HarjoitteluLifestyle

Trainerilla harjoittelu kotona

Trainerilla harjoittelu on hyvä tapa pitää kuntoa yllä ja kehittää sitä talviseen aikaan. Samoin sadekeleillä on joskus mukava jäädä sisälle treenaamaan, tehdä vaikkapa tehokas intervalli suosikkileffaa katsoen.

Olemme kirjoittaneet juttua erilaisista sisäharjoittelulaittesta, esim Elite Turbo Muin, Wattbike, BKOOL ja Tour De France spinningpyörä. Ja lisää juttuja on tulossa paljonkin, esimerkiksi juttua siitä miten voi myös vanhaan traineriin puhaltaa puhtia hankkimalla siihen maantiepyörään joka trainerissa on Garmin Vertor wattipolkimet. Juttua tästä lisää ensi viikolla.

trainerilla harjoittelu

Mutta entä jos käytössä on traineri jossa ei ole youtube, Google Maps ohjautuvaa vastusta tai muutakaan hienoutta. Onnistuu treeni ollenkaan ? Kyllä onnistuu, on totta että se saattaa vaatia vähän enemmän itsensä piiskaamista.

Helpoin tapa on tietenkin ensin treenata kotona. Tuttu ja turvallinen ympäristö ja treenin aloittaminen on nopeaa. Treenin jälkeen on taas nopeaa vaihtaa kamat ja mennä suihkuun. Kotonakin voi katsella videoita, kuunnella musiikkia tai mitä kukin tykkää sitten treenatessa tehdä. Hyvä vaihtoehto on myös tehdä esimerkiksi Spotify soittolistoja valmiiksi trainerilla harjoittelu mielessä. Hiukan siltä kulmalta että on biisejä lämmittelyyn, muutama biisi väliin tiukkoihin vetoihin ja sitten loppuun jähdyttelyyn omat biisinsä. Musiikilla on iso merkitys, se korostuu sisällä kun muuten kuuntelee sitä vastuksen tai ketjun hurinaa.motivoimista mitä ulkona ajaminen mutta vaikeaa se ei ole. Ei ole ulkona vaihtuvan maiseman voittanutta mutta hiukan pohdistelua miten sisällä treenataan.

Jossain kohtaa kun sisällä alkaa olla biisi kuunneltu ja videot katseltu on yksi todella hyvä vaihtoehto roudata pyörä + traineri johonkin muualle tai kutsua pyöräilevä kaveri kylään. Koska varsinkin yksin kotona ajaessa on helppoa vain lopettaa se pitkä trainerilla harjoittelu kesken. Jos kesäaikaan kuskataan pyöriä ja kisavehkeitä ympäri Suomea ei ole iso vaiva heittää traineri + pyörä autoon ja ajaa johonkin treenaamaan porukalla. Itse ajan sivuston toisen kirjoittajan kanssa aikaisia aamutreenejä leffoja tai trainervideoita katsellessa. Tässä yhdistyy hiukan se maantiepyöräilyn sosiaalinen puoli mikä on yksi porukkalenkkien hyvistä puolista. Ja kun porukassa polkee väitän että treenistä saa enemmän tehoa irti, varsinkin sitten kun alkaa olla maaliskuun alku ja trainerin päällä on istuttu jo kelpo määrä tunteja.

Mutta trainerilla harjoittelu on yksi alue mihin panostamme talven aikana myös sisällössä Aika-ajo.com sivustolla. Sekä erilaisten fiilisvideoiden että trainervideoiden muodossa. Tässä kuitenkin ensihätiin yksi varsin hyvä pätkä. Videohan ei sinänsä ole mikään monimutkainen. Se ei ole edes looginen, videossa kelataan pyörää myös risteyksessä, mutta silti tosta saa hyvän draivin ja ruudulla on selkeät ohjeet koska vedetään ja millä teholla.

Ihan erimerkkinä ajoimme esim. tälläisen treenin eilen trainereilla sisällä.

  • 45 Min random maantiepätkää katsellen ja lämmitellessä niitä näitä jutellen.
  • Sen jälkeen tämä 45min trainer setti.

Trainerilla harjoittelu videon kanssa on siitä hyvä ja varsinkin porukassa ajaessa että tollaisessakin tilanteessa tulee pieni kilpailutilanteen fiilis. Pyörät ei liiku mihinkään mutta kumpikaan ei halua pyörää pyöritellä puolihuolimattomasti vaan videon 5 ja 6 tehot mennään ihan veren maku suussa. Ja jos talvella ei ota yhtään tehoaja niin sen löytää keväällä nopeasti edestään.

 

Ei tosin videokaan itsestään saa ketään liikkeelle. Mutta hyvä apu on videosta kun tarvii piiskata itseään. 2+ Tunnin pitkiin lenkkeihin ehkä leffa paras ratkaisu mutta viikottaiseen max vetotreeniin kyseinen video on tällä hetkellä yksi suosikeista. Okei, musiikki ei helli metallimiehen korvaa mutta teostojuttujen takia musiikki on usein näissä käsittääkseni vaatimatonta.

Onko lukijoilla omia vinkkejä vastaaviin motivaatiovideoihin talven varalle, esimerkiksi Youtubessa ja Vimeossa? Miten sinulla hoituu trainerilla harjoittelu?

Booking.com
Tagit : sisäpyöräilywatit

1 kommentti

  1. Paluuviite: Kiinni syksyiseen treenirutiiniin ja traineriajokauden avaus. | And I will be an ironwoman

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.