RavintoTestit

Scho-Ka-Kola

Nyt esittelyssä todella mielenkiintoinen piriste, jos näin voi muotoilla. Scho-Ka-Kola !

Scho-Ka-Kolan testiin toimitti Varusteleka.fi

Scho-Ka-Kola

Scho-Ka-Kola on 30-luvulla alkunsa saanut ”räväkkä suklaa” niin kuin myyntiteksti kertoo. Sikäli ihan totta, että suklaa on alunperin kehitetty Saksalaisten lentäjien ja maajoukkojen ravitsemiseen ja tsemppaamiseen. Jos suklaa on toiminut rintamalla toiminee se urheilussakin.

Scho-Ka-Kola ei ole täysin uusi tuttavuus itselleni, olen joskus ennen punttitreeniä käyttänyt. Aamuisin varsinkin ennen kovaa punttia on joskus vaikea tankata tarpeeksi ja jos nopeaa lisäenergiaa tarvii on Scho-Ka-Kola silloin paikallaan.

Tänään myös testailtiin suklaan pakkasominaisuuksia. Usein lenkeillä kulkee geeli tai vastaava lisäenergia mukana. Geelit on jees mutta itse tykkään myös että on jotain syötävää, sama energia mutta mieli luulee että on enemmänkin syötävää kun sitä joutuu jauhamaan. Rasia oli ajotakin selässä missä se pysyi loistavasti lämpimänä ja sulana. Suklaa on tummaa ja maultaan omasta mielestäni varsin hyvä.

Scho-Ka-Kola

Jos tykkää hifistellä kahvin kanssa niin suklaa toimii mainiosti myös kahvin kyytipoikana. Suklaa on paloina valmiiksi joten tosta rasiasta lenkilläkin syöminen onnistuu mainosti. Kofeiinia on suklaassa 200mg / 100g. Eli ihan tukevasta piristeestä puhutaan.

Mihin Scho-Ka-Kola käy? Kaikkeen, mutta jos nyt nimetän urheilusta soveltuvia käyttöjä niin jo alussa mainittu salille tankkaus mutta kestävyysurheiluun yhtälailla. Näen helposti itseni kesällä ottamassa noilla viimeiset tankkaukset ennen tempostarttia. Paljon energiaa ilman valtavan massan syömistä mikä on aina hyvä juttu. Vatsa täynnä ei ole ominaisinta tehdä mitään 120% teholla.

Ravintosisältö per 100g on

  • Energiaa 523kcal
  • proteiinia 7,3g
  • Hiilihydraatteja 43,4g
  • Rasvaa 35,5g

Ja yhdessä palassa:

  • Energiaa 33 kcal
  • Proteiinia 0,5g
  • Hiilihydraatteja 2,7g
  • Rasvaa 2,2g

Myöskään helppo pakkaus ei huononna yhtään ominaisuuksia. Suosittelemma ehdottomasti kokeilemaan. www.varusteleka.fi

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.