Lifestyle

Riding for Hope- vapaustarinoita suomesta ja maailmalta

Ehtoota kaikille!

Joko on suklaa ja mämmi ähky parhaimmillaan? Itse pidättäydyn ah niin ihanasta ja suomalaisesta mämmistä, vegaaneille ei löydy (onneksi) normi ruoka kaupasta suklaa munia joten jos niitä haluaisin niin sen eteen pitäisi tehdä vähän enemmän töitä 🙂  En kuitenkaan halua että pidätte minua pyhimyksenä, olen leiponut tällä viikolla läjän muffinseja ja eilen oli kaurakeksi kokeilu, ne on aikalailla 50% sokeria. Hehe.

Pyörälenkkejä on kertynyt tällä viikolla kaksi, ensimmäinen oli n.30 km ja toinen n.20km. Kummatkin hyvin opettavaisia, ensimmäisellä lenkillä lähdin vaikka tiesin että parin tunnin päästä alkaa satamaan ja ulkona on hieman tuulista. Tiesin jo astuessani ovesta ulos että ei pitäisi lähteä ja niinhän siinä kävi että tuuli kääntyi myrskyksi ja vettä satoi kaatamalla, puristin valehtelematta rystyset valkoisina ohjaustankoa kun tuuli meinasi viedä mennessään, mutta minkäs teet jos haluaa treenata ulkona. Toisella lenkillä tavoite oli saada paljon enemmän kilometrejä, mutta ilma oli melkein pakkasen puolella ja en omista talvivarusteita pyöräilyä varten joten olin umpijäässä 20km kohdalla, edes kuuma suihku kotona ei auttanut vaan jouduin kääriytymään loppupäiväksi paksun vaatekerroksen alle. Ihme kyllä, minulla ei ainakaan vielä ole kipeä olo vaikka keuhkokuume olisi voinut olla noiden kahden lenkin jälkeen mahdollista. Pakko sanoa että tämä kevät on tähän mennessä ollut todella kylmä ja toivon että toukokuu tuo jo lämpimämpää virtaa suomeen, nyt kun Toivolla on tarakka niin se ei myöskään mahdu enää traineriin kiinni joten täytynee mennä vaikka rapputreeniä vetämään, tuletko mukaan? On myös ollut tärkeä huomata että treenin lisääminen tarkoittaa myös kehonhuollon merkitystä, jalat jumiutuu ja niitä pitää rullailla ja venytellä jotta se jumitus ei kasva kivuksi. Nyt kun vielä pääsisi hierottavaksi <3

No mutta, halusin tänään pohdiskella kirjoituksessani vapautta ja kertoa teille ihanista ihmisistä jotka ovat jo uskaltautuneet kamerani eteen kertomaan mitä vapaus merkitsee heille. Tämä on siis teema joka kantaa läpi Riding for Hope projektin, lopussa toivon mukaan itsekin hahmotan paremmin mitä se sana minulle merkitsee. Olen siis jakanut projektin Facebook sivuille @helsinki2madrid kerran viikossa yhden ihmisen ajatuksia, ihmisiä joita tunnen entuudestaan tai joihin olen tutustunut sattumalta. Jos et ole vielä käynyt vilkaisemassa niitä niin tässä pari ensimmäistä ole hyvä. Ensin vuorossa on Jarkko Lahti jonka moni varmasti tuntee myös Olli Mäkenä. Hän sanoi mielestäni todella hienosti että vapaus merkitsee muun muassa vastuuta valita epäitsekkäitä tekoja, oikeutta määrittää kuka hän on, mitä tekee ja sanoo, mutta annetaan miehen puhua itse.

Toinen vapaustarina on puolestaan englanniksi, tapasin sattumalta Jo-Ann McArthurin Kolo nimisessä kahvilassa, hän oli kertomassa dokumentti videosta jossa on mukana ”The ghosts in our machine”. Jo-Ann on valokuvaaja joka on omistanut elämänsä eläinten auttamiseen, hänellä on mieletön määrä empatiaa ja hän pystyy menemään täysin epäinhimillisiin paikkoihin kuvatakseen karun totuuden eläinten oikeuksista. Minulla on mieletön arvostus häntä kohtaan ja toivon että pystyisin itsekin jonain päivänä antamaan yhtä paljon itsestäni kuin hän tekee. Joten pidemmittä puheitta, tässä ”Freedom stories vol.2” (äänenlaatu on hieman huono joten laittakaa äänet pienemmälle).

Ensi viikon tarina onkin vielä kysmysmerkki joten miten olisi, tavataan ja kerro sinä minulle mitä vapaus merkitsee sinulle, olisin todella kiinnostunut kuulemaan! Voisin sen verran analysoida jo aihetta että vapaus tuntuu olevan monelle mahdollisuus olla oma itsensä, ilmaista sanoilla ja teoilla ottaen kuitenkin niistä täyden vastuun. Vapaus on turvallisuutta ja sitä että sinut hyväksytään juuri sellaisena kuin olet.

Olen itse katsellut vapautta enemmänkin kosmisesta näkökulmasta ja miettinyt olemassaoloamme, tuntenut että en voi olla vapaa ennen kuin tiedän miksi olemme täällä. Alan kuitenkin ymmärtämään että se ei kannata pitkällä tähtäimellä koska en tule luultavasti tämän elämän aikana löytämään vastausta siihen kysymykseen, pystyn opetella elämään kosmisuuden kanssa ja hyväksymään epätietoisuuden sekä ihmismielen rajoitteneisuuden ja löytää itse oman merkityksen elämälleni, sen vapauden. Uskon että siihen liittyy syvästi muiden ihmisten auttaminen ja olen jo aloittanut sen joten taidan olla oikealla tiellä sillä tunnen jotain todella hienoa sisälläni, jonkinlaisen muutoksen. Eräs tuttavani sanoi minulle tällä viikolla keskustelussa että tuppaan menemään näissä asioissa aina äärimmäisyyksiin ja pyrin pelastamaan maailman yksin vaikka vähempikin riittäisi, ehkä tasapainon löytäminen on vapautta.

No mutta, se siitä tältä erää. Tosiaan vapaustarinat jatkuvat koko projektin ajan ja ideana on jututtaa ihmisiä ympäri Eurooppaa kesällä, on mielenkiintoista kuulla kuinka eri kulttuurissa elävät ihmiset ajattelevat asiaa ja vaikuttaako se loppupeleissä heidän ajatusmaailmaansa. Voin myös raottaa sen verran että minulla on haaveissa kirjoittaa kirja vapaudesta, en tiedä milloin. Voi olla että siinä kestää vuosia tai voi olla että se on jo kaupoissa parin vuoden sisään, katsotaan mitä elämä tuo tullessaan!

Öitä ja mämmintäytteisiä uni! 🙂

Laura

Riding for Hope

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.