Ravinto

Elina testaa: Täydellistä heraa mä metsästän – Pulsin heraproteiini

Täydellisen heraproteiinin metsästys on puhtaasti seurausta siitä, kun luulin etten osaa tehdä hyvänmakuista smoothieta. (kuinka väärässä olinkaan!!) Aina jokaikinen kerta joku kummallinen maku puski smoothieparkani läpi, kunnes kerran hokasin että vika ei ole minussa vaan herassa jota käytin: It’s not you it’s your whey protein! Sen enempiä tuomitsematta ketään heraproteiinin valmistajaa jääköön salaisuudeksi minkä firman prodesta oli kyse, sitä tarina ei kerro.

Mutta tarina kertoo minun makuhermoilleni tähän mennessä täydellisestä herasta! Ensin hieman läpileikkausta siitä, mitä heraproteiini oikeastaan on?

Näin lyhykäisyydessään hera on maidosta erottuvaa nestettä, jota tulee juuston valmistuksen yhteydessä. Hera on luultavasti käytetyin proteiini mitä tulee palautusjuomiin sekä ihan perus proteiinivalmisteisiin. Riisiproteiinin luulisin tosin tulevan jo hyvänä kakkosena, koska monet välttelevät maitotuotteita maitoteolliosuuden raadollisuuden, maidotuotteiden aiheuttamien terveysongelmien tai muuten eettisten syiden takia. Eikä siinä mitään, kukin taaplaa tyylillään. Tosin sivuhuomautuksena että heraproteiini harvoin aiheuttaa ongelmia jos maitotuotteet itsessään aiheuttavat, varsinkin jos puhutaan laadukkaasta tavarasta. Laaduissa on suuria eroja, mitä heraproteiiniin tulee, riippuen täysin siitä mitä ne ammut syövät joiden maidosta hera valmistetaan. Lehmien maidosta 20% on heraa ja 80% kaseiinia. Kaseiini onkin jo eri tarina, tänään pitäydytään herassa! Heraproteiinia on kolmea erilaista; isolaattia, konsentraattia sekä hydrolysaattia. En tällä kertaa pureudu heraproteiinikolmikon laadullisiin eroihin mutta pureudun tähän proteiiniin mihin itse tutustuin ja onneksi tutustuin. Tästä eteenpäin aamuni ja iltani ovat pelastettuja!!

Olen tiennyt, että heraproteiinia on parempaa ja ns. markettiheraa. Luomua ja ei-luomua, newsflash, se luomu on sitä parempaa 😉 Tähän astisen elämäni varrella olen tutustunut vain tuohon markettiheraan, oi kun en tiennytkään paremmasta. Yleisesti ottaen minun mielestä maustamaton hera maistuu ja haisee pahalle, näyttääkin se vähän ällöttävälle koska on hyvin usein kellertävää! Yhh! Olenkin paljon käyttänyt vain maustettua heraa, jos merkkejä mainitaan niin mm. Leader, Sportlife, Mass ja mitä näitä nyt on. Syy miksi maustettua heraa on nimenomaan se maku, koska tottakai se ällöttävä heranmaku peittyy jos se on maustettu ja vieläpä makeutettu, sisäinen herkkuperseeni kiittää! Mutta. Tässä viimeisen vuoden aikana kun olen herännyt faktaan, että elimistöään ei kannata kuormittaa aivan kaikella shaiballa mitä käsiin sattuu kulkeutumaan, vaan laatuun ja alkuperään olisi hyvä kiinnittää huomiota. Puhdas ruoka, parempi mieli. Hyvä hera, loistava mieli.

Koska internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy kaikenlaista, törmäsi hyvä ystäväni Pulsin -merkkiseen heraproteiini-isolaattiin. Mielenkiintoni heräsi välittömästi luettuani tämän lausahduksen; Valmistettu brittiläisistä, ruohoa syövistä, lehmistä saadusta hormoonittomasta maidosta. Siinä vaiheessa jo tiesin, että Pulsin heraproteiini on kokeilemisen arvoinen. Niinpä ystäväni kanssa kipin kapin tilasimme sitä pienoisen hintavertailun jälkeen ekoo.fi nettikaupasta, jossa pieni pussukka kyseistä heraa maksaa sen 12,50e. Omalle budjetilleni suhteellisen kallis kilohinta tulee pussille, mutta laatuun kannattaa panostaa! Tutkimme myös sen mahdollisuuden varjolla, että pidämme tuotteesta valmistajan sivuilta, paljonko tuo kyseinen Pulsin hera maksaisi suoraan briteistä tilattuna. Yllätyimme tällä kertaa positiivisesti, koska jos isomman säkin tilaa kerralla hintakin tippuu roimasti.

