Koostumus on ulkonäön mukaan hiukan nyhtöpossun kaltainen ja maku siis varsin hyvä. Ensipuraisun jälkeen on helppo alkaa hahmottelemaan mihin kaikkeen nyhtökaura soveltuu. Esim tällaisenaan pizzaan, vuokiin ja oikeastaan vaikka mihin. Pelkästään mielikuvitus on rajana, mitä kaikkea tästä voi tehdä. Jos sinulla on ideoita tai reseptejä, laita kommenttia!

100g tuotetta sisältää:

  • Energia 195kcal
  • Rasvaa 4,3g (josta tyydyttynyttä 0,1g)
  • Hiilihydraatteja 9,4g (joista sokereita 1,9g)
  • Ravintokuitu 2,5g
  • Proteiini 28,4g
  • Suola 2.1g

Eli nyhtökauran ravintosisältö on hyvinkin optimi, tästä syystä se soveltuu niin urheilijan kuin kenen tahansa lautaselle. Suosittelemme ehdottomasti tutustumaan ja kokeilemaan.

Lisätietoja www.goldandgreenfoods.com

Tagit : nyhtökaura

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.