Valehtelisin jos väittäisin etten olisi odottanut Pulsin heraproteiinia kuin lapsi jouluaattoa! Täytyy kiittää ekoo.fi nettikauppaa nopeasta toimituksesta koska taisimme tehdä tilauksen keskiviikkona  ja tuote oli postissa jo torstai-iltapäivänä. Itse tosin sain pussukan käsiini vasta lauantaina mutta mitäpä parempaa tyttö tekisi lauantai-iltana kun testailisi uutta proteiinia? Sitähän minäkin, ei niin mitään. Mutta asiaan, Pulsinin heraproteiini on sokeriton, gluteeniton, lisäaineeton, säilöntäaineeton ja makeuttamaton. Tästä vois antaa jo ison bodypeukun jos olisin body! Jännityksellä avaan pussin, alkuun petyn hieman koska tuttu heran tuoksu sieltä pussista syöksyy sieraimiini, ilahdun koska huomaan proteiinin olevan täysin luonnonvalkoista – kuin maitoa katsoisi. Testaan ensin koostumuksen pieneen määrään veteen sekoittaen, tuote melkeinpä ”sulaa” veteen. Maistelen tuotetta veteen sekoitettuna, ei tietoakaan jauhoisuudesta ja koostumuksesta tulee mieleen kerma. Hmmm.

Seuraavaksi väännän smoothien. Vettä, kookosmaitoa, banaani, mustikoita, Cocovin smoothie mixiä ja tietenkin tuota heraa. Blenderiin ja ääntä kohti! Voi sitä makuelämyksen riemua, kerrankin smoothie maistuu siltä miltä pitääkin eikä siitä puske pienintäkään omituista sivumakua, olen niin onnellinen. Nappiostos! Ystäväni mainitsi itse aiemmin että oman smoothien juotuaan hänelle tuli kauhean rauhallinen ja seesteinen olo, siihen asti ajattelin tuon olevan höpölöpöä kunnes itse totesin saman. Testismoothieni juotua huomasin selvästi sykkeeni tasautuvan ja rauhoittuvan, oloni tuli seesteiseksi ja kehoni valtasi omituinen lämpöaalto. Noin 40min kuluttua smoothien juomisesta olin kypsä nukkumaan ja nukuin yön kuin tukki, en tiedä tulisiko siitä kiittää heraa vai mitä mutta niin kuitenkin kävi!

Sitten aamulla herätessäni mietin, että oliko hera tosiaan smoothien kermaisuuden takana vai kookomaito. Laitoin heran aamulla uudelleen testiin käyttäen nesteenä pelkästään vettä ja voi kyllä, sieltä se illalla maistamani kermaisuus vaan puski läpi. Aamuni ovat niin pelastettuja 🙂

Tänään tein välipalasmoothien seuraavista aineksista:

  • 1dl Pulsin heraproteiinia
  • 1dl pakastemansikoita
  • 1 luomubanaani
  • 1rkl Cocovi smoothiemixiä
  • 2,5dl vettä

Making of 

Pulsin heraproteiini
Ainesosat

Pulsin heraproteiini
Lopputulos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja kappas keppanaa maku ei pettänyt tälläkään kertaa! Puhdasta täydellisyyttä koostumukseltaan! 🙂

Pulsin heraproteiiniEn olis ehkä ikinä uskonut, että pelkkä heraproteiini voi herättää ihmisessä näin paljon tunteita mutta kyllä, kyllä tämä herättää! Pehmeys ja makujen harmonia oikein sivelee herkkiä makunystyröitäni! Jos joku on Pulsinin kokeillut, eikä ole sen mausta ja koostumuksesta kanssani samaa mieltä niin ilolla otan vastaan vihjeitä juuri Sinun mielestäsi parhaasta maustamattomasta herasta. Minä kyllä testaan enemmän kuin ilomielin. Tämä proteiinin löytäminen herättää minussa yhtä paljon iloa kuin se päivä kun löysin luomumunat, jos olet tähän asti syönyt vain pelkkiä tehotuotettuja kaakattajan munia, suosittelen testaamaan luomua! Takaan sinulle ettet tule pettymään.

Näin se vaan on että halvalla ei saa hyvää ja luomu on aina luomua. The End.

-Elina

Sivusto myös Facebookissa, klik !

Booking.com
Tagit : cocovi

2 kommenttia

  1. Pulsin whey on vitun huonoa heraproteiinia. Kylmäpuristettu dr mercola miracle whey voittaa maussa ja palautumistehossa.

  2. Kylmäpuristettu? Ällistyttävää mitä hölmöille voi uskotella saadakseen rahaa. Lapsi hyvä, hera on juustotehtaan sivutuote, kukaan ei tee pelkkää heraa, vaan tuote on juusto ja hera syntyy siinä ohessa, ja menisi rehuksi ellei sitä voisi myydä tyhmille kalliiseen hintaan. Hintojen huippuesimerkkejä on tuo miracle whey, joten myydään 32,84€ per pauna, eli 454grammaa. Kun hyvälaatuinen hera maksaa halvimmillaan 12.5€ per kilo, niin tuon ”kylmäpuristetun” kilohinta on siis 72.33€. Mainoksessakin sanotaan että ”on tyhmää maksaa liikaa”, mutta tuollainen hinta rehun raaka-aineesta on hulluutta. Unohda superruuat, eivät ne ainakaan älyäsi ole parantaneet..

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